Gyógyító növények: kajszibarack (kép)

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

kajszibarack

Most érik

Látta 78 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ulmann Zsuzsa üzente 11 éve

Köszönöm az összefoglalót.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

két barackfánk van úgy 10 évesek ugyanis hamar kell ujjra telepíteni őket mert itt Móron meszes agyagos a talaj ,De idén rogyásig van min kettőn az egyik még éretlen az RÓZSA barack keserű magú sajna ,Én ezeket a beivásokat egy két kattintással kinyomtatom hogy ott legyen kéznél mikor nekiállok a lekvárfőzésnek , már van is úgy 30 üveggel , de enélkül is menne már, de mindig van új a nap alatt ,

Válasz

Madarász Lajosné Éva üzente 11 éve

Gyönyörü egészséges, guszta barack, kéremszépen teleportálni!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gratulálok .

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

most itt a szezon ezerrel, megy a befőzés itt a sok recept tessék lehet választani ,

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

ozmaringos sárgabarack dzsem és még több sárgabarack, Xukorral és tartósítószer nélkül


Sárgabarack kompót Xukorral, sárgabarack rostos ivólé, sárgabarack lekvár és rozmaringos sárgabarack fagylalt.
Mindegyik tartósítószer nélkül.







Kérem szépen, ha most tovább olvasol erről mindről lesz szó, igaz sok időt vesz igénybe, de szolgáltatok hozzá zenét, ami a beírás végén található. Ja és javaslok egy limonádét: méz, citrom, jégkocka, egy-két szem gyümölcs és víz :-) Én elkészíteném Neked örömmel, de az nem hűtene le...

Lekerült az utolsó barack is a fáról, a legtöbb magától döntött e mellett és leesett. Én pedig vártam a fa alatt, mint róka a sajtot, bár én nem szaladgáltam. Vártam, hogy lepottyanjon, mert a legfinomabb gyümölcs - bárki, bármit is mondjon - ami maga dönti el, hogy megérett. Évek óta - pontosabban 7 éve amióta itt lakunk - ezekből a barackokból készül a lekvár. Semmi más dolgom nincs, mint összeszedni, megmosni, esetleges sérülést "szépségfoltot" kivágni és megfőzni. Nem kell hámozni, darálni, stb. mert ennek a baracknak a főzés során eltűnik a héja. Egy kevés cukor vagy Xukor, citrom vagy más fűszer(ek) esetleg dzsemfix és már csak főzni kell, na és üvegbe kanalazni.
Mindig az összes barackot feldolgozom, igaz nagyon sok, de jut a barátoknak, Anyósomnak. Egyszerre annyit, ami egy éjjel vagy egy nappal hullik le, ez általában tisztán 3 és 7 kg között van. Egy hétig mindennap.

---------------------------
Baracklekvár



Amennyi a barack, annak 1/3-a a cukor.
Pl. 3 kg barack (nettó)
1 kg cukor
1 citrom leve

A tisztított barackot feldaraboltam 4-be, 6-ba, a fazékba raktam és ráöntöttem a cukrot, megkevertem és a többi barackot egésznap ide gyűjtögettem.
Este vagy reggel feltettem főni és ált. 1-11/2 óra alatt kellő sűrűre főztem.
Üvegekbe töltöttem és beraktam a száraz dunsztba, hogy ott hűljön ki.

Ha celofánnal kötöm le, akkor idővel egyre sűrűbb lesz és egyre sötétebb színű.
( A Papának régebben botmixerrel összeturmixoltam, több cukrot tettem hozzá és addig főztem még szinte már nem folyt le a kanálról. Üvegbe raktam és fedetlenül úgy hagytam egy félnapot, hