Gyógyító növények: SZTIVIA (kép)

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

SZTIVIA

a szviti kb 1 méteres lesz de már most is óvatosan pár levelet lehet főzni róla cukor helyett a bazsii majd ki lesz ültetve magról vettet
Akár egy mese kezdete is lehetne ezen ismeretterjesztő cikk címe. A jázminpakóca, vagy tudományos nevén Stevia rebaudiana valóban csodás növény. Nem feltétlenül külső tulajdonságai miatt érdemel említést, hisz az enyhén bokrosodó évelő jelentéktelen apró fészekvirágzatot hoz. Levelei kissé szőrösek, aprók, fogazottak. Egyszóval nem épp látványos. A csoda a növény testében rejlik. Pontosabban a leveleiben. Leveles hajtásai rendkívül édesek. Az intenzív édes ízt a stevive glycosidok adják. Ez a természetes édesítőszer hő hatására sem bomlik le, bírja a pH változásokat is, a mesterséges aszpartámmal szemben. Így kitűnő cukorhelyettesítő lehet! Cukorbetegek, fogyókúrázók is fogyaszthatják, mert az édes íz nem jár kalória bevitellel. A Stevia levelei 30-szor édesebbek a répacukornál, kivonatai pedig 300!!!-szor édesebbek. Ezért vigyázni kell, nehogy túlédesítsük vele ételeinket.a másik cserép a baszalikum , Bazsalikom

Az indiai gyógyítók a bazsalikomot egyedülálló gyógynövényként tartják számon, mely hatásos lehet vérnyomás, vércukor, valamint szív-, és érrendszeri problémák esetén. Ez a különleges növény szerencsére könnyen megterem, frissen és szárítva egyaránt rendkívül hatásos lehet.

Látta 205 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Lajos barátunknak ajánlva.
Stevia - Jázminpakóca


Cukorbetegek és Candidások megmentője
Elnevezései : Stevia Rebaudianan Bertoni - jázminpakóca - sztívia - mézfű - sztévia - édesfű - sztevia – cukornövény - Süßkraut- édes levél - Jázmin Pakóca - Stevia rebaudiana - estévia-„erva-doce” -„erva-adocicada”....................stb.
Kiemelt tulajdonságai :
1. Természetes növényi édesítőszer, nem aszpartam tartalmú.
2. Nagyon egészséges, bárki fogyaszthatja, ajánlott cukorbeteg és candidások számára
3. Szárított levele 30-szor, kivonata akár 300-szor édesebb is lehet a finomított cukornál,
4. Energiatartalma 100-szor alacsonyabb a finomított cukornál
5. Gyógynövény, édesítőszer, tartósítószer, bőrápolószer
Helye a világban :
Kalória-és szénhidrátmentes édesség a paraguay-i őserdőből, ami az ázsiai országokban évtizedek óta elfogadott és ismert, a világ minden táján széles körben használják : Paraguay, Brazília, Mexikó, Japán, Dél-Korea, Malajzia, Thaiföld. Kínában is nagy mennyiségben termesztik. Japánban nagyon ritka a cukor-evés! Paraguay-ban a guarani indiánok már több száz évvel ezelőtt is a sztéviaból nyert folyadékot alkalmazták a sebek gyors gyógyítására. Az USA szövetségi élelmiszer- és gyógyszer hatósága, az FDA 1995-ben engedélyezte a sztívia étrend-kiegészítő készítményként történő forgalmazását és fogyasztását, mint olyan termékét, amely segít a vércukor-szint és a vérnyomás egyensúlyának beállításában.Európában azonban NEM engedélyezett a stevia növény édesítőszerként való használata, csak kozmetikai célokra - bőrápolásra! – így is hozzák forgalomba.
Részletek :
Süthető, főzhető és számos krónikus betegségre van pozitív hatással. A diabétesz járványos terjedésének megállítását ennek a növénynek az elterjedt használatától várják a szakértők.Rendszeres fogyasztása, segít a szervezet vércukor-szintjének beszabályozásában.Csökkenti a véráramban keringő glukóz (vércukor) mennyiségét, s ezáltal segítségére van azoknak, akik túl sok édességet és cukrot fogyasztanak, illetve azoknak, akiknek hasnyálmirigye nem képes megfelelő mennyiségben termelni a cukrot bontó inzulint, segíti a hasnyálmirigy harmonikus működését.Segít a megfelelő vérnyomás-szint beállításában is, javítja a zsírbontás hatékonyságát, s közreműködik a nap során gyakorta ingadozó energiaszint kiegyensúlyozásában, csökkenti a dohányzás az alkohol és az édesség utáni vágyat.
Javasolt a következő betegségekre :
Tünetek és betegségek :
Jótékony hatása :
Diabétesz
serkenti az inzulintermelést

