Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Receptek
Labodaleves. A leveleket (200 g) megtisztítjuk, megmossuk, finomra vágjuk, zsiradékban megpároljuk. Húslével (1 l) felöntve felfőzzük, behabarjuk. Melegen tálaljuk. Sokféle változatot készíthetünk belőle, ha különböző növényekkel keverjük. Ilyen célra szóba kerülhet pl. a mezei sóska, a zamatos turbolya, a kerek repkény.
Labodafőzelék. A megmosott, megtisztított, sós vízben megfőzött leveleket (200 g) áttörjük, 1 kiskanál vegetával ízesítjük. Személyenként 1-2 tojássárgáját és 1-2 kanál tejet keverünk bele, forró vízzel telt fazék fölött besűrítjük. Tükörtojásfeltéttel fogyasztjuk.
Labodaomlett. 500 g összevágott, megmosott labodalevelet kevés vajon puhára párolunk, összekeverjük 3 egész tojással, 2 kanál tejföllel, megsózzuk, megborsozzuk és kikent tepsibe öntve megsütjük. Tálalás előtt az omlett tetejét gazdagíthatjuk tejföllel összekevert, aprított füstölt sonkával.
Labodasaláta. A fiatal leveleket tárkonyos ecettel, olajjal, sóval és némi finomra vágott hagymával összekeverjük. Rövid (1/2 órányi) érlelés után fogyaszthatjuk.
Diétás labodafőzelék. 75 dkg megtisztított labodát 1 kis fej vöröshagymával és 1/2 db szétnyomott fokhagymagerezddel, csipetnyi darált borssal, annyi vízben, amennyi a mosás után a leveleken maradt, lassú tűzön addig pároljuk, amíg a levelek össze nem esnek. Köretként azonnal tálaljuk, vagy előbb robotgéppel pépesítjük. Tükörtojással fogyasztjuk.
Rakott laboda. 1 kg labodát sós, szódabikarbónás vízben megfőzünk, leszűrjük, és szitán áttörjük. 3 dkg zsírból és 3 dkg lisztből világos rántást készítünk, belekeverjük a labodát, felforraljuk, majd sóval, borssal ízesítjük, és kihűlni hagyjuk. 3 tojássárgáját felverünk, hozzákeverjük a langyosra hűlt labodát, tovább keverjük, végül óvatosan hozzávegyítjük a 3 tojás keményre vert habját. 3 tojást keményre főzünk, és felszeletelünk. Kivajazott tortaformába beleteszünk egy réteg labodát, rá a keménytojás-szeleteket, megöntözzük kissé sózott olvasztott vajjal, rá ismét labodát, majd karikákra szeletelt kolbászt, erre labodát, és így felváltva. 30-40 percig, sütőben, közepes tűznél sütjük. Kiborítva kolbász- és keménytojás-szeletekkel díszítjük.
Labodás táska. 25 dkg finomlisztet, 12 dkg Rama margarint, 1 tojássárgáját, csipet sót és annyi vizet, hogy rugalmas tésztát kapjunk, összegyúrunk. Ha kész, hideg helyen legalább 1 óráig pihentetjük, majd 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Közben 3 dkg lisztet 3 dl tejjel simára keverünk, hozzáadunk 3 dkg vajat, lassú tűzön sűrű krémmé főzzük. 50 dkg friss, megtisztított labodalevelet saját levében megpárolunk. Belekeverjük a krémbe, és annyi tejjel engedjük fel, hogy pasztaszerű labodakrémet kapjunk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd a nyers tojással kikeverjük. A tésztából 8x8 cm-es szabályos négyzeteket vágunk ki. Középre a labodakrémből kanálnyit rakunk, majd a tésztát az átló mentén ráhajtjuk. Tetejüket tojással megkenjük, reszelt sajttal ízesítjük. Sütőben aranysárgára sütjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!