Gyógyító növények: Társalgó. (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Társalgó.

Ezt a témát szilasi ilona indította 8 éve

KEDVES KLUBTÁRSAIM!

LEGYEN EZ A TÁRSALGÓ, EGY OLYAN HELY, AHOL BÁRMELYIKŐNK BÁRMIKOR BETÉRHET EGYMÁS KÖSZÖNTÉSÉRE, SZEMÉLYES ÜZENETEKRE, VÉLEMÉNYEK ELMONDÁSÁRA, ESZMECSERERÉRE SZÓVAL EGY OLYAN "BARÁTSÁG SAROK" ITT A KLUBBAN.........

Hozzászólások eddig: 11

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

szilasi ilona üzente 7 éve

A NÉBIH az EU tagállamok gyorsriasztási rendszerén (RASFF) kapta a hírt, miszerint egészségre ártalmas, nem engedélyezett összetevőt is tartalmazó fogyasztó tea és kapszula rendelhető az interneten elérhető online boltokban és a Facebook-on is.

A holland élelmiszerbiztonsági hivatal által közölt információk alapján olyan bolgár eredetű, gyógynövény tartalmú, fogyasztó hatású étrend kiegészítőt hoztak forgalomba az interneten, amely nem engedélyezett összetevőt, valószínűleg szibutramint tartalmaz.

http://portal.nebih.gov.hu/-/veszelyes-fogyasztoszereket-is-forgalmaznak-az-interneten

Válasz

szilasi ilona üzente 7 éve

Hogyan használjuk a vajat? - Így tesz csodát a hússal

http://mindenar.reblog.hu/hogyan-hasznaljuk-a-vajat---igy-tesz-csodata-hussal

Válasz

szilasi ilona üzente 7 éve

A fű természetesen nem gyepet jelent, hanem hagyományos értelemben azokat a gyógynövényeket, amelyeket hatásukért, illatukért vagy ízükért termesztünk.


http://www.mindmegette.hu/zoldfuszer-az-ablakban-29639

Válasz

szilasi ilona üzente 8 éve

A bazsalikomot ősztől tavaszig csak lakásban tartható mindaddig, amíg az éjszakai hőmérséklet tartósan nem emelkedik 7-10 °C fok fölé.

A cserepes bazsalikom a lakásban egy-két hétig friss marad a felhasználásig. Helyezzük kaspóba vagy tegyünk alá tálat és keressünk neki egy napos meleg ablakpárkányt. Öntözzük mérsékelten, de soha ne hagyjuk teljesen kiszáradni a földjét. A felesleges vizet mindig öntsük le a cserép alól.

Ahhoz, hogy a bazsalikom tovább fejlődjön, ki kell vinni a szabadba!

A balkonon nevelt bazsalikomot érdemes átültetni nagyobb cserépbe, vagy virágládába. A szabadban gyakoribb öntözést igényel, mint a lakásban; nagy melegben akár naponta adhatunk neki vizet és kéthetente keverjünk az öntözővizéhez általános növénytápot.

Kertben is nevelhetjük cserépben vagy kiültethetjük szabadföldbe, ha tudunk neki biztosítani egy széltől védett helyet, ahol a talaj laza és tápanyagban dús. Jól megfér a konyhakertben a zöldségek mellett is. Szabadföldbe kiültetve a nyári melegben napi rendszerességgel kell öntözni. Amikor a növényünk levelei fakóvá válnak, és kissé kókadni kezdenek, azonnal meg kell öntözni.

A hajtásait rendszeresen vághatjuk ételeinkhez. Fontos, hogy soha ne vágjuk el közvetlenül a föld felett a szárait, csak a felső friss hajtásokat metsszük le. A bazsalikom egyéves növény, így ha elvirágzott és a magjai beértek, elpusztul. A szabadban nevelt bazsalikomot a fagyok előtt szüreteljük le.

Név: Bazsalikom (Ocimum basilicum)

Eredet: Dél-Ázsia

Leírása: Egynyári növény, fehér vagy rózsaszín virággal, nagy, ovális világoszöld (egyes fajtáknál bordó) levelekkel. Kellemes, kissé szegfűszegre emlékeztető illatú növény, a felső fiatal levelei enyhébb aromájúak.

Felhasználása: Levelei frissen levesekhez, egytálételekhez, főzelékekhez, hal- és húsételekhez, saláták, paradicsom ízesítéséhez és pesto készítéséhez használhatóak. A friss leveleket összevágva közvetlenül a tálalás előtt kerüljenek az ételbe. Díszítésre is igen alkalmas.

Gyógyászati alkalmazása: A bazsalikom étvágy- és emésztésjavító, teltségérzet és puffadtság ellen hat.

Termesztése, szedése: A kert meleg, napos, széltől védett részébe, tápanyagban dús, üde talajba ültessük. A nyári melegben rendszeres öntözést igényel. 10 °C alatti hőmérsékleten leáll a növekedése és már az enyhe fagy is károsítja. Virágzásig szedhetjük friss leveles hajtásait. Mivel szárítás során hamar elveszti aromáját, inkább olajba vagy ecetbe tartósítsuk.

http://freshherbs.hu/bazsalikom.html

Válasz

szilasi ilona üzente 8 éve

Zöld fűszer az ablakban.

A zöldfűszer akkor az igazi, ha friss, ha sokféle áll belőle rendelkezésünkre, vagyis a legjobb, ha magunk termesztjük. Akár cserépben az ablaban, még jobb balkonunkon, de a legjobb, ha van egy zsebkendőnyi kis kertünk. Mert akkor igazi füveskertünk lehet.
A fű természetesen nem gyepet jelent, hanem hagyományos értelemben azokat a gyógynövényeket, amelyeket hatásukért, illatukért vagy ízükért termesztünk.

Már a rómaiak is létesítettek füveskerteket, dombágyásokban koriandert, kaprot, petrezselymet, rozmaringot és édesköményt neveltek. A középkorban a kolostorok kertjében, ágyásokban termesztették a gyógynövényeket, általában a betegszoba közelében. A legtöbb nagy ház kertjében is nőttek illatos gyógyfüvek, a zöldfűszerek rendszerint a virágok közt kaptak helyet.

http://www.mindmegette.hu/zoldfuszer-az-ablakban-29639

Válasz

szilasi ilona üzente 8 éve

Gulyás leves.


Hozzávalók: 30 dkg marha-vagy sertés hús,
1 fej vöröshagyma,
3 szál zöldség-sárgarépa,
3 db krumpli,
1 db paradicsom,és paprika,
olaj,pirospaprika,köménymag,só.
2 dl tejföl.

Az olajon üvegesre pirítjuk a kockákra vágott hagymát,hozzáadjuk a kockákra vágott húst,a paprikát,a paradicsomot,és a kockákra vágott zöldséget,répát,krumplit,a köménymagot.Vízzel felengedjük,és lassú tűzön főzzük.
Amíg fő a levesünk elkészítsük a csipetkét.Ha a leves félig megfőtt a csipetkét ujjunkkal fél centi vastagságú darabonként szaggatjuk ( csipegetjük ) a levesbe,és a levest készre főzzük.
Ha kész a leves a 2 dl tejfölt simára keverjük,és a levesbe csurgatjuk,ha felforrt még 10 percig forraljuk és aztán lehet tálalni. ( A pirospaprikát csak 5 perccel a főzés befejezése előtt tegyük bele )



Csipetke.

http://jokaja.hu/csipetke-keszitese-hazilag/

Válasz

szilasi ilona üzente 8 éve

Isteni, gyorsan elkészíthető liszt nélküli pizza fogyókúrázóknak is!

Hozzávalók:


1 db közepes fej karfiol
1/4 csésze reszelt mozzarella sajt
1/4 csésze reszelt parmezán sajttal
1 tojás és 1 tojásfehérje
1/2 teáskanál szárított oregánó
1/2 teáskanál só
Pizza feltét a te ízlésed szerint (mi 2/3 csésze mozzarella, 1/4 csésze parmezán, kolbász, szeletelt piros kaliforniai paprika, friss kakukkfű, és a szárított pirospaprika darabkákat használtunk)


Elkészítés:


1) Melegítsük elő a sütőt kb 230 fokra, készítsünk elő egy pizza sütőformát vagy sütőlapot és béleljük sütőpapírral.


2) Mossuk és szárítsuk meg jól a karfiolt. Vágjuk le a leveleket, és a szár nagy vastagabb részeit.


3) Vágjuk a karfiolt nagyjából 2,5 cm-es darabokra.


4) A karfiolt a robotgép segítségével egyforma, rizsszem nagyszágúra daráljuk. Ebből az aprított karfiolból 4 csészényire lesz szükségünk.


5) Mikrohullámú sütőben használható edényben a feldolgozott karfiolt 3-4 percig melegítjük, amíg készre nem fő, a felénél keverjük meg. Tegyük félre hűlni egy kicsit.


6) Ha a karfiol kézmelegre hűlt, akkor ki kell facsarni belőle a vizet amennyit csak tudunk, ehhez haszmálhatunk egy tiszta konyharuhát vagy nagyon apró lyukú szűrőt is.


7) Egy közepes tálban keverjük össze a karfiolt, mozzarellát, parmezánt, a tojást, a tojásfehérjét, oregánót és a sót. Tegyük a keveréket az előkészített sütőformába vagy sütőlapra, és nyújtsuk ki kör alakúra.


8) Előmelegített sütőben 10-12 percig aranybarnára sütjük.


9) Ha elkészült vegyük ki a sütből, és tegyük rá az általunk választott feltétet. Ezután tegyük vissza a sütőbe kb 10 percig, amig a sajt kicsit megpirul és aranybanra lesz.

Azonnal tálaljuk.

Forrás: kiskegyed.

117757_952776d7fa0d_s

73604_karfiolos_pizza2.jpg

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

csizmadia györgyné Lenke írta 4 hete a(z) ARANYVESSZŐ FÜ képhez:

Aranyvesszo_fu_1808114_9559_s

Nekem is van az Udvaron Nemtudom hogy került oda.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu