Gyógyító növények: ez is 1 5 (kép)

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

ez is 1 5

ARANYESŐ MÓRON

ez is az ais

Látta 22 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Madarász Lajosné Éva üzente 10 éve

Én is gratulálok !!!!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Mór
Pincék, borászatok:
Bozóky Szőlészeti és Borászati Kft.
Geszler Család Pincéje
Frey Pince
Maurus Borászat

...vissza a település oldalára
...vissza borvidék oldalára


Kiemelt ajánlataink:

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet
Ferenc Pince Ferenc Pince
Polgár Pince Polgár Pince
Vesztergombi pince Vesztergombi pince
Mészáros Borház és Pince Mészáros Borház és Pince
Tűzkő pincészet Tűzkő pincészet
Eszterbauer Borászat Eszterbauer Borászat
Frey Pince
Leírás .:. Térkép .:. Vendégkönyv (0)
Présház külső

Présház belső

Az utánpótlás

Csókai szőlő tavasszal

Csókai szőlő nyáron

A palackozó

Boroscímke

Móri Ezerjó 2005 száraz

Cím: Mór, Ezerjó u. 11.
Telefon: +36 (30) 317-9197
+36 (30) 284-4478
+36 (22) 406-124
E-mail cím: frey.szabolcs@freemail.hu
Honlap: www.frey-pince.com
Levelezési cím: Frey Szabolcs
8066 Pusztavám, Táncsics u. 1.
Leírás
Családi borászatunkat, Frey Pince néven - a 300 éves móri sváb szőlőkultúra hagyományaira támaszkodva - 1993-ban alapítottuk, jelenlegi pincénk megvásárlásával. Családunk már ezt megelőzően is - több generációra visszamenőleg - foglakozott szőlőtermesztéssel és borkészítéssel.
Összesen mintegy 3,5 ha saját tulajdonú szőlőültetvényt művelünk, melyek nagy része a Móri Történelmi Borvidék legjobb minőséget adó, ún. Csóka dűlőjében, kisebb része a Márkus hegyen, illetve a Csókakő határában fekvő Látó-hegyen található. Terveink között szerepel további mintegy 1 hektárnyi ültetvény telepítése.

Kezdetben kizárólag borturizmussal foglalkoztunk a történelmi móri pincesoron található műemléki pincénkben, melynek egykori présházát 45 fő fogadására alkalmas borkóstoló helyiségnek rendeztük be. Az épület ékessége az 1809-ben készült, St. Johannes névre keresztelt bálványprés.
A szőlőterület és a termésmennyiség növekedése, valamint a palackos borok iránti keresletnövekedés miatt 2003-ban alakított ki korszerű szőlőfeldolgozónkat és borpalackozó üzemünket, valamint minőségi boraink forgalmazását kerekedőkön keresztül kibővítettük.

Boraink minőségi szőlőalapanyagból, a hagyományos és reduktív technológiák tudatos kombinálásával készülnek, alapvetően a borvidékre jellemző karakterességgel és testességgel párosuló gyümölcsös jelleg jellemző rájuk. Palackozott termékeink - melyek saját és vásárolt alapanyagból készülnek - megjelenésükben a Frey Pince egyedi arculatát öltik magukra.

A Móri Borvidék legrangosabb rendezvényén, az évente október első hétvégéjén megrendezésre kerülő Móri Bornapokon a móri Kapucinus téren kialakított "borutcában" szintén szeretettel várjuk a borkedvelőket.

2005-ös évjáratú Ezerjó borunkkal elnyertük Az Év Móri Ezerjó Bora 2009. kitüntető címet, melyet Mór Város Önkormányzata adományoz a Szent György napi borvidéki borversenyen legmagasabb pontszámot elért Ezerjónak.
Szolgáltatások, ajánlatok
A Móri Ezerjó Borút Egyesület nyitott pincéjeként várjuk kedves vendégeinket pincelátogatásra, borkóstolóra, igény szerinti paraszttálas hideg étkeztetéssel.

Bortermelők részére bérmunkában vállalunk szőlőfeldolgozást és borpalackozást is.
Nyitvatartás
Egész éven át péntek, szombat és vasárnapi napokon, valamint ünnepnapokon 14-21 óráig - illetve előzetes bejelentkezés alapján más időpontokban is.
Borok
AZ ÉV MÓRI EZERJÓ BORA 2009 (2005) - száraz fehérbor
Kékfrankos (2009) - száraz vörösbor
Irsai Olivér (2009) - félédes fehérbor
Chardonnay (2006,2009) - száraz fehérbor
Chardonnay (2007) - félszáraz fehérbor
Tramini (2006,2007,2008) - félédes fehérbor
Királyleányka (2009) - száraz fehérbor
Ezerjó (2003,2006,2007,2009) - száraz fehérbor
Zenit MISEBOR (2008) - félédes fehérbor
Zenit (2002,2009) - száraz fehérbor
Zöldveltelini (2002,2009) - száraz fehérbor

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

A móri jó kedélyű borász
Miklós Csabinál elidőzve
2012-01-15 | Vizi Csenge

Móri utazásunk egyik gyöngyszeme Miklós Csabihoz vezetett. Amikor ott jártunk, népes sereggel szüretelt, vendégeket várt, mondhatni folyamatosan csak pörgött. A nap során többször összefutottunk, de mindig rohant. Aztán egyik pillanatban megláttunk egy idősebb Miklós Csabi-kiadást. Szóba elegyedtünk a végtelenül kedves, nyugodt emberrel. Ahogy mesélt az életéről, szép lassan összeállt a kép. Nem véletlen a hasonlóság, ő Csabi édesapja. Félreértés ne essék, történetünket Miklós Csabi meséli, akinek nagyon sokat jelent, hogy apukájával együtt építik fel birodalmukat.
A móri jó kedélyű borász
CÍMKÉK
miklós csabi (22) mór (79) móri borvidék (3)
Az Ezerjó utcában található a hármas szám alatt a Miklós Pince, ahol összefutottunk Csabi édesapjával és rengeteg szőlővel. Épp a szüretről érkeztek, de fáradtság egy pillanatig sem tükröződött a férfin, míg szóval tartottuk. Megtudtuk, kettőjük munkájára a tökéletes összhang jellemző, de míg Csabi borász, édesapja nem egy főiskolán vagy egyetemen tanulta e mesterséget, hanem az élet tanította meg rá. A szőlészeti munkák nagy részét is ő végzi, elmondása szerint ennek azért örül, mert így Csabi tud a vendégekkel foglalkozni, akikből bőven akad, és neki az igazi felüdülést a szőlészeti, borászati munkák, no meg a vadászat jelenti.
Miközben beszélgetünk, csatlakozik Csabi is, aki széles mosollyal rögtön a kezünkbe nyom egy-egy poharat, és megkér, hogy vegyük az irányt a pince mélyébe. Ott aztán máris látható, mennyire egymásra van hangolódva apa s fia. „A „Főnök” igazságtalanul osztja be a munkát” – kacsint apja felé Csabi, majd rögtön hozzá is teszi, hogy „azonban ha nem lenne apa, nem lenne jó bora sem a pincénknek.”
Egy kis ezerjó, chardonnay, majd tramini mellett folytatódik utunk, közben pedig megérkezik Csabi édesanyja is, így fotók készülnek, aztán pedig indul a mese egy Marilyn Mórról mellett. „Apa nagyon szereti a hegyet, a szőlőt, már-már együtt él vele. Hobbiszőlészként kezdte, egy hordó bora volt, amikor Móron borkészítéssel kezdett el foglalkozni. Mindig is ambicionált engem, de sosem kötötte ki, hogy nekem ezzel kell foglalkoznom. Ösztönözni nagyon jól tudott, azt mondta, ha segítek neki, akkor vezethetem a Kispolskit.”
Közben Csabi nagyon megszerette a bor világát, a szőlészkedést, apjával együtt rendszeresen kóstoltak bort, így formálódott lassan, de annál biztosabban ízlésvilága, és kialakult benne, hogy milyen stílus is az, amelyet szeretne pincéjükben megvalósítani. Majd olyan 14 éves lehetett, amikor megtanította neki a kénezést, a metszést és egyéb alapmunkálatokat az édesapja. Ekkor már kertészeti középiskolába járt, ahol azonban az édesapjának köszönhető tudás miatt szinte már nem volt mit tanulnia. Édesanyja ellenben annak örült volna, ha tolmács lesz belőle. Ez a vágya hamar elszállt, hiszen végül a Kecskeméti Kertészeti Főiskolára jelentkezett, kertészmérnöknek.
miklós csabi, mór, móri borvidék
„Sok barátra tettem szert ez idő alatt, mindig is rafinált srácnak tartottak. Nem is értem, miért!” (mosolyog) „Végül szőlész-borász mérnökként diplomáztam. Így én zöldségtermesztést nem is tanultam, hála istennek. Az iskola elvégzése után virágimporttal kezdtem foglalkozni. Azt gondolom, a számok magukért beszélnek: 1997-ben a 17 nagykereskedő egyike voltam.”
A pince előtt már nekünk is feltűnt a rendezett terep, látszott a késő ősz ellenére is, hogy komoly figyelmet kapnak a növények. Akaratlanul is arra gondol az ember, hogy ha valaki ennyire szereti a virágokat, akkor az esztétika az élete többi részében is a helyén van. Ezt láttuk Csabi pincéjének fogadóterében is, berendezéséből is leolvasható a természet imádata, a szépre törekvés. Azonban itt át is térünk a borászkodásra, a virágnagykereskedésből éles kanyarral az ezerjónál kötünk ki.
„Hiszek az ezerjóban! Szerintem teljesen mindegy, melyik évjáratról van szó, szép és különleges arcukat mutatják az ebből a szőlőfajtából készült borok. Ennek a hungarikum fajtának az aromavilága egyszerűen elbűvölő, minden évjárata rengeteg izgalmat rejt magában, hatalmas potenciállal bír.”
A Miklós család 3,5 hektáron gazdálkodik, elmondásuk szerint nem is szándékoznak többe fektetni, ez az, amit két ember, apa és fia még el tud látni, meg tud művelni. A 15.000 darabos palackszám pedig elég ahhoz, hogy két családot ellásson. „A boraimon a szüleim és testvérem iránti szeretetem, tiszteletem is megjelenik, hiszen egyiken apa, másikon anya, a harmadikon pedig a húgom tűnik fel. Sajnos a család női tagjai messze kerültek a borászattól, de apával meg is egyeztünk abban, hogy ez férfimunka.”
miklós csabi, mór, móri borvidék
Traminiből, királyleánykából, rajnai rizlingből, ezerjóból, chardonnay-ból, zöld velteliniből és kékfrankosból készülnek boraik, amiknek alapanyagát a saját területeken túl egy-két ismerős szőlésztől is felvásárolják.
„Nagyon fontosnak tartom azt, hogy ha valaki elkezd egy brandet felépíteni, a munkáját és annak gyümölcsét, a bort kommunikálni szeretné, abban bizony a hitelességnek alapkövetelménynek kell lennie. Mi a humoros, bájos formába mozdultunk el, ez az, ami a kommunikációnk alapja. Ezért is kértem fel annak idején jó ismerősömet, Ipacs Gézát, hogy segítsen portfólióm címkevilágának kialakításában. Éreztem, láttam, hogy ő hidat teremt a termelő és a fogyasztó között a művei által. És ez nekem nagyon kellett.”
Miklós Csabi címkéi kialakításában teljesen Ipacs Gézára hagyatkozik. „Eddig minden címketerv működött, cenzúra nélkül elfogadtam. A boraim neveit pedig együtt ötletelve találjuk ki. Egy dolog számított csak a tervezések során: a fantáziadús, bolondos vonal. Ez tükröz engem igazán.”
Azóta is együtt feszegetik a határokat az olyan elnevezésekkel mint az Ezredes (ezen található Csabi édesapjának arcképe), az Utazóbőrönd, a Csakazízéért stb., amelyek a vagány borász abszolút tükörképei. „A boraimat egyébként teraszboroknak tartom, nem tökéletesek, hanem egyszerűen csak jó belőlük inni egy-egy kortyot egy meleg nyári délutánon. Ezeken keresztül mutatom be, mennyire nagy élmény a borokkal foglalkozni; szeretném, ha mások is megértenék általuk, hogy örömömre szolgál ezt a mesterséget űzni.”
Csabi a pezsgőkészítésben is nagy lehetőségeket lát, szerinte a jövő egy szeletét fogja képviselni e termékkategória. „És ezt a fajta italt máris összekötném a turizmussal, hiszen ha ide hétvégenként 30-50 vendég érkezik, elcsábíthatók finom borokkal, leköthető a figyelmük, akkor azzal egyfajta pezsgés generálható e vidéken.”
miklós csabi, mór, móri borvidék
Mórból Miklós Csabi szerint egy hétvégi borvidéket kellene faragni, egy helyet, ahová szívesen kirándulnak az emberek, jókat ehetnek, ihatnak, túrázhatnak. „A borvidék tele van fiatal, feltörekvő borászokkal, akik a korszerűsítés útjára léptek. Schmidt Zsuzsi, Vécsei András, Bozóky Peti, Galambos Andris, Csetvei Kriszti, Frey Szabolcs, Varga Máté és Kamocsay Ákos mind-mind az új út részei, akikhez érdemes ellátogatni egy kiruccanás alkalmával, hiszen új perspektívából láttatják a vidéket, a borászkodást.” Csabi úgy tartja, az ízlés és a szakmai szeretet nagyon fontos, ami szerinte ezen borászoknál fel is lelhető.
Majd picit tovább kalandozunk a saját jövőjében, amiről beszélgetve Csabi elárulja: „Őszinte mosollyal szeretnék mindig fogadni mindenkit, akik vágyam szerint hasonló vagy még őszintébb mosollyal távoznak majd tőlem. Ennek kulcsa az, hogy annak idején én az élmény miatt kezdtem el foglalkozni a borászkodással, ezt is szeretném továbbadni. Remélem, az idő igazol majd minket. Szeretnék egy borétteremmel is szolgálni az e vidékre érkezőknek, hogy a kitűnő borok mellé kitűnő ételek is kerülhessen az asztalra, és egy vendégház is tervben van, hogy pihenésük ideális körülmények között történjen. No és az ezerjó az, ami továbbra is motivál: szeretnék többet telepíteni. Számomra ez kell a lendülethez és az életerőhöz.”


Miklós Csabi
Miklós Csabi















HOZZÁSZÓLÁSOK (0)
SZÓLJ HOZZÁ TE IS!
Amennyiben hozzászólnál írásunkhoz, kérjük jelentkezz be oldalunkra!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Pincelátogatás

Sváb hagyomány, tüzes Ezerjó, családias hangulat
A Geszler Családi Pincészet egy a nevéből is kitűnő móri családi borászat a Móri Borvidéken, melyben erős alapot adott a múlt, a szorgalmas sváb identitás, az elődök tisztelete, ugyanakkor legalább olyan fontos családunk jelenében és jövőjében, hogy kiváló minőségű borokat készítsünk a ma borkedvelőinek. A szőlő, a bor körüli minden feladaton ott van a kezünk nyoma, a móri bor szeretete és tisztelete, ezt az ősi rajongásunkat adjuk át a borkóstolókon is a vendégeinknek felszabadult, vidám hangulatban, ahogy ezt láttuk apáinktól, nagyapáinktól, dédapáinktól…
Mert ha a dugó kikerül a palackból, akkor lehet igazán megismerni minket, a borvidéket és így lesz egy pár órás programból egy maradandó élmény mindannyiunknak, reméljük Önöknek is, nekünk bizonyára, mert nagyon szeretjük a társaságot, az ízes beszélgetéseket.
Borkóstoló programunk: ha egy igazi, móri élmény részese kíván lenni (családjával, barátaival, munkatársaival vagy üzleti partnereivel), bepillantást nyerni pincéinkbe és ott arany érmes minőségi borokat kóstolni vegyenek részt borkóstoló programjainkon Mór belvárosától pár perc sétára.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Móri Borvidék: 11 aranyérem az Országos Borversenyen!

A bírálatot 10 bizottság végezte, akik országos szinten csaknem 440 bort díjat ítéltek oda.
A Móri Borvidék pincészetei is rész vettek az idén már 13. alkalommal megrendezett Syngenta Országos Borversenyen.
A tizenhármas szám nem volt balszerencsés borászainknak:
40 bort neveztek, melyek közül 11 aranyérmes lett.
A díjakat 2014. március 11-én a Hotel azúrban adták át Siófokon.

A Móri Borvidék aranyérmes borai, továbbá az ezüst- vagy bronzéremmel, illetve oklevéllel díjazott pincészetek:

Balázs Pince
(arany: Cabernet Sauvignon)

Csetvei Pincészet

Frey Pince
(2 arany: Pusztavámi Kékfrankos Rose /Rosina/, Móri Zenit)

Friedl Károly

Geszler Családi Pincészet
(2 arany: Móri Királyleányka, Chardonnay)

Kátai Pince
(arany: Édenkert - Zenit)

Molnár Borház Kft
(arany: Generosa)

Németh Csaba
(arany: Generosa)

Pigler Csaba

Sáfrán Pince
(arany: Generosa)

Varga és Fia Pincészet
(arany: Móri Királyleányka)

Vécsei Pincészet
(arany: Syrah)

forrás: minalunk.hu N.P.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu