Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Borsó
A borsó az egyik legősibb kultúrnövényünk, melyet már időszámításunk előtt hatezer évvel is termesztettek. A zöldborsó magnéziumban és kalciumban gazdag.
Gyógyhatása szerteágazó. Orvosolja az érrendszeri betegségeket, normalizálja a vérnyomást, A-vitamin-tartalma elősegíti a gyulladásos betegségek gyógyítását. Kiváló fogyókúrás szer, rendszeresen fogyasztva serkenti az emésztést, és segíti a méreganyagok távozását. Gyógyhatása akkor a legintenzívebb, ha nyersen fogyasztod.
Bazsalikomos zöldborsóleves
Hozzávalók: 1,8 kg zöldborsó, egy közepes fej vöröshagyma, egy gerezd fokhagyma, három evőkanál olaj, két evőkanál zöldségleves, 12 nagyon vékony szelet bagett, két evőkanál vaj, egy csokor bazsalikom, egy deci tejszín, só, fehérbors, csipet barnacukor, szerecsendió.
Tisztítsd meg a zöldborsót. A kockákra vágott vöröshagymát és fokhagymát egy evőkanál olajon párold üvegesre. Tedd bele a zöldborsót, és rövid ideig pirítsd. Öntsd fel egy liter vízzel, és forrald fel. Keverd bele a zöldséglevest, és lefedve 12 percig főzd. Közben a serpenyőben hevíts fel két evőkanál olajat, és a kenyérszeletek mindkét oldalát pirítsd benne aranybarnára. Négy evőkanál borsót vegyél ki a levesből, és tedd félre a tálaláshoz. A megmosott bazsalikomot tépkedd le, néhány levelet tegyél félre, a többit aprítsd fel, és add a leveshez. A tejszín felét is tedd a levesbe, majd turmixold át. Még egyszer forrald fel, majd ízesítsd sóval, borssal, barnacukorral és szerecsendióval.
Cikkünk az InforMed Magazin cikke alapján készült.
KIEMELT HÍREINK A CÍMLAPRÓL
Volt mit nézni! Merész ruhája hozta kínos helyzetbe Uma Thurmant - Ciki fotók!
ÚJ! CSAJVILÁ
|
|
csizmadia györgyné Lenke írta 4 hete a(z) ARANYVESSZŐ FÜ képhez:
Nekem is van az Udvaron Nemtudom hogy került oda.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!