Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Rozmaringos kalács, grillezett camembert mellé
Mi
ma este ilyet eszünk majd a barátainkkal, de ezt gondolom róla, hogy ez
egy igazi, nem hagyományos húsvéti vendégváró is lehet.
A
kalácsban sok rozmaring, kevés , sült fokhagyma, némi durvára vágott
mogyoró és olívaolaj van, a sajtban pedig kb. ugyanezek, annyi
különbséggel, hogy a sütés utolsó pár percében csorgatok rá egy kevés
mézet is.
Előre is elkészíthető, mert a kalács eláll akár egy napot is, ha jól
le van takarva, de a sajt csak frissen jó. Úgy lehet előre megsütni,
hogy a camembert fa dobozának a felső részét tesszük a tepsi közepére,
és ezt rakjuk körbe a kalácsgolyókkal, és így sütjük. Majd amikor
megérkeztek a vendégek, csak betoljuk az előre elkészített sajtot a
sütőbe, és 25 perc alatt megsütjük, végül a kalács közepére helyezzük,
és már lehet is tunkolni.
Két üveg bor mindenképp legyen otthon!
Hozzávalók a kalácsgolyókhoz:
50 dkg sima liszt
1+1 egész tojás
0,5 dl olívaolaj
2,5 dl langyos víz
7 g instant élesztő
1 kk só
1 kk cukor
1 ek apróra vágott rozmaring
5 gerezd fokhagyma (amit előtte kevés olajon serpenyőben alacsony lángon arany színűre, és puhára sütöttünk, majd összezúztuk)
5 ek durvára vágott mogyoró
1 db 30 dekás fa dobozos camembert
5 gerezd fokhagyma (amit előtte kevés olajon serpenyőben alacsony lángon arany színűre, és puhára sütöttünk, majd összezúztuk)
1 ek rozmaring levélke (itt nincs összevágva)
7 dkg előre megpirított mogyoró
2 ek méz
A
kalácshoz minden hozzávalót a karos dagasztógépbe teszek, és szép
simára dagasztom, majd letakarva hagyom a duplájára kelni kb. 40 perc
alatt.
Apró, 2-2,5 dekás gombócokat formázok a megkelt tésztából, és
körberakom vele a sajtos doboz tetejét. Lekenem a felvert tojással, tíz
percig pihentetem, majd újra lekenem.
180 fokra előmelegített sütőben sütöm, amíg szép piros nem lesz, kb. 30 percig.
A sajtot óvatosan körbevágom a tetején a külső szélétől pár milliméterre, majd a lehető legvékonyabban leszedem a kérgét.
Belenyomkodom a zúzott sült fokhagymát, és a rozmaring ágacskákat.
Visszateszem a dobozába. Amikor kell, 30 percig sütöm 180 fokon. Mielőtt
kivenném, megszórom mogyoróval és csorgatok rá mézet.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!