Gyógyító növények: Édesítőszerek - inzulinrezisztencia

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Édesítőszerek - inzulinrezisztencia

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

MEGJEGYZÉS:

Dietetikusok által is javasolt édesítőszerek következnek, ennek ellenére van, aki a nyírfacukortól, vagy a steviától elgyengül. Ami csökkenti az energiaszintjét, az a termék Önnek nem jó, bármilyen alacsony is legyen a glikémiás indexe, illetve bármit is soroljanak az előnyeiről. Figyelje meg, mitől van jól! Egy beteg állat tudja, hogy melyik növényt kell lelegelnie a gyógyulásához. Ez az egészséges belső jelzőrendszer az emberben is működik, ha befelé figyelünk.

MIRE FIGYELJEN A KIVÁLASZTÁSNÁL?

Megkülönböztetjük a természetes és a mesterséges eredetű édesítőszereket, valamint, hogy 100g-juk hány g szénhidrátot tartalmaz, azaz mérni-számolni kell-e őket. Ezen kívül jó tudni, hogy melyik édesítőszer hőálló és bátran lehet vele főzni, illetve pl. melyik nem alkalmas kelt tészta készítéséhez, mert nem nyújt táptalajt a gombaféléknek, így az élesztőnek sem.

Az élelmiszeripar rengeteg ínycsiklandóan finom, de szintetikus adalékkal bombázza a testünket, amik a máj méregtelenítő működését terhelik meg. Sajnos inzulinrezisztenciában a máj működése egyébként is érintett - ultrahangon sokszor leírják a zsírmáj képét - emiatt kerülni kell a máj további megterhelését, sőt a tehermentesítésére kell törekedni. Használjon mindig természetes eredetű édesítőszert! Az inzulinrezisztencia előrelátásra és fokozott öngondoskodásra neveli az embert; a táskájában legyen mindig pl. kiürült, pici tégelyben egy kávéra, teára, limonádéra való Nyírfacukor, vagy néhány Stevia tabletta. Így pl. az itt látható frissítőket is nyugodtan elfogyaszthatja.

A DIÉTÁS OKTATÁS EGYELŐRE NEM ISMERI EL, ÍGY NEM IS TANÍTJA SEM AZ AKUPUNKTÚRÁS, SEM A PALEOLIT ÉTRENDET. FELTÉTLENÜL OLVASSA EL AZ AKUPUNKTÚRÁS ÉTREND ÉS A PALEOLIT ÉTREND OLDALT IS!

1.) NYÍRFACUKOR

Régebben a nyírfakéreg rostjaiból, manapság kukoricacsutkából kivont természetes eredetű cukor. Ez a xilit. Ugyanolyan édes és finom, mint a kristálycukor, élettani hatása viszont épp az ellenkezője. A 6 szénatomos cukrok (szőlőcukor, gyümölcscukor, nádcukor, répacukor) nagy vércukor és inzulinszint emelkedést okozó energiaforrások a szervezet számára. Ezzel szemben az 5 szénatomos xilit elsősorban a sejtek építőanyaga és csak másodsorban energiaforrás.

Lassú lebomlású és felszívódású, a glikémiás indexe 7!, nem kell inzulin az emésztéséhez. 25%-a szívódik fel közvetlenül szénhidrátként, és az emésztés során további 13-25% használódik fel. Tehát: 100g nyírfacukorban 100g szénhidrát van, de ebből csak 50g szénhidrátot kell beszámítani!

Mivel nem vezet inzulinszint emelkedéshez, ezért nem okoz elhízást és csökkenti az étvágyat. A hagyományos cukorral szemben nem nyújt táptalajt a Candida gombáknak, ezért candida-diétában javasolt. Ugyanezért segít a száj-, és bélflóra egészséges egyensúlyának a fenntartásában. Főleg a kezdetekben nagy mennyiségben fogyasztva hasmenést okoz. A tészta nem kel meg rajta (élesztőgomba), de ezen kívül hideg-meleg sütésre-főzésre kiválóan alkalmas.

2.) STEVIA

Van egy kis mellékíze, viszont csökkenti a vércukor és az inzulinszintet, tehát az inzulinrezisztenciában és cukorbetegségben kifejezetten előnyös hatású. A Brazíliában honos Stevia növény leveleiből kivont természetes édesítőszer. Nincsen szénhidrát tartalma, tehát nem kell számolni. Sütéshez-főzéshez, hideg és meleg italokhoz egyaránt használható. Levél, por, szirup, őrlemény, és tabletta formájában kapható.

MIT HASZNÁLJON, HA NINCSENEK AZ ELŐZŐEK?

Szorbit, (glukonon), fruktóz, maltrodextrin. 100 g-juk 100 g szénhidrátot tartalmaz, ezért minden esetben kötelező lemérni és beszámítani az étkezések szénhidrát tartalmába.

MIT NE HASZNÁLJON?

Mesterséges édesítőszereket: szaharin, aspartam, ciklamát, aceszulfam-K. Nincs szénhidrát tartalmuk, számolás nélkül lehet édesíteni velük.

FIGYELEM!

Nem aszkétaképzés folyik! Vagyis, ha becsúszik valami szülinapi bűnözés, egy kis gesztenye szív, vagy meggyes potyogtatós formájában, mindig igyon meg 1-2 nagy citrommal, steviával, és sok fahéjjal elkészített limonádét, vagy teát, így tudja csökkenteni a vércukor és inzulinszintet emelő hatást!

Az inzulinrezisztencia akupunktúrával is kezelve tovább javítható!

 

Forrás:  http://inzulinrezisztencia.5mp.eu/web.php?a=inzulinrezisztencia&o=3eJm7kg_c6

Címkék: gyógynövény

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu