Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Tibeti gomba - kefirgomba
de nevezik Kaukázusi kefirnek is
A legenda szerint egykor egy professzor hozta haza, Magyarországra a kefirgombát, miután Tibetben szerzetesek meggyógyították a daganatos megbetegedéséből. Azóta pedig láncreakcióként terjed tovább adogatása szomszédról szomszédra, a családban pedig rokonról rokonra. De miben is rejlik a hatása? Mire jó tulajdonképpen?
Gyakorlatilag, aki eddig kipróbálta, csak szuperlatívuszokban beszél a tapasztalatokról. Ez a parányi gomba, amely úgy néz ki, mint egy mini karfiol, kefirt erjeszt a friss tejből, aminek jótékony hatásai ismertek. A szervezet anyagcseréjét helyre állítja, normalizálja a bélrendszer mikro-flórájának működését, a tüdőre nézve is áldásos, hiszen gyógyítja a hurutokat és a tüdőgyulladást. Tökéletes a salaktalanításkor, mivel kivonja a nehézfémek alkotta sókat, vagy az alkohol feldolgozása utáni végtermékeket. Hatással van az epe, a vese és a máj működésére, a köveket feloldja, képződésüket gátolja.
Antibiotikus hatása is van, normalizálja a szénhidrátcserét, így a cukorbetegeknek is igen ajánlott a napi alkalmazása, valamint a gyulladásos megbetegedésekkor is nagy segítsége lehet a szervezetnek. És ha mindez még nem lenne elég, akkor folytatódik gyógyerejének taglalása, hiszen az allergiával való küzdelemben is igazi segítőtárs, illetve napjainkban nagyon fontos lehet, hogy gátolja a rákos sejtek növekedését.
Hat ugyanakkor a magas vérnyomásra, a székrekedésre, gyomorégésre és az emésztő szervek hurutjaira. Érdekes lehet, hogy mindezek mellett javítja az emlékező tehetséget, az egész szervezetet fiatalítja, a gyulladt bőrre kenve hűsítő, nyugtató hatású, bőrfiatalító, reumára, fájó ízületekre is hat, illetve a nemi aktivitást is fokozza. Látható tehát, hogy szinte nincsen is olyan terület, nincs is olyan szervünk, amire ne lenne pozitív hatással.
A kaukázusi kefir a normál kefirekhez hasonlóan tejsavbaktériumokat és élesztőgombákat tartalmaz, speciális összetevőinek köszönhetően azonban a tejsav mellett lényegesen több szén-dioxid és kis mennyiségű (közel 0,8 százalék) alkohol keletkezik benne – ez a folyamat még a hűtés és a csomagolás után sem áll le.
A gomba gyógyító hatásai:
- Az allergikus megbetegedéseket megszünteti.
- Gyógyító hatású szembetegségekre.
- Megállítja az erek elmeszesedésének folyamatát.
- Gyógyítja a májbetegségeket és az epehólyag gyulladásait.
- Feloldja az epe- és vesekövet, megakadályozza azok képződését.
- Gyógyítja a gyomorfekélyt.
- Kiválaszt egy sor gyulladásgátló antibiotikumot (mely a tej és a gomba anyagcseréje folyamán képződik), ezek megakadályoznak különböző belső szervi gyulladásokat, főleg bakteriális és vírusos eredetűt.
- Kiegyensúlyozza a vérnyomást.
- Megállítja a rákszövődmények fejlődését.
- Megszünteti, vagy csökkenti a fáradtságérzetet, és a szervezet kimerülését.
- Akadályozza a szervezet sejtjeinek korai elöregedését.
- Gyógyítja a fogínygyulladást és egyéb gyulladásokat.
- Állandó gyógyszer szedése esetén, annak elhagyását, szüneteltetését csak orvos utasítására és tanácsára szabad!
A gombából készült kefir a következő tulajdonságokkal rendelkezik:
- tökéletesen helyrehozza a szervezet anyagcseréjét
- megakadályozza a rákos sejtek növekedését
- az összes allergiás megbetegedést
- az összes gyomor-bélrendszeri betegségét, többek között a gyomorfekélyt, stb.
- normalizálja a bél mikroflórájának a működését
Gyógyítja:
- a tüdő megbetegedéseit, a hörgőhurutot, a tüdőgyulladást.
- a máj, epe és vese összes betegségeit, többek között feloldja a köveket.
- az összes gyulladásos betegséget, azaz antibiotikus hatása van.
- a cukorbetegséget, azaz normalizálja a szénhidrátcserét.
Teljesen megtisztítja a szervezetet a salakanyagoktól, azaz kivonja a szervezetből az anyagcsere termékeit, többek között a koleszterint, a nehézfémek alkotta sókat és az alkohol feldolgozás utáni végtermékeket.
