Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
MEGJEGYZÉS:
Dietetikusok által is javasolt édesítőszerek következnek, ennek ellenére
van, aki a nyírfacukortól, vagy a steviától elgyengül. Ami csökkenti az
energiaszintjét, az a termék Önnek nem jó, bármilyen alacsony is legyen
a glikémiás indexe, illetve bármit is soroljanak az előnyeiről.
Figyelje meg, mitől van jól! Egy beteg állat tudja, hogy melyik növényt
kell lelegelnie a gyógyulásához. Ez az egészséges belső jelzőrendszer az
emberben is működik, ha befelé figyelünk.
MIRE FIGYELJEN A KIVÁLASZTÁSNÁL?
Megkülönböztetjük a természetes és a mesterséges eredetű
édesítőszereket, valamint, hogy 100g-juk hány g szénhidrátot tartalmaz,
azaz mérni-számolni kell-e őket. Ezen kívül jó tudni, hogy melyik
édesítőszer hőálló és bátran lehet vele főzni, illetve pl. melyik nem
alkalmas kelt tészta készítéséhez, mert nem nyújt táptalajt a
gombaféléknek, így az élesztőnek sem.
Az élelmiszeripar rengeteg ínycsiklandóan finom, de szintetikus
adalékkal bombázza a testünket, amik a máj méregtelenítő működését
terhelik meg. Sajnos inzulinrezisztenciában a máj működése egyébként is
érintett - ultrahangon sokszor leírják a zsírmáj képét - emiatt kerülni
kell a máj további megterhelését, sőt a tehermentesítésére kell
törekedni. Használjon mindig természetes eredetű édesítőszert! Az
inzulinrezisztencia előrelátásra és fokozott öngondoskodásra neveli az
embert; a táskájában legyen mindig pl. kiürült, pici tégelyben egy
kávéra, teára, limonádéra való Nyírfacukor, vagy néhány Stevia tabletta.
Így pl. az itt látható frissítőket is nyugodtan elfogyaszthatja.
A DIÉTÁS OKTATÁS EGYELŐRE NEM ISMERI EL, ÍGY NEM IS TANÍTJA SEM AZ
AKUPUNKTÚRÁS, SEM A PALEOLIT ÉTRENDET. FELTÉTLENÜL OLVASSA EL AZ
AKUPUNKTÚRÁS ÉTREND ÉS A PALEOLIT ÉTREND OLDALT IS!
1.) NYÍRFACUKOR
Régebben a nyírfakéreg rostjaiból, manapság kukoricacsutkából kivont
természetes eredetű cukor. Ez a xilit. Ugyanolyan édes és finom, mint a
kristálycukor, élettani hatása viszont épp az ellenkezője. A 6
szénatomos cukrok (szőlőcukor, gyümölcscukor, nádcukor, répacukor) nagy
vércukor és inzulinszint emelkedést okozó energiaforrások a szervezet
számára. Ezzel szemben az 5 szénatomos xilit elsősorban a sejtek
építőanyaga és csak másodsorban energiaforrás.
Lassú lebomlású és felszívódású, a glikémiás indexe 7!, nem kell inzulin
az emésztéséhez. 25%-a szívódik fel közvetlenül szénhidrátként, és az
emésztés során további 13-25% használódik fel. Tehát: 100g
nyírfacukorban 100g szénhidrát van, de ebből csak 50g szénhidrátot kell
beszámítani!
Mivel nem vezet inzulinszint emelkedéshez, ezért nem okoz elhízást és
csökkenti az étvágyat. A hagyományos cukorral szemben nem nyújt
táptalajt a Candida gombáknak, ezért candida-diétában javasolt.
Ugyanezért segít a száj-, és bélflóra egészséges egyensúlyának a
fenntartásában. Főleg a kezdetekben nagy mennyiségben fogyasztva
hasmenést okoz. A tészta nem kel meg rajta (élesztőgomba), de ezen kívül
hideg-meleg sütésre-főzésre kiválóan alkalmas.
2.) STEVIA
Van egy kis mellékíze, viszont csökkenti a vércukor és az
inzulinszintet, tehát az inzulinrezisztenciában és cukorbetegségben
kifejezetten előnyös hatású. A Brazíliában honos Stevia növény
leveleiből kivont természetes édesítőszer. Nincsen szénhidrát tartalma,
tehát nem kell számolni. Sütéshez-főzéshez, hideg és meleg italokhoz
egyaránt használható. Levél, por, szirup, őrlemény, és tabletta
formájában kapható.
MIT HASZNÁLJON, HA NINCSENEK AZ ELŐZŐEK?
Szorbit, (glukonon), fruktóz, maltrodextrin. 100 g-juk 100 g
szénhidrátot tartalmaz, ezért minden esetben kötelező lemérni és
beszámítani az étkezések szénhidrát tartalmába.
MIT NE HASZNÁLJON?
Mesterséges édesítőszereket: szaharin, aspartam, ciklamát, aceszulfam-K.
Nincs szénhidrát tartalmuk, számolás nélkül lehet édesíteni velük.
FIGYELEM!
Nem aszkétaképzés folyik! Vagyis, ha becsúszik valami szülinapi bűnözés,
egy kis gesztenye szív, vagy meggyes potyogtatós formájában, mindig
igyon meg 1-2 nagy citrommal, steviával, és sok fahéjjal elkészített
limonádét, vagy teát, így tudja csökkenteni a vércukor és inzulinszintet
emelő hatást!
Az inzulinrezisztencia akupunktúrával is kezelve tovább javítható!
Forrás: http://inzulinrezisztencia.5mp.eu/web.php?a=inzulinrezisztencia&o=3eJm7kg_c6
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Ismered ezt a gyomot? Ki ne irtsd, hiszen a világ egyik legjobb gyógynövénye!
Citromfű.
Hungarikum lett az alföldi kamilla.
HOGYAN lesz ebből ingyen Gyógynövényes Kávé -d -- az életed végéig ...? -- www.KAVEVILAG.net