Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Magyaros ételeink megfelelő fűszerezése
Levesek
Bableves: vöröshagyma, pirospaprika, babérlevél, gyömbér, tárkony
Gulyásleves: vöröshagyma, pirospaprika, bors, kömény, petrezselyem zöldje
Húsleves, erőleves: vöröshagyma, fokhagyma, gyömbér, sáfrány, szerecsendió, zeller, petrezselyemgyökér
Paradicsomleves: babér, zeller, gyömbér
Ragulevesek: vöröshagyma, bors, gyömbér, petrezselyem zöldje és gyökér, citromlé
Vegyes zöldségleves: vöröshagyma, gyömbér, zeller, petrezselyem zöldje és gyökér
Tojásleves: vöröshagyma, pirospaprika, babérlevél, bors, kömény
Burgonyaleves: vöröshagyma, babérlevél, majoránna, bors, kömény, petrezselyemgyökér
Gyümölcsleves: fahéj, szegfűszeg, vanília, citromlé
Húsok
Grillezett húsok: vöröshagyma, fokhagyma, bors, szerecsendió, curry, majoránna, kakukkfű, rozmaring
Sertéshús: vöröshagyma, fokhagyma, kömény, curry, gyömbér, kakukkfű, majoránna, rozmaring
Marhahús: vöröshagyma, fokhagyma, chili, curry, kömény, babérlevél, borókabogyó, majoránna, lestyán
Szárnyasok: vöröshagyma, bors, kömény, curry, tárkony, kakukkfű, majoránna, borsikafű
Halak: vöröshagyma, fokhagyma, gyömbér, kakukkfű, tárkony, bazsalikom, borsikafű, citrom, petrezselyem
Vadak: fokhagyma, bors, tárkony, majoránna, rozmaring, borókabogyó, áfonyabogyó
Páclé: vöröshagyma, fokhagyma, babérlevél, gyömbér, majoránna, bazsalikom, borókabogyó, tárkony, petrezselyem zöldje
Főzelékek
Burgonyafőzelék: bors, őrölt babérlevél, őrölt kömény, kurkuma, gyömbér
Babfőzelék: vöröshagyma, fokhagyma, bors, kapor, petrezselyem zöldje
Zöldborsófőzelék: kapor, gyömbér, kurkuma, petrezselyem zöldje
Tökfőzelék: pirospaprika, kömény, babérlevél, gyömbér, kapor
Kelkáposzta főzelék: fokhagyma, kömény, bors, babérlevél, majoránna
Spenót: fokhagyma, szerecsendió, bors, kurkuma, tandori masala (indiai fűszerkeverék)
Lencsefőzelék: vöröshagyma, fokhagyma, babérlevél, kömény, bors, gyömbér
Spárgafőzelék: kömény, gyömbér, babérlevél, kurkuma, pirospaprika
Rizsételek
Zöldséges rizs: vöröshagyma, curry, gyömbér, bors, szerecsendió
Rizs mákkal: darált mák, szerecsendió, fahéj, szegfűszeg, vanília
Rizs dióval: darált dió, bors, mazsola, citromlé, tandori masala
Rizs mandulával: darált mandula, kókuszreszelék, szerecsendió, bors, fahéj, citromlé
Rizs mogyoróval és almával: darabolt alma, kurkuma, fahéj, vanília, tandori masala
Ezeket, a rizsételeket általában reggelire vagy vacsorára fogyasztjuk.
Köretek
Rizs 1: curry, friss petrezselyem zöldje
Rizs 2: kurkuma, friss petrezselyem zöldje
Főtt burgonya: kömény, hagyma, petrezselyem zöldje
Sült burgonya: fokhagyma, kömény, petrezselyem zöldje
Burgonyapüré: vaj, bors, szerecsendió, kömény, gyömbér, őrölt babérlevél, kakukkfű, hagyma, fokhagyma, tárkony
Tészták
Túrós tészta 1: őrölt szegfűszeg, fahéj, kakaó, vanília, kapor
Túrós tészta 2: szerecsendió, bors, őrölt kömény, kardamom
Mákos tészta: mazsola, reszelt alma, vanília, őrölt szegfűszeg, kakaó, fahéj, citromhéj
Diós tészta: fahéj, szegfűszeg, vanília, kókuszreszelék, mazsola
Lekváros tészta: fahéj, kakaó, vanília
Káposztás tészta: bors, szerecsendió, őrölt kömény
Krumplis tészta: vöröshagyma, bors, szerecsendió, kömény, kurkuma, őrölt babér
Húsos makaróni: fokhagyma, bors, bazsalikom, gyömbér, kömény
Egyéb ételek
Palacsinták: a töltelékek ízesítése meggyezik a tészták ízesítésével. A palacsintatésztába keverjünk kevés borsot és köményt, vagy kardamomot és citromlevet.
Pizzák
Zöldséges pizza: vöröshagyma, fokhagyma, szerecsendió, kömény, gyömbér, zsálya
Húsos pizza: vöröshagyma, fokhagyma, curry, kurkuma, gyömbér, zsálya, majoránna
Lángosok
Tejfölös lángos: fokhagyma, kardamom, tandori masala
Sajtos-tejfölös lángos: fokhagyma, kardamom, kurkuma, chili
Káposztás lángos: bors, szerecsendió, kömény, kurkuma
Meleg szendvicsek
Sajtos: fokhagyma, chili, kömény, friss petrezselyem zöldje
Sonkás-sajtos: hagyma, fokhagyma, kömény, gyömbér, majoránna, petrezselyem zöldje
Májkrémes: bors, majoránna, hagyma, fokhagyma, kömény
Tojásételek: gyömbér, pirospaprika, kömény, citromlé
Virsli: torma, mustár
Tartásmártás: olívaolaj, mustár, kömény, tárkony, bors
Paprikás ételek: babérlevél, kömény, curry, gyömbér, bors, majoránna, lestyán
Töltött káposzta: chili, kömény, bors, őrölt babér, majoránna, fokhagyma, rozmaring
Töltött paprika: gyömbér, kömény, garam masala, őrölt babér, koriander
Joghurt, kefir, tejföl: fokhagyma, bors, szerecsendió, kardamom, kurkuma, chili, bazsalikom, citromlé, tandori masala, fahéj, vanília, szegfűszeg
Saláták: vöröshagyma, fokhagyma, bors, gyömbér, petrezselyem, zsálya
Kompótok: fahéj, szegfűszeg, vanília, mazsola, citrom. a kompótokat melegen és inkább télen fogyasszuk, nyáron nyersen és éretten együk a szezonális gyümölcsöt. A nyers gyümölcsökből egyszerre ne fogyasszunk sokat, mert lehűtik a gyomrot!
Tejes reggeli gyerekeknek: lehetőleg kecsketejből vagy házi tehéntejből készüljön.
Tejberizs/tejbegríz: kakaó, fahéj, kardamom, mazsola, bármilyen gyümölcs
Kakaós tej: kakaópor, fahéj, méz
Az ételeket ne édesítsük semmilyen édesítőszerrel. A gyerekek ételeibe tehetünk egy keveset, de próbáljuk fokozatosan elhagyni.
Az ételek fűszerezésekor nem kell mereven ragaszkodni ahhoz, hogy az összes javasolt fűszer benne legyen.
*
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Fűszerek alkalmazása gyakran előforduló betegségek esetén
A nyugalom növényei.
Kamilla.
Cickafark,a mindentudó.