Gyógyító növények: kalcium pótlás (kép)

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

kalcium pótlás

kalcium természetes pótlása!
másik kalciumpótló szer egy népgyógyászati tapasztalaton alapuló készítmény, melyet tojáshéjból készítettek. A feltört tojáshéjat vízzel alaposan kimosták, majd kb. egy órán keresztül sütőben sütötték, hogy a bennük lévő összes baktérium elpusztuljon. Sütés után egy mozsárban porrá őrölték a tojáshéjakat és ebből a porból adagoltak naponta 3*1-2 teáskanálnyi vagy mokkáskanálnyi mennyiséget különböző ételekbe, de vízzel elkeverve is fogyasztották.

A tojáshéj-por hatását még annyival lehet fokozni, hogy hozzákeverünk 1/3 rész porított csalánlevelet, végül ezt a keveréket tejsavóban feloldjuk, így lényegesen hatásosabbá lehet tenni a készítmény felszívódását.

Köszönöm, hogy meghallgattak, remélem, sikerült pár ötletet adni a kalciumpótlással kapcsolatban. Mindenkinek további jó egészséget kíván

Látta 23 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Ez a csoda nem csoda, úgy hívják - TOJÁS!


Ha öregedésgátlásról hallunk, sokaknak a drága krémek, a még drágább kozmetikai kezelések vagy a sokak számára megfizethetetlen plasztika beavatkozások jutnak eszébe.
Pedig létezik egy természetes öregedésgátló, mely ott lapul a hűtődben és mindössze 30.-Ft-ba kerül!

A tojás tele van tápanyaggal, vitaminnal, a benne található kollagén feszesíti a bőrt, segít a ráncok kialakulásának megelőzésében. Csodálatos cink-, valamint A-, B-, D- és E-vitamin-forrás. A cink erősíti az immunrendszert, létfontosságú a kollagéntermelés szempontjából is, amire az egészséges, fiatalos bőrhöz szükségünk van.

Az A-vitamin a látást támogatja, de fontos a bőr egészsége szempontjából is, mert egyrészt erősíti, másrészt antioxidáns hatása révén csökkenti a szabadgyökök okozta károkat.

A D-vitamin erős csontokhoz nélkülözhetetlen, az E-vitamin a szív egészségére vigyáz, de nagyon jelentős a faggyúháztartás optimális egyensúlyának fenntartásában is. A tojás értékes szelénforrás is, így fiatalítja az immunrendszert és védi a szívet, de a haj szempontjából is lényeges.

Ne felejtsd el a pakolás előtti alapos arctisztítást!

Mielőtt bármilyen pakolást szeretnél a bőrödre felvinni fontos, hogy az arcbőrödet megtisztítsd a rárakódott szennyeződésektől. Ha az elhalt hámsejtek nincsenek eltávolítva, akkor a pakolás hatása sem lesz megfelelő.
Első lépésként távolítsd el a sminket és tisztítsd meg a bőrödet, melyet könnyedén megtehetsz egy remek KOZMETIKAI KENDŐvel, mely alkalmazásához a tiszta vizen kívül semmi másra nincs szükséged!. Ezzel a felső réteg szennyeződéseit eltávolítod.

Ezután távolítsd el az elhalt hámsejteket, amihez szükséged lesz egy kis természetes ARCRADÍRra. Ezt körkörös mozdulatokkal finoman masszírozd a bőrödbe. majd mosd le alaposan, és töröld át a bőrt ismét a kozmetikai kendővel!

A pakolás felvitele előtt célszerű kigőzölni az arcod, hogy a bőröd alsóbb rétegeiből is felszínre kerüljenek a szennyeződések. Ezt két módon is megteheted:

1./ Melegíts vizet addig, hogy párologni kezdjen. A vízbe tehetsz kamillavirágot vagy a bőrtípusodnak megfelelő 5-10 csepp illóolajat!

Normál bőrre: citrom, édeskömény, kamilla, geránium
Száraz bőrre: ilang-ilang, rózsa, levendula, jázmin
Zsíros bőrre: cédrus, boróka, zsálya, teafa

Hajolj a forró vizes tál fölé, és boríts a fejedre egy törülközőt. A szemedet tartsd lehunyva, vigyázz, nehogy túl közel hajolj a vízhez! A gőzölés kb 5 percig tartson!
2./ Egy törülközőt márts bele olyan meleg vízbe, melyet a bőröd még elvisel. Takard be vele az arcod, tartsd rajta kb. 5 percig.

Ha előkészítetted a bőrödet a pakolásra, fogjunk is hozzá a bőrfeszesítéshez!
Így készítsd el a hatékony kollagénbombádat 30.-Ft-ból!

Hozzávalók:
1 tojásfehérje
kevés szőlőmagolaj

A fehérjét verd fel, majd óvatosan forgasd bele az olajat. A masszát vidd fel a megtisztított, esetleg le is radírozott bőrre, hagyd hatni 20 percig, majd alaposan mosd le. A lemosás után érezhetően feszesebb lesz a bőröd!
Nemcsak az arcodnak tesz jót ez a pakolás, de a nyakad és a dekoltázsod vékony bőrének is!

BioWell - Anikó
2014. február 06.

Ha tetszett a recept regisztrálj webshopunkban!
Regisztrációd vásárlási szándékod esetén most 1000.-Ft-ot ér!
Részletek itt: Beszállunk a konyhapénzbe!

Vásárlásod alkalmával a csomagodba teszünk AJÁNDÉKBA 30 ml szőlőmagolajat, mely több alkalomra is elegendő a fenti recept elkészítéséhez. Ehhez mindössze annyi szükséges, hogy a rendelésed leadásakor írd be a Kosár oldalon az Üzenet mezőbe ezt: Kollagén

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Örülünk hogy tudtunk valami érdekeset hozni ,ezen vagyunk , köszönjük ,János & Bori

Válasz

Aszódiné Bocsi Emília üzente 10 éve

Üdvözlök Mindenkit!

Én eddig a tojáshéjat összerötve csak az állatok vitamin pótlására ismertem. Átgondolva a cikket azonban jó ötletnek tartom a saját kalcium pótlásunkra is.
Egyébként nagyon sok jó dolgot olvastam más cikkekben is, ezeket igyekszem majd felhasználni a hétköznapokban.
Üdv: Aszódiné Emi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

A kalcium természetes pótlása!



Üdvözlöm Önöket, Vajda Zsolt vagyok a Natur Arkánum Kft.-től. A mai napon arról fogok pár szóban beszélni, hogy a kalciumot hogyan tudjuk természetes formában bejuttatni a szervezetünkbe úgy, hogy az fel is szívódjon és a szervezet épülését elősegítse.

Az emberi test egy élő organizmus, egy élő anyag. Minden olyan élelmiszert és anyagot, amit szerves formában juttatunk be, a szervezetünk így vagy úgy hasznosítani tud, vagy amennyiben nincs rá szükség, kidolgozza, kilöki magából.

Abban az esetben, ha szervetlen anyagokat viszünk be a szervezetbe, ezeket testünk halott anyagként értelmezi, ezekkel nem tud mit kezdeni, számára feldolgozhatatlan, hozzáférhetetlen anyag, így ezekből lerakódások jöhetnek létre.

Gyakori probléma, hogy a kalciumot nagyon sok esetben különböző tablettákkal, készítményekkel próbáljuk pótolni, melyek által szervetlen formában kerül be a szervezetbe, így a kalcium hasznosulása nagyon alacsony, viszont nagy mennyiség esetén lerakódásként, meszesedésként jelenik meg testünkben.

Ezt a legegyszerűbben úgy küszöbölhetjük ki, ha a kalciumot szerves, élő formában pótoljuk, legjobb, ha növények, gabonák és olajos magvak fogyasztásával fedezzük szervezetünk kalcium igényét. Legegyszerűbben úgy tudjuk megállapítani, hogy mekkora az adott anyag kalciumtartalma, hogy megnézzük mennyire kemény az adott anyag. Például egy saláta viszonylag puha, lágy, tehát alacsonyabb kalcium tartalommal rendelkezik, mint egy káposzta, melynek levelei jóval keményebbek.

Az olajos magvak szinte kalcium bombaként működnek a természetben, így a szervezetünkben is. Ezekben a természetes élelmiszerekben a kalcium szerves formában, természetes állapotában található meg.

Abban a pillanatban, hogy valamilyen úton-módon feldolgozzuk ezeket a növényeket (pl.: megsütjük, főzzük), a szerves kalcium szervetlenné alakul át. Például a saláta összeesik, ha ecetes lébe helyezzük, mert az ecetes lé elvonja a salátából a kalciumot. Ezért van, hogy a főtt ételekből igazából hasznos anyagot nem tud a szervezet felvenni, csak a nyers ételekből.

A kalcium pótlás a legegyszerűbben úgy végezhető el, ha olajos magvakat ledarálunk, mézzel vagy pépesített aszalt gyümölcsökkel összekeverjük és ebből a koktélból naponta 2-3 evőkanálnyit elfogyasztunk. Mivel ez teljesen természetes anyag, így nem igazán számítanak a pontos arányok.

Én megközelítőleg az alábbi keveréket ajánlom: 10 dkg diót és 10 dkg szezámmagot összedarálunk dió- vagy kávédarálóban és ehhez a keverékhez adunk 3 evőkanál virágmézet, majd ezt alaposan összegyúrjuk. Így egy kemény masszát kapunk, melyből naponta 2-3 evőkanállal fogyasztva fedezhetjük szervezetünk teljes kalciumigényét.

A másik kalciumpótló szer egy népgyógyászati tapasztalaton alapuló készítmény, melyet tojáshéjból készítettek. A feltört tojáshéjat vízzel alaposan kimosták, majd kb. egy órán keresztül sütőben sütötték, hogy a bennük lévő összes baktérium elpusztuljon. Sütés után egy mozsárban porrá őrölték a tojáshéjakat és ebből a porból adagoltak naponta 3*1-2 teáskanálnyi vagy mokkáskanálnyi mennyiséget különböző ételekbe, de vízzel elkeverve is fogyasztották.

A tojáshéj-por hatását még annyival lehet fokozni, hogy hozzákeverünk 1/3 rész porított csalánlevelet, végül ezt a keveréket tejsavóban feloldjuk, így lényegesen hatásosabbá lehet tenni a készítmény felszívódását.

Köszönöm, hogy meghallgattak, remélem, sikerült pár ötletet adni a kalciumpótlással kapcsolatban. Mindenkinek további jó egészséget kívánok.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu