Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A teasütemény hozzávalói:
2,5 dl-es bögrével mérve
- 1,5 bögre liszt - fele sima, fele zabpehelyliszt
- 0,5 bögre lágy vaj
- 0,5 bögre (nyírfa)cukor
- 1 db tojás
- fél citrom leve, ha bio, a reszelt héja is
- 2 ek levendulás (nyírfa)porcukor
- csipet himalája só
- 1 k vanília aroma
- 1 tk szódabikarbóna
- porcukor a hempergetéshez
- levendulavirág a díszítéshez
Így készítsd el:
A liszteket keverd el, majd add hozzá a (nyírfa)cukrot, a himalája sót, a szódabikarbónát és keverj még egyet rajta.
Ezután add hozzá a tojást, a vajat, citromlevet és reszelt héját - én nem tettem bele - és a vanília aromát, majd kissé lágyabb tésztát gyúrj belőle. Ha lágynak találod, tehetsz hozzá még lisztet, ha keménynek találod, adj hozzá még egy kevés citromlevet.
Amikor elkészült a tészta alap, ekkor kerülhet sor annak az ízesítésére. Én itt kettévettem a tésztát és az egyik felébe kevés gyömbért reszeltem, míg a másikhoz adtam 2 ek levendulás (nyírfa)cukrot.
Ha intenzívebb levendula ízre vágysz, akkor már az elején a tésztába is csak levendulás (nyírfa)cukrot tegyél! Ehhez vegyél ízlés szerint (nyírfa)cukrot és levendulavirágot és kávédarálóban őröld meg! Egy keveset hagyj belőle a keksz hempergetéséhez is!
Kis golyókat formálj a tésztából, a gyömbérest elég sima (nyírfa)porcukorban, míg a levendulást levendulás (nyírfa)cukorban hempergesd meg, majd egy pohár segítségével lapítsd szét a tésztát.
Előmelegített sütőben 160 -180 fokon - a recept szerint 180 fok, de nálam így nagyon gyorsan sült, az alja már barnult, de a teteje még nem sült át igazán -sütőpapírral bélelt tepsiben, kb 10 perc alatt süsd meg a kekszeket.
Még melegen szedd ki a tepsiből és hempergesd meg még egyszer őket a (nyírfa)cukorban!
Főzz mellé egy finom teát, huppanj bele a kedvenc fotelodba, kortyolgasd a teát és ropogtass mellé egy kevés finom kekszet is!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!