Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
tavaszi MAR 15, 2013
A tavasz álmosságot, fáradékonyságot, bágyadtságot hoz magával, amelyet sikeresen le kell győznöd, méghozzá a megfelelő táplálkozással. Az alábbiakban olyan élelmeket ajánlunk a figyelmedbe, amelyekkel könnyebb lesz a két évszak közötti átmenet áthidalása.
HuffingtonPost.com megalkotta azon élelmek toplistáját, amelyeket tavasszal kell fogyasztanunk ahhoz, hogy teljes gőzzel belerohanhassunk majd a nyárba. Íme melyek azok:
1. KáposztaEbben a zöldségben rengeteg a kálium, a növényi rost és a vitamin. Főként A és C-vitaminban gazdag, emellett pedig jókora kalcium-adagot is tartogat magába. Nem árt tehát ropogtatni, önmagában vagy salátákba keverve.
2. PóréhagymaValamivel diszkrétebb íze van, mint a hagymának, de legalább annyira ízletes és egészséges. Olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek a rákos megbetegedések ellen harcolnak. Eléggé „hajlékony” zöldségféle, próbáld meg minél több receptben felhasználni.
Olvastad? 8 tavaszi szuperzöldség
3. KelkáposztaA kelkáposzta abból a családból származik, amelyből a kelbimbó és a brokkoli is, amelyekről szintén tudjuk, hogy jótékony hatással rendelkeznek a szervezetünkre nézve. A kelkáposzta antioxidánsokban, káliumban, C-vitaminban és növényi rostokban gazdag, még a leveleit sem szabad eldobnod, hiszen kiváló kalcium, és K-vitaminforrások!
4. RetekEz az enyhén csípős zöldség tele van rostokkal, káliummal és C-vitaminnal, továbbá bármennyit megehetsz belőle, hiszen alig tartalmaz pár kalóriát. Tökéletes hozzávaló a salátákban, de a reggeli mellé ropogtatnivalóként is abszolút megfelel.
5. ArticsókaA világ 50 legegészségesebb élelme közé sorolták, jogosan. Rengeteg vitamint, antioxidánst és növényi rostot tartalmaz. Benne a van a top 10-ben, ami a legmagasabb antioxidáns-tartalmat illeti Talán ezért annyira használatos a gyógyszerészeti iparban is.
Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is. |
|
MAR 15, 2013 5 étel, amit fogyasztanod kell márciusban s.a. / Gasztro / articsóka, hagyma, káposzta, retek / 0 hozzászólás A tavasz álmosságot, fáradékonyságot, bágyadtságot hoz magával, amelyet sikeresen le kell győznöd, méghozzá a megfelelő táplálkozással. Az alábbiakban olyan élelmeket ajánlunk a figyelmedbe, amelyekkel könnyebb lesz a két évszak közötti átmenet áthidalása. HuffingtonPost.com megalkotta azon élelmek toplistáját, amelyeket tavasszal kell fogyasztanunk ahhoz, hogy teljes gőzzel belerohanhassunk majd a nyárba. Íme melyek azok: 1. Káposzta Ebben a zöldségben rengeteg a kálium, a növényi rost és a vitamin. Főként A és C-vitaminban gazdag, emellett pedig jókora kalcium-adagot is tartogat magába. Nem árt tehát ropogtatni, önmagában vagy salátákba keverve. 2. Póréhagyma Valamivel diszkrétebb íze van, mint a hagymának, de legalább annyira ízletes és egészséges. Olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek a rákos megbetegedések ellen harcolnak. Eléggé „hajlékony” zöldségféle, próbáld meg minél több receptben felhasználni. Olvastad? 8 tavaszi szuperzöldség 3. Kelkáposzta A kelkáposzta abból a családból származik, amelyből a kelbimbó és a brokkoli is, amelyekről szintén tudjuk, hogy jótékony hatással rendelkeznek a szervezetünkre nézve. A kelkáposzta antioxidánsokban, káliumban, C-vitaminban és növényi rostokban gazdag, még a leveleit sem szabad eldobnod, hiszen kiváló kalcium, és K-vitaminforrások! 4. Retek Ez az enyhén csípős zöldség tele van rostokkal, káliummal és C-vitaminnal, továbbá bármennyit megehetsz belőle, hiszen alig tartalmaz pár kalóriát. Tökéletes hozzávaló a salátákban, de a reggeli mellé ropogtatnivalóként is abszolút megfelel. 5. Articsóka A világ 50 legegészségesebb élelme közé sorolták, jogosan. Rengeteg vitamint, antioxidánst és növényi rostot tartalmaz. Benne a van a top 10-ben, ami a legmagasabb antioxidáns-tartalmat illeti Talán ezért annyira használatos a gyógyszerészeti iparban is. Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!