Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Csemegekukoricát minden fogásban.
Az inkák termesztették először,Észak-Amerikába is rajtuk keresztül jutott el a kukorica.Három fajtáját fogyasztjuk:a pattogatni való kukoricát,a csemegekukoricát,és a bébikukoricát.A kukoricaszemek keményítőt tartalmaznak,amelyet nemcsak a gasztronómiában,de a gyógyszeriparban is felhasználnak.
A zöldborsóhoz hasonlóan a kukoricából is gyorsan elillan a cukor,de ha még frissen lefagyasztják,hónapok múlva is élvezhető a nyárutót idéző édes íze.Készülhet belőle leves vagy krémleves.Kitűnő vendégváró fogás a kukoricasaláta,amelyet más finomságokkal is kombinálhatunk:almával és sajttal.A friss vagy egy kicsit előfőzött kukorica ízletes grillen megsütve,akár fűszerekkel megbolondítva,sőt baconbe is tekerhető sütés előtt.A csöves kukoricáról télen sem kell lemondani,a nagy áruházak mélyhűtő-pultjaiban megtalálható februárban is.A bébikukorica igazi ínyencség.Sós lében eltéve konzervként vagy fagyasztott zöldségkeverékekben találkozhatunk vele.
Csupa haszon.
A szaráraz kukorica őrleményéből készült dara és liszt sok ételünk alapja.Régebben a szegények fő tápláléka volt a puliszka vagy a kukoricamálé,ma már az egészségtudatos és lisztérzékeny táplálkozásban is fontos szerepet játszik,sőt olaszos változata,a polenta sok divatos vendéglő étlapján megtalálható.A kukorica jól érvényesül desszertekben,amelyek elsősorban kukoricadarából készülnek.A kukorica csírájából olajat sajtolnak,amelyek nemcsak nagyon finom,de egészséges is.
A kukorica kalória tartalma meglehetősen magas,350 kcal/100 gramm.Zsírban,szénhidrátban és fehérjékben is gazdag.Vitaminokat és ásványi sókat is nagy mennyiségben tartalmaz.A kukoricát a vese gyógynövényének is tartják.Nagyon sok gyógyító tulajdonsággal bír a kukoricabajusz,amely nem más mint a növény bibeszára.A kukoricabajuszt szárítják és gyógyteákban használják fel.A kukorica fogyasztása jó hatással van a szív-és érrendszeri megbetegedésekre,és még az emlékezőtehetséget is serkenti.
http://www.nosalty.hu/alapanyag/csemegekukorica
Forrás: TVR Újság:2016.október 10-16. 41.Hét.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Pitébe zárt sós és édes finomságok.
Gyömbér-gyógynövény és fűszer.
Körte,a nagylelkű ősz ajándéka.
Csicseriborsó-sokoldalú hüvelyes.