Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Nemcsak jóízűek, de a lent felsorolt 8 tavaszi zöldség megerősíti az immunrendszerünket, keménységet ad a csontoknak és ha hiszed, ha nem még a másnaposság kezelésére is alkalmasak.
ArticsókaHa még nem volt esélyed megkóstolni az articsókát, akkor valószínűleg a tavasz egyik legbámulatosabb zöldségét hagytad ki. A nyersen fogyasztott articsóka színe minden ételnek jobb ízt kölcsönöz. A tavasz eme zöldsége cinarint tartalmaz, ami stimulálja az ízlelőbimbókat ezzel pedig ízletesebb lesz tőle minden étel. Ezek mellett a cinarinnak májkímélő hatása van, elősegíti a máj sejtjeinek regenerálódását. Mindemellett az articsóka inulinban gazdag, ami egy olyan probiotikum, amely segít a bél optimális működésében.
RetekNos számomra nincs tavasz retek nélkül. Tulajdonképpen az egyetemi időszak alatt szerettem bele, amikor kirándulásaink során egyik évfolyamtársam mindig hozott magával és kínálgatta az osztálysereget. Életemben sem ettem azóta olyan finom és édes retket. Néha a retket salátákban díszítőelemként használják, de a retek ennél azért több, amellett, hogy nagyon tápláló, tele van C vitaminnal is. Ha a retket brokkolival társítod, erősíted a rákkal szemben felvett versenyt, hiszen a retek olyan enzimet tartalmaz, amely segíti a szervezetet abba, hogy még többet hasznosítson a brokkoli erejéből. Azt biztosan nem tudtad eddig, hogy a retek zöld leveleiben sokkal több a C vitamin, kalcium és protein, mint magában a gyökérben.
RukkolaMagyarországon alig ismerik a rukkolát, Olaszországban viszont annyira elterjedt, hogy szinte minden salátában megtalálhatjuk, ezért neked is azt ajánljuk a cikk elolvasása után kezd el te is használni a salátákban, mert a rukkola egy igazi energiabomba, tele van magnéziummal, fontos ásványi anyagokkal, amelyek erősítik a csontokat, egészséges immunrendszert kölcsönöznek és izmaink is erősek lesznek tőle. A rukkola a szendvicsekhez is remekül társítható, ez egy igazi tavaszi zöldség.
Mogyoróhagyma vagy salottahagymaA mogyoróhagyma a zöldhagyma egyik, ízben kifinomultabb, lágyabb változata, a hagymához hasonlóan viszont egészségmegőrző szerepe van. A mogyoróhagyma egy quercitin nevű antioxidánst tartalmaz, amely antihisztaminként működik – szezonális allergiában szenvedőknek nagyon fontos élelmiszer. A quercitin ugyanakkor csökkenti a magas vérnyomást, de csökkenti a szívbetegségek kialakulásának esélyét is.
SpárgaBiztos vagyok benne, hogy már többen hallottatok a spárgáról, abban viszont már nem, hogy kóstoltátok is. Nos a február és június között kapható spárgát csakis kertből vásároljuk, az üvegházban termesztett spárgának messzemenően nincs olyan íze. Egy csésze spárga a napi K vitamin-szükséglet 70%-át tartalmazza, ez a kalcium csontokba való juttatásában segít, 20%-ban pedig A vitamint tartalmaz, ami az immunrendszerre fejti ki hatását. A spárga alkohol fogyasztása előtt is hatásosnak bizonyult, megszabadulhatsz a másnaposságtól.
BorsóNagy volt a meglepetésem, amikor nagymamám kertjében zöldborsó szedés közben barátom nyersen falta a zöldséget. Én is megkóstoltam, nyersen azonban nekem nem ízlett, főzelékben, levesben viszont annál inkább. A zöldborsó az egyik első olyan tavaszi zöldségféle, amely elsőként dugja ki fejét a földből. A borsó sok C vitamint tartalmaz, rengeteg benne a tiamin és a B1 vitamin, ami igencsak hatásos a depresszió ellen.
SalátaFejes salátát én mindig a piacról vásárolok, semmiképpen sem közértben, vagy nagy bevásárlóközpontokban, mert az itt termesztett salátát agyonvegyszerezik, az íze sem olyan, mint az én általam jól bevált öreg nénik salátája. Eme ízletes zöldség tele van antioxidánsokkal, ezért még ma vásároljunk belőle.
SpenótHa tavasz akkor spenót, akárcsak saláta, zöld hagyma és retek. A spenót nagyszerű vitaminforrás, tele van C vitaminnal és foláttal, ami az immunrendszer megerősítésében elengedhetetlen, de az allergiás betegségek ellen is sikeresen felveszi a versenyt. A spenót ugyanakkor betainban gazdag, ez a fizikai erőnlétet javítja. Ha azt hiszed, hogy csak a sárgarépa segít a szemek egészségének megőrzésében, tévedtél. A spenót luteint és zeaxanthint tartalmaz, ami elősegíti a szem egészségének megőrzését, ezért ha sok tévét nézel, vagy sokat számítógépezel sok spenótot fogyassz.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!