Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
edvehagyma tartósítás
Ebben a tavaszi télben (még itt-ott hófoltok az erdőben) a medvehagyma a hó alatt is nőtt tovább, így most kapok észbe hogy itt az ideje a medvehagyma-ínséges időkre betárolni, mármint medvehagymából persze.
Én legjobban melegen szeretem eltenni. Részben így a legbiztonságosabb (szerintem) minden szempontból, helytakarékos, hiszen a levelek összeesnek. Felhasználáskor is gyorsan készíthető belőle valami finomság, hiszen már félkész, és ez az ami biztosan eláll sokáig (és nem kell félni még a pár napja a fokhagymánál felmerült botulotoxintól sem). Persze hidegen is teszek el, mert kell a friss íz is, de kevesebbet.
Az Erdőkóstolón sokféle tartósítási mód: http://erdokostolo.blogspot.hu/2012/03/itt-az-ideje-medvehagyma-tartositas.html
És ahogy szerintem a legjobb:
Én sterilizálom az üvegeket és a fém fedőket (forralás vízben, sütőben, mikróban). Leginkább kis méretű üvegeket használok, mert ha egyszerre kevés fogy a készítményből, a felbontott üvegek könnyebben romlanak, kivéve talán a zsírban eltett. A megmosott, lecsepegtetett és alaposan, tiszta konyharuhán vagy papírtörlőkön megszárított medvehagymaleveleket apróra vágjuk.
Medvehagyma melegen, olajban lesütve
Ezzel a módszerrel teszem el a legtöbbet, mert nekem ez állt el eddig a legtovább. Olajban, néhány gerezd aprított fokhagymával, esetleg apróra vágott szalonnával vagy sonkadarabokkal összesütöm az aprított medvehagyma leveleket. Kb. 20 dkg fér egy kis üvegbe. Só 1 kávéskanálnyi vagy kevesebb, bors ízlés szerint vagy elhagyható. Forrón üvegekbe töltöm, lezárom és fejtetőre állítom az üvegeket egy 20 percre. Majd betakarva hagyom kihűlni őket. Ha ügyesek vagyunk az egész üveg steril. Kihűlés során pedig a teteje jól rászorul, légmentesen záródik. Ez használható meleg ételekhez és szendvicskrémekhez is.
Medvehagyma pesztó
Mint az előző, csak darált magokat (fenyőmag, törökmogyoró semleges ízűek, de jó a napraforgómag is) is teszek a keverékhez, pár percig azzal is sütöm. Forrón üvegekbe töltöm, s mint előbb lezárom, steril lesz.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!