Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kökényre „hangszerelt” ínyencségek: lekvár, szörp, befőtt, likőr, kocsonya |
Írta: Szalai Ilona |
2013. szeptember 24. kedd |
A kökény (népies nevén: ekeakadály, tövisfa, kökönye, boronafa, kökényszilva) ehető vadnövény, melyből sok-sok finomság készíthető. Próbáld ki Te is! A kökényre még a hecsedlinél is inkább igaz, hogy érdemes megvárni, amíg a dér megcsípi. Fanyarságát akkor sem veszíti el teljesen, de kicsit édesebbé válik. Nagyon egészséges, szinte gyógynövény, viszont sokkal finomabb, mint sok orvosság. A kökény bogyója vitaminokban és flavonoidokban gazdag, C-vitamint nagy mennyiségben tartalmaz. Emellett még van benne cukor, növényi savak és cserzőanyag. A kökény fontos forrása az ellagsav-nak. Az ellagsav egy daganatmegelőző hatású vegyület. Gyógyhatásai Fogyaszthatjuk nyersen, ugyanakkor meg is száríthatjuk, vagy készíthetünk belőle lekvárt, szörpöt, befőttet. Íme néhány ötlet. Pikáns kökény Kökény édes-savanyú módon Kökénylekvár Kökénybefőtt Kökénylikőr I. Kökénylikőr II. Kökénykocsonya Forrás: gyulaihirlap.hu Szóljon hozzá! |
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!