Alkalmazása:
A gomba fehér színű, először 5*4 mm, majd a növekedési idő végén 40*50 mm átmérőjű lesz.
Egy - két teáskanál gombát öntsünk le 2,5 dl szobahőmérsékletű tejjel és hagyjuk állni 24 órán keresztül. Ezt naponta egyszer kell elvégezni, mindig ugyanabban az időben, ha lehet este és tároljuk szobahőmérsékleten.
Az így kiöntött tej tökéletesen megsavanyodik 16-20 óra alatt. A tökéletes megsavanyodás jele, hogy egy sűrű réteg, amelyben a gomba található, válik ki a tej felszínén és elválik a megsavanyodott tejtől.
Tévhit, hogy csak bolti zacskós tejet haszálhatunk fel hozzá! Tehén, kecsek illetve juhtejjel is készíthető, amelyből laktózmentes kefirt kapunk.
Figyelem! A GOMBA FÉMMEL NEM ÉRINTKEZHET!
A megsavanyodott tejet leszűrjük egy üveg edénybe egy műanyag, sűrűhálós tésztaszűrőn, vagy műanyag szűrőn keresztül. A szűrés után a gombát hideg vízsugárral lemossuk az aludttej maradékától. Ezután a gombát visszahelyezzük a kimosott üvegbe, majd ismét leöntjük tejjel.
Ha a gombát nem tisztítjuk meg minden nap, és nem öntjük le tejjel, akkor nem fog szaporodni és barna színűre változik, elveszti gyógyhatását és el is pusztulhat.
Az egészséges gomba fehér színű, mint a tej vagy a túró. 17 nap alatt a gomba tömege a kétszeresére nő és akkor egy részét oda lehet adni valaki másnak. Az aludttejet naponta 2* kell fogyasztani (egybe is lehet), 20 napon keresztül, majd egy 10 napos szünetet kell tartani.
1 éves kúra után a szervezet tökéletesen egészségessé válik.
Megjegyzés : a kúra tartalma alatt szigorúan tilos az alkoholfogyasztás! Korlátozandó a sós és az erősen fűszeres, csípős ételek fogyasztása.
A szervezet reagálása az aludttejre:
az első 10-14 nap alatt rendkívüli módon fokozódik a gyomor aktivitása, amely különösen erős gázképződésekben nyilvánul meg. Ezért nem javasolt az aludttejet reggel, munkakezdés előtt fogyasztani. Néha gyakoribb és híg lesz a széklet, de semmi esetre sem szabad abbahagyni az aludttej ivását.
Egyes betegeknél, akiknek máj vagy veseproblémáik vannak, kellemetlen érzés alakulhat ki ezen a tájékon. 10-12 nap múlva a szervezet viharos reakciója csökken, a széklet normálissá válik és egy egész állapotra kiterjedő javulás következik be. Megemelkedik a tónus és férfiaknál fokozódik a nemi aktivitás.
Az aludttej ivásának kezdetétől 20 nap múlva jelentősen jobban érzik magukat. 2 hónap múlva megszabadulnak néhány betegségüktől, 1 év múlva pedig a szervezetük tökéletesen egészséges lesz. Az aludttejet használhatjuk arcunk és kezünk bedörzsölésére, mivel akadályozza a ráncok kezdődését, lassítja a bőr öregedését és csökkenti a fáradtságot.
Az aludttej csökkenti az ízületi gyulladás és a reuma okozta fájdalmakat. A fájó testrészeket kell bekenni naponta 6-8 alkalommal.
Bármilyen sérülés, seb begyógyul, ha az aludttejjel átitatott kötést ráhelyezzük a sebre és cseréljük.
A kefirgombát fénynek kitett és hideg helyen nem szabad tartani. A gombáról leszűrt kefirt már nyugodtan tarthatjuk hűtőszekrényben a felhasználásig. 20 fok felett a gombák gyorsabban dolgoznak, alacsonyabb hőmérsékleten lassabban. A gomba 3-4 héten belül kétszeresére szaporodik. A kefirt naponta kell fogyasztani, lehetőleg állandó időpontban, akár önálló ételként is. Megakadályozza a testben visszamaradt anyagok rothadását. Kedvezően befolyásolja a betegségből lábadozó állapotát. Komolyabb megbetegedéseknél naponta legalább 1 litert kell inni. A kefir nem gyógyszer, hanem élelmiszer. Fel lehet használni tejföl helyett saláták, szószok ízesítésénél.
Mindebből jól látszik, hogy igenis van alapja a természetes gyógymódoknak, hogy olykor olyan egyszerű dolgok, mint egy erjesztő hatású kefirgomba.
Fontos azonban, hogy alkoholt tilos fogyasztani a terápia alatt, valamint a csípős és erősen fűszeres ételeket kerülni kell.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!