Candida fertőzések ( candidiasis )
candida albicans elszaporodása visszafejlődik szervezet candida szintje normalizálódik


láb - köröm, egyéb felszíni bőrgombásodás,

Természetes gomba ölőszer
elhízás
zsírbontásban hatékony
szájüreg problámák
megelőzi,magszünteti a szájfertőzést
vesebetegségek
Serkenti a vizelet kiválasztást
allergiák
Méregtelenítő és gyulladás csökkentő hatású
érelmeszesedés
csökkenti a vér koleszterinszintjét
magas vérnyomás
normalizálja a vérnyomást, vérnyomáscsökkentő
immunrendszeri megbetegedések
immunrendszer-serkentő,influenza esetén
bőrbetegségek dermatitis, eczema, seborrhoea ellen pattanások, kelések, fekélyek, kivörösödések ellen

bőrregeneráló, segít a gyorsabb gyógyulást

vágott, dörzsölt ,sebek
bőrregeneráló, segít megakadályozni a hegesedést,

Hatékonyan közreműködik sebek helyének kiszárításában, a bőr összehúzásában, és ezáltal jelentősen felgyorsítja a bőr természetes gyógyulási folyamatát, a sérülések szinte heg nélkül forradnak. Bőrregeneráló hatása miatt sokan kozmetikai célokra használják.
Meggátolja számos káros baktérium és vírus szaporodását, így hatékonyan alkalmazható megfázás, influenza és szájfertőzés ellen.

SEMMILYEN MELLÉKHATÁSA NINCS!

Táplálja az endokrin rendszert, helyreállítja a vércukorszintet, sőt még kissé növeli is a glükóztoleranciát, ezért cukorbetegek számára ajánlott. Néhány dán és brazil tanulmány szerint a 2-es típusú cukorbetegség ellen is ígéretes, enyhíti az inzulin-függést, szabályozza az inzulinszintet.
Hypoglikémia (túl alacsony vércukorszint): Tudományos kutatásokból fény derült arra, hogy,
a sztevia szabályozza a vércukor-szintet a testben, ezáltal segíti a máj és lép működését is.

Használata:


Levelét zölden-nyersen, vagy szárítva, vagy porrá őrölve, ételekbe, italokba tehetjük, a hatóanyagai megőrződnek.FIGYELEM!- Óvatosan adagolni!
Minden éteknél érdemes KIKÍSÉRLETEZNI a mennyiséget, mert gyorsan túlédesíthető vele az étel. Másként kell adagolni! Más íz-hatást kapunk, ha ételekbe, mást, ha italokba keverjük!
Először furcsa az íze, sokáig érezni a szájban az édeset.
Rendkívül jó az élettani hatása, szinte szárnyra kap tőle az ember. Rendszeres fogyasztásával eltűnik a fáradtság érzése is, frissek leszünk, nincs szükség délutáni szunyókálásra.

Teakeverék készítése:

A teakeverékhez hozzáadjuk a jázminpakóca leveleit, és azokat együtt forrázhatjuk le.Ha csak Jázmin Pakóca oldatot készítünk, KI NE DOBJUK a már leforrázott leveleket, mert még nagyon sokszor, ÚJRA FŐZHETŐ BELŐLE ÉDES OLDAT!(1 ek. szárított levél, 2dl forró vízben 15 percig oldani) több napra is elég, mert nagyon édes!

„Édes levél” szárított levélőrlemény felhasználása:

Pora közvetlenül felhasználható, nem kell külön oldatot készíteni belőle.Rögtön belekeverjük az édesítendő, BEFŐZÉSRE váró alapanyagba. Jázminpakócával nyugodtan lehet a lekvárokat, kompótokat eltenni télire, cukor és tartósítószer nélkül. Intenzív édes íze alkalmassá teszi alacsony szénhidrát bevitelű étrendekben édesítésre, így tehát, ha valaki nagyon szereti az édes ízt, de cukorbeteg, nem akar kemikáliából készült édesítőszert fogyasztani és hízni sem akar, akkor ez az ő TERMÉSZETES, MELLÉKHATÁSOK NÉLKÜLI édesítőszere.
· sütésnél lisztbe, töltelékanyagba
· muffin - kenyér - pizza tésztába
· palacsintába, pudingba
· hagyományos uborkasalátába, savanyúsághoz, zöldséghez
· almakompóthoz, lekvárbefőzéshez- a gyümölcsök ízét nagyon kiemeli
· levesekbe, főzelékekbe, szószokba
· kávéba –mintha törökös, zaccos kávét innánk
· teába, limonádéba, turmixokba
· tejbe, tejszínbe, tejfölbe, túróba, joghurtba, kefirbe,
· fagyasztott desszertekbe, jégkrémbe
· tengeri gyümölcsökhöz
Különlegessé teszi az ételt a citrom és vanília a hozzáadása, mert nagyon jól elfedik a „mézfű” természetes édes ízét.
Sütemény receptjéhez adjon egy késhegynyi szódabikarbónát (a sütőpor mellé), így a sütemény ugyanúgy fel fog jönni, mintha cukrot használt volna. Kelt tésztánál HOSSZABB a KELÉSI IDŐ!
Sütésnél-főzésnél 200 fokig megtartja az édes ízét, íz anyaga a pH-érték változás esetében sem bomlik le.
A jázminpakóca levélke rágcsálása, csak úgy, önmagában, egy édes, vitaminos nyalánkság.
Amikor éhségroham tör ránk, elveszi az éhségérzetet, ez lesz a „nasink”, a pót-süteményünk.

Termelési lehetőségek ,kapcsolatok :
Dugványról szaporíthatjuk vagy egynyáriként, cserépben mi is nevelhetjük. Nagyon kevés helyen termelői piacokon,vásárokon esetleg virágboltokban lehetkapni . Tövenként 800-1600 Ft között.
http://stevia.uw.hu/termesztes.html
A jázminpakóca élő növény, termesztésével kapcsolatosan itt kérhetnek tanácsot:
Falufejlesztési Népjóléti Program Egyesület (FNPE)
Elnöke: Puskás Ferenc agrármérnök
Uszka, Fő u. 60.
fnpe@freemail.hu

Puskás Ferenc, a honosító :
A 75 éves agrármérnök, nyugalmazott ENSZ szakértő, a
JÁZMINPAKÓCA HAZAI MEGHONOSÍTÓJA! – legkiválóbb ismerője.
Igen nagy tudású úriember, akinek csak a segíteni akarás a célja.

Drága jó Ember.
Egy ÉLŐ KINCSESBÁNYA, KIMAGASLÓ SZELLEMI TŐKÉVEL!
Élete során, évtizedeken át ÓRIÁSI SZAKMAI FELFEDEZÉSEIVEL, ÖTLETEIVEL, technológiai újításainak a felhasználásával a világ számos országában sikerült már Puskás úrnak szinte a „semmiből” az embereknek új utat, lehetőséget, foglalkoztatottságot biztosítani a megélhetésükhöz, életük gazdagabbá tételéhez.

A világ minden táján nagyra tartják Puskás urat.
Becsülik, elismerik kimagasló szakmai tudását és tanácsadóként várják mindenütt.

Én mindig általa jutok a „pakócámhoz”, és más hasznos gyógynövényhez, különlegességhez.
Puskás úr rendkívül szerény, de nagyon segítőkész.
Tanácsot ad bárkinek, akit érdekel, bátran lehet tőle kérdezni, alternatív megoldásokról is az élet különböző területein.
(Gyógynövény, Önellátó gazdálkodás, Öngondoskodás, Vörösiszap, Tájrehabilitáció).
Közvetítő,informátor :
Nagyon sok órát töltöttem el a kutakodásommal az Interneten.
Remélem, hogy fáradozásom nem volt hiábavaló és sok embernek segítek ezekkel az ismeretekkel abban, hogy egészségesebben, boldogabban éljen.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

igy néz ki ha tavasszal kiviszed a szabadba, nyár közepére 1 méteres és lehet szedni a leveleit és frissen és szárítva is mehet a teába

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

a tavalyi stvikém ugy 1.5 méteres lett és lett egy adag száritmámy is

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

friss levelét fözve, száritottat meg kotyogón fözve kapunk édesítöt hűtöben tartjuk

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu