Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
PITYPANGZSELÉ-cukormentes
Hozzávalók:
1 tálnyi frissen szedett pitypangvirág,
kb. mégegyszer ennyi térfogatú víz,
xilit és stevia ízlés szerint,
kb. fél teáskanál agar-agar por a zselésítéshez (agar-agar: növényi zselésítőanyag, por formájában kapható),
fél citrom
Elkészítés: A pitypangvirágokat szedd le, rázd ki vagy szedd ki belőle a kis bogarakat (mert van bennük bőven), majd szedd ki a szirmokat, azaz távolítsd el a zöld részét, nehogy keserű legyen.
Mossuk meg, utána a virágszirmokat feltesszük vízben főni a citrommal együtt (héjától megfosztott, gerezdere vágott). Egyik recept egy órát ír, hogy főzzük, a másik éppenhogy csak megrottyantsuk, nem tudom, hol az igazság, én kb. 20-30 percig főztem. (Szívem szerint csak áztattam volna pl. egy éjszakán át, hogy ne menjen tönkre benne a főzés hatására semmi, de nem találtam sehol arra utalást, hogy a hatóanyagok így is kioldódnak-e, vagy mint a teáknál, csak forrázással nyerhetők-e ki, így hát főztem.
Utána egy sűrű szövésű textílián szűrjük le, majd forraljuk még egy kicsit, tegyük bele a steviát és xilitet. Kóstold, és annyit tegyél bele, hogy kellemesen édes legyen. Utána hozzáadjuk a fél teáskanál agar-agar port, forralunk rajta még egyet, hogy elolvadjon, és szépen kimosott, kifőzött üvegekbe töltjük, rácsavarjuk a fedőt, és fejre állítjuk. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor fog megzselésedni.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!