Gyógyító növények: Fűszerek (kép)

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Fűszerek

Vágni,morzsolni,tépni?
Hogyan aprítsa?Főzze,vagy csak beledobja az utolsó percben?Néhány dolog,amit a fűszerekről tudni kell.
Fás fűszerek:Kakukkfű,rozmaring,zsálya,oreganó,babérlevél:Kössük csokorba,hogy ne akadjunk ,,kósza" szálakba a már elkészült ételben.Ha csak a levelére van szükségünk,húzzuk le a száráról.A fás fűszereket hőkezelni kell,hogy kiadják aromájukat.Ha csak rövid ideig tesszük ki hőnek-például grillezéskor-,érdemes szétzúzni ezeket.
Puha szárú fűszerek:Petrezselyem,menta,koriander,metélőhagyma,kapor,bazsalikom.
Bár a petrezselymet szokták csokorba kötve belefőzni a levesbe,inkább vágjuk apróra!A puha szárú fűszereket általában hasonlóan kell előkészíteni.Kivétel a bazsalikom,mert azt inkább tépkedjük ( vágás hatására megfeketedik a levele ) A puha szárú fűszereket inkább a főzés vége felé adjuk az ételhez.Hosszú hőkezelés hatására veszítenek ízükből,aromájukból.
Tipp:- A szárított fűszerek koncentráltabban tartalmazzák az ízt,nagyjából feleannyi kell belőlük,mint a frissből.
- A puha szárú fűszerek szárrészét se dobja ki.Összekötve adjuk az ételhez,és a főzés végén dobjuk ki.
- Soha ne vágjuk össze túl korán a fűszert,mert oxidálódik és veszít az ízéből az idő múlásával.

Forrás: Kiskegyed 2013.június 18. / 25.szám /

Látta 562 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

csizmadia györgyné Lenke írta 4 hete a(z) ARANYVESSZŐ FÜ képhez:

Aranyvesszo_fu_1808114_9559_s

Nekem is van az Udvaron Nemtudom hogy került oda.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu