Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Király Monika indította 14 éve
Beszélgessünk a csíráztatásról, hogy kinek melyik csíra ízlik,melyiket próbálta már, milyen módszerrel járt sikerrel, hogyan építi be a mindennapi étkezésekbe.
http://gyogynoveny.network.hu/blog/gyogynoveny-klub-hirei/a-csira-eletero
http://gyogynoveny.network.hu/video/gyogynovenyek_gyogyito_novenyek_konyhai_felhasznalasareceptek/a_tavasz_legjobb_vitamin_forrasa
Hozzászólások eddig: 15
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Király Monika üzente 11 éve
Sziasztok !
Én rendületlenül csíráztatok most is ,csak úgy,mint amikor feltettem a képeket, most éppen vöröskáposzta lesz készen.:-)
[Törölt felhasználó] üzente 11 éve
Király Monika üzente 14 éve
Kedves Klubtagok !
Itt egy kis zsázsa őserdő !
Első nekifutásra nem sikerült, mert a magokat nem most vettem, aztán vettem másik magot.
Nekem a zsázsánál a földbevetés válik be, nagyon vékonyan betakarva földdel.
Ekkora magasságnál ollóval levágom és rászórom a salátára vagy kenyérre.
Király Monika üzente 14 éve
Búzafű csíráztatás 10.nap
Elkészült a búzafű.
Én vízzel összeturmixolom, leszűröm, és higítva fogyasztom.
Idén ez az első adag, így csak egy keveset iszom először, egyre növelve az adagot, s már vethetem is a következő adagot.....
Király Monika üzente 14 éve
Kedves János !
Nagyon örülök, hogy akadnak követőim a jó dolgokban.
Az én csírakeverékemben is volt retek, így a végén önmagában fogyasztva elég csípősre sikeredett, de a káposzta salátánál a tökmagolaj domináns íze uralkodott, így nem lehetett érezni annyira. Már én is beáztattam a következő adagot, és újabb ízekkel is próbálkozom.
Üdv:Monika
Mester János üzente 14 éve
Kedves Monika!
Talán egy nappal később, mint Te, én is elkezdtem az első ilyen csíráztatásomat.
A csíráztatótálat már ősz végén megvettem, de kellett egy kis lökés ahhoz, hogy ki is próbáljam. Ezt pedig Neked köszönhettem. Én bio retekmagot választottam elsőre, mert nem vagyok nagy salátás. Gondoltam: legyen íze, annak a valaminek, amit megeszek! :-P
Nekem már a csíráztatás folyamata is nagyon tetszett. Amikor megduzzadtak a magok, akkor nagyon szép színűek lettek. Később felpattantak, majd a kis gyököcske, a kis levelek jelentek meg. Végül a levélkék kezdtek bezöldülni. Látványnak is nagyon jó volt.
Már tegnap csipegettem a kis csírákat, aztán ma ismét. Szerintem ez nagyon jó! Tényleg olyan az íze, mint a reteknek. Szuper!
Hamarosan indul a második turnus...
Köszönöm Neked, hogy megadtad "a kis lökést"!
Végül mindenkinek javaslom, hogy ne hagyja ki a csíráztatást!!!
Üdv.: Jani
Király Monika üzente 14 éve
Csíráztatás 7. nap
A mai napon szép nagyot nőtt a búzafű.
A magkeverék csíráztatása tulajdonképpen befejeződött.
Én káposztasalátára tettem a csírákat.
Vöröskáposzta saláta:citrom leve, só, hidegen sajtolt tökmagolaj, csírák
Ha szeretnénk folyamatosan csíráztatni, akkor kb. 3-4 napon már lehet a következő adagot beáztatni, a csírák a lucerna kivételével a 4-5. naptól már fogyaszthatóak.
Király Monika üzente 14 éve
Csíráztatás 6. nap
Ma nagyon szép képeket hoztam.
A földbe elvetett tönkölybúza is szépen kihajtott.
Király Monika üzente 14 éve
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás