Gyógyító növények: Gyógynövényes ételek receptjei (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gyógynövényes ételek receptjei

Ezt a témát Király Monika indította 13 éve

Kérlek Benneteket osszátok meg velünk jól bevált étel és ital receptjeiteket, melyek gyógynövények felhasználásával készültek !

Hozzászólások eddig: 11

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

szilasi ilona üzente 8 éve

Szuper medvehagymás receptek

Medvehagyma pesto

Hozzávalók:

egy csokor medvehagyma
fél dl olívaolaj
só, bors
2 evőkanál fenyőmag/dió
3 evőkanál parmezán
Elkészítése: A megmosott leveleket mozsárban vagy aprítógéppel dolgozd össze a többi hozzávalóval, míg sűrű masszát nem kapsz. Tálald frissen főtt durumtésztával.

Medvehagyma-krémleves

Hozzávalók:

2 csokor medvehagyma
egy evőkanál vaj
2 dl tejszín
két nagy fej burgonya
kb. fél l húsleves
szerecsendió
só, bors
Elkészítése: A vajon futtasd meg az apróra vágott medvehagymát, add hozzá a megpucolt és felkockázott krumplit, öntsd fel a húslevessel és főzd puhára. Ha kész, ízesítsd, add hozzá a tejszínt, és turmixold krémesre.

Medvehagymás túrókrém

Hozzávalók:

15 dkg túró
10 dkg natúr krémsajt
só, bors
egy csokor medvehagyma
Elkészítése: A medvehagymát vágd apróra, és villával keverd el alaposan a túróval, a krémsajttal, majd lazíts a krémen egy kevés joghurttal vagy tejföllel. Sózd, borsozd. Tálald zöldségekkel, rozskenyérrel.

Medvehagymás lepény

Hozzávalók:

2 csokor medvehagyma
6 tojás
1 dl tejszín
egy evőkanál liszt
só, bors
egy marék dió
reszelt sajt
vaj
Elkészítése: A medvehagymát csíkozd fel, a tojásokat verd habosra, öntsd hozzá a tojást, sózd, borsozd, öntsd fel a tejszínnel. Add hozzá a lisztet, keverd csomómentesre. Szórd bele a medvehagymát, ízlés szerint reszelt sajtot, majd a durvára tört diót. Öntsd a masszát kivajazott tűzálló edénybe, és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt süsd aranybarnára.

Forrás: http://www.otvenentul.hu/gasztronomia/48263

Válasz

szilasi ilona üzente 8 éve

Töklekvár
---------------
A magház eltávolítása után a spárgatököt feldaraboljuk, kevés vízzel egészen puhára főzzük. Két deci vízhez 50 dkg cukrot, 5 szem szegfűszeget, 2 dkg narancshéjat, a citrom levét vagy 1 g citromsavat adunk, felforraljuk. Adhatunk a tökhöz darált diót vagy mandulát, és a szörppel együtt még 10-15 percig főzzük, utána üvegekbe tesszük, azokat 5 percre fejre állítjuk. Sötét hűvös helyen tároljuk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Melyik diéta a legjobb?
Válaszd ki, melyiket tudod a legjobban betartani, miben szerepelnek olyan ételek, amelyek kedvedre valóak.


Megújultak játékaink!
A gyümölcsszüret és a gofris játék mellett már puzzle és palacsintás játékunk is van! Kipróbálod?

Brutális csokitorták
A legnagyobb kedvenc a torták között, minden ünnepen helye van! Válogass receptjeinkből!

Muffinmánia
Egy vaskos szakácskönyvnyi muffinrecept vár... Sósak, édesek, csokisak, gyümölcsösek...

Kenyérreceptek
Kenyér, kifli, kalács... géppel vagy gép nélkül is elkészíthető otthon. Válogass receptjeinkből!

RECEPT« vissza
Akácszörp

Recept
Hozzászólások (1 db)

Másnak így tetszett:
Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége:
Árkategória:
Recepttárba mentve: 9
Elküldve: 1

galéria megnyitása
Hozzávalók:
1,8 liter akácvirág
2 dkg citromsav
2 felszeletelt citrom
1,7 kg cukor
1,7 l víz
Elkészítés:
A felsorolt hozzávalókat este beleöntöttük egy 5 literes üvegbe, akkor egyáltalán nem kavartuk össze.

Reggel átkavartuk, lekerültek az üvegek a pincébe (hűvös hely), és az elkövetkezendő 5 napban mindig átkavarjuk, majd leszűrjük, palackozzuk.

Az üvegek tetejére két réteg fólia között nátrium-benzoát kerül, azután csavarjuk rá a kupakot.

Megjegyzés:
A virágok begyűjtése és leszedése a fürtökről plusz idő, de mégsem írhattam ide, hogy fél nap, ráadásul az adagtól is függ.

A citromszeleteket lefagyasztjuk majd, jó lesz télen teába, limonádéba.

Ne nevessetek ki az adagok miatt, de így fért el egy ötliteres üvegben, meg azt mondja az uram: *különben is patika*. Természetesen mindenki kedvére formálhatja, kerekítheti a mennyiségeket. Az arányok jónak tűnnek, mivel kóstolgatjuk, és nagyon finom.

A receptet és a fotót Megtudjuknezni küldte. Köszönjük!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Bodzavirág bundában

Hozzávalók:
bodzavirág
tojás
tej
liszt
cukor
olaj

Elkészítés: A frissen szedett bodzavirágot alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. Tojásból, lisztből, pici cukorból, tejből sűrű palacsintatésztát készítünk. Az olajat felforrósítjuk. A virágokat először lisztben, majd a palacsintatésztában megmártjuk, és a forró olajban aranysárgára sütjük. Vaníliás cukorral vagy fahéjas cukorral megszórva melegen tálaljuk.

Szép Ilonka bodzafánkja

Hozzávalók:
3 dl tej
3 dkg élesztő
50 dkg finomliszt
5 dkg vaj
5 evőkanál cukor
2 tojás sárgája
csipetnyi só
8 tenyérnyi bodzavirág
A sütéshez: olaj

Elkészítés: Az élesztőt kevés cukorral ízesített, meglangyosított tejben megfuttatjuk, majd a liszthez adjuk. A cukorral, a vajjal, a tojások sárgájával és csipetnyi sóval jól összedolgozzuk. A lecsipkedett virágokat is beledagasztjuk, majd letakarva a kétszeresére kelesztjük. Lisztezett deszkán másfél centi vastagra nyújtjuk,és egy közepes méretű fánkszaggatóval kisszaggatjuk. Forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük. Az olajból papírszalvétára szedve lecsepegtetjük és azon melegében, esetleg porcukorral meghintve kínáljuk.

Korchus-felfújt

Hozzávalók:
14 dkg cukor
7 tojás
1 kiskanál reszelt citromhéj
14 dkg kalácsmorzsa
5 dkg vaj
3 tenyérnyi bodzavirág
csipetnyi őrölt fahéj
0,5 dl száraz fehérbor
A forma kikenéséhez:
vaj és cukor

Elkészítés: A tojások sárgáját a cukorral és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a kalácsmorzsát, a vajat, csipetnyi őrölt fahéjat, végül a tojások habbá vert fehérjét ls a lecsipkedett bodzavirágokat is beleforgatjuk. A masszát vajjal kikent, cukorral meghintett formába (vagy tűzálló tálba) töltjük, és előmelegített sütőben, vízgőzben 200 fokon 50-55 percig gőzöljük. Fél óra elteltével ráöntjük a bort is. A sütőből kivéve még melegen tálra borítjuk és bodzavirágokkal díszítve, borsodóval leöntve

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Bodza tea variációk
PDF | Nyomtatás | E-mail

A bodza tea elkészítése nagyon egyszerű, és egy kis ötlettel változatossá tehetjük.

Bodzavirág tea friss virágból:

Tegyünk 2-4 fej bodzavirágot egy teáskannába és öntsünk le forrásban lévő vízzel. Fedjük le és hagyjuk 10 percig ázni. Ezután szűrjük le, és ha kihűlt fogyasszuk. A tea természetes édes íze nem kíván utóízesítés, de aki a nagyon édes ízeket szereti, mézzel tovább édesítheti.

A bodzavirág teát változatosabbá lehet tenni, menta vagy citromfű hozzáadásával.

Bodza teakeverék meghűlésre:

Hozzávalók: kb. 3 dkg szederlevél, 3 dkg bodzavirág, 3 dkg hársfa tea, 3 dkg borsmenta.

Elkészítése: 1 csészényi forró vízhez (kb. 2,5 dl) adjunk 2 evőkanál teakeveréket. Fedjük le és hagyjuk ázni 10 percig. Majd szűrjük le, és langyosan fogyasszuk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

A fehér akác virága kellemes, édeskés ízű élvezeti tea. Jó köhögéscsillapító, nyálkaoldó, enyhe vízhajtó. Kiváló gyomorsavtúltengésre, reflux-ra is. Görcsoldó, nyugtató, tonizáló és székrekedésre is ajánlott. Korlátlan ideig iható, de kúraszerűen naponta csak addig kell inni, amíg az adott probléma nem szűnik.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

hamar itt lesz az ideje tehát irány a természet még most bimbós ,de idén semmi sem biztos ,

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

BODZAVIRÁG SZÖRP

Keressünk olyan helyet, ahol nem sok autó közlekedik, mart a kipufogógáztól ártalmas anyagok rakódhatnak le a virágokra. Csak a teljesen kinyílt virágtányérokat szedjük le és figyeljünk, ne legyen tetves. A virágokat nem szükséges megmosni, de ha ragaszkodunk hozzá, folyóvíz alá tartva csapassuk le.


Hozzávalók:

30-45 ág bodzavirág tányér
3 db citrom
3 kg kristálycukor
30 szem citrompótló
Tegyük a bodza virágokat egy nagy fazékba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy bőségesen ellepje. A virágokat nem szükséges megmosni, mert akkor sok ízanyagot veszítünk el vele. Adjuk hozzá a vékony karikákra felszeletelt citromot, keverjük jól össze,majd fedjük be egy fedővel. Hagyjuk a konyhában, vagy tegyük az éléskamrába és áztassuk legalább egy napon keresztül.

Másnap sűrűszövésű géz anyagon szűrjük át, majd a bodzavirágos levet öntsük egy nagy fazékba. Adjuk hozzá a cukrot, citrompótlót, majd forraljuk fel. Még forrón töltsük üvegekbe, jól zárjuk le, majd tegyük száraz dunsztba. Másnap már betehetjük az éléskamránkba. Jéghideg vízzel, egy-egy levél friss mentával hígítva fogyasszuk.

Készíthetjük mézzel is, cukor helyett körülbelül 3 kilónyi mézet használjunk az elkészítéséhez. Használhatunk hozzá befőtt tartósítószert is.

78497_a74e664fc6e6_s

Bodzavirág szörp készítése.jpg

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

csizmadia györgyné Lenke írta 3 hete a(z) ARANYVESSZŐ FÜ képhez:

Aranyvesszo_fu_1808114_9559_s

Nekem is van az Udvaron Nemtudom hogy került oda.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu