Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A fokhagyma és a méz párosításával ismert, jótékony, antibiotikus hatású, megfázás, torokfájás idején használható szert kapunk. Többféle módon lehet a mézbe tenni a fokhagymát: zúzva vagy megroppantva, sós tejben párolva, sós vízben párolva, citromlével ízesítve, chilivel ízesítve. Használható "gyógyító szerként", ill. salátákhoz, vagy más gasztro-alkotásokhoz is.
http://erdokostolo.blogspot.hu/2012/04/medvehagymas-mez.html
A medvehagyma hatásai hasonlók a fokhagymáéhoz. Aprított medvehagyma levelet és virágot is tettem a fokhagymák mellé. Ebben nyers, picit összeroppantott fokhagymával, mert ezt gyógyszerként fogom használni, nem baj, ha jó ütős. Salátákhoz, jobb a fokhagyma ízét enyhíteni és pár percig sós tejben vagy vízben párolni. A medvehagyma úgy jó ahogy van, azt nem kell párolni. Lehet magában is eltenni csak medvehagymával vagy szeletelt fokhagymával keverve. A medvehagyma levél az erős ízét elveszíti a mézben, a virág talán kevésbé. Szerintem kifejezetten finom, kellemes gyógyító szer.
A fentiekhez sok megfontolandó hozzászólás érkezett, ezekkel kicsit kiegészítve: A botulizmus veszélye miatt jobb azonnal, frissen megenni vagy hőkezelve eltenni
Hőkezelésre jó lehet a sós tejben, vízben párolása a fokhagymának.
Fokhagymához ezt is ajánlom: http://
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!