Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Gyors vacsorák
--------------------
1. Ha a család nem szereti a karalábét, készíts lapcsinkát: Egy nagyobb krumplit és egy karalábét reszelj le, a masszához adj lisztet, tojást, ízesítőket. Kanalazd forró olajba, süsd meg mindkét oldalát. Kívül ropogós, belül finom és puha.
2. Apróra vágott zöldségeket kissé pirítsd meg egy serpenyőben, azután öntsd rá a tojásból, tejfölből, lisztből és ízesítőkből álló keveréket, süsd meg ezt a zöldséges palacsintát. Finom teát mellé!
3. Amíg fő keményre a pár tojás, készítsd el a pörkölt levet. A megtisztított tojásokat vágd karikákra és, ha van valamilyen hús maradék, , vágd kockákra. Főzd össze mindezt a lével. Bulgurral, kuszkusszal is finom.
4. Amíg kifő a tészta, készítsd el hozzá az öntetet: tonhal, citromlé, fokhagyma, petrezselyem, olivaolaj, csili, só. Tejszín is jöhet, gazdaggá teszi az ízeket.
5. Forró sütőben piríts néhány szelet kenyeret. Ezalatt egy serpenyőben kis zsiradékon dinsztelj mirelit borsót, pakold rá a kenyér szeletekre, tetejére tejfölt, reszelt sajtot. Kis ideig még pirítod, és kész.
6. Otthonodban található zöldségekből reszelj egy tányérra valót, ízesítsd, töltsd meg a szilikon muffin tartókat, tetejükre besamel mártás jön, süsd meg forró sütőben 20 perc alatt. Hasonlóképpen felhasználhatod a maradék felaprított ételeket.
7. Gyorsan elkészül a tepsis karfiol besamelmártással, vagy kelkáposzta darabok, leöntve mártással.
8. Meghámozzuk a burgonyát és megfőzzük sós vízben, majd összetörjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a reszelt sajtot, a vajat, a lisztet, végül a felvert , ízesített tojásfehérjéket. A masszából kicsi golyókat formázunk, amiket forró olajban kisütünk vagy negyed órára egy kivajazott és lisztezett tepsiben beteszünk a sütőbe.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!