Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A bazsalikomhoz hasonlóan a rukkola is az olasz konyhán keresztül lopta be magát a szívembe. Magyarul borsmustár néven is ismert, és jellegzetes íze valóban emlékeztet a bors és mustár pikáns ízére. Mindezt egyszerre. Éppen ezért salátákban, kisült pizzán vagy sima szendvicsben is különleges. Paradicsommal és mozzarellával ez is verhetetlen páros…
A karéjos levelek leginkább a pitypangra emlékeztetnek és az igazat megvallva, a rukkola nem sokkal igényesebb a közismert pitypangnál.
Rukkola termesztése:
MAGVETÉS: A türelmetlen kertészek már januárban elkezdhetik a rukkola magok előnevelését egy ablakpárkányon. A magok csírázási ideje viszonylag hosszú, átlagosan 14 napot is eltarthat. Tipp: Használhat vetőkorongot is, ha nem szeretne bíbelődni a magvetéssel. A vetőkorongokban a magok optimális távolságra vannak egymástól , így nem áll fenn annak a veszélye, hogy túl sűrűn, vagy túl ritkán veti el a magokat. Pont kitölt egy kerek cserepet.
Jó tanács a jövőre nézve: Hagyja virágozni a rukkolát a veteményesben (apró fehér-sárga virágokat hoz)! Az érett magokat gyűjtse be, így lesz saját magja a következő évi magvetéshez. A rukkola egyébként azon növények közé tartozik, amely remekül elszórja saját magját és a következő évben szépen kikel – olykor a kert másik végében is.
A KERTBEN: Áprilisban már közvetlenül a kerti földbe is elvetheti a magokat. Ehhez válasszon egy napos, vagy félárnyékos helyet. 2 hónap elteltével nyugodtan vesse újra a rukkolát, így meghosszabbíthatja a betakarítási időszakot akár szeptemberig.
TALAJ: Nem túl érzékeny, de tápanyagban dús talajban természetesen gyorsabban és jobban nő. Lehetőleg ne olyan helyre ültesse, ahol előzőleg káposztaféléket termesztett.
VÍZ: Közepes vízigényű.
TÁPANYAG: Nem igényel különösebb hozzáadott tápanyagot.
SZEDÉS: A vetést követő 4-6 hét elteltével már leszedheti az első leveleket! Csípje le a leveleket, így nem sérül a növény töve és akár többször (3 x) is kihajt majd! A levélszárak íze kissé keserű, ezért igény szerint távolítsa el azokat.
KÁRTEVŐK: A talajkártevők ellen rendszeresen lazítsa fel a tövek körüli talajt. Legismertebb ellensége a földibolha, amely száraz időszakban apró lyukakat fúr a leveleken.
A fűszer rajongóknak íme egy speciális ajánlatunk, 4 féle fűszernövény egy csomagban: rukkola, petrezselyem, kapor, tárkony (4×4 db vetőkorong).
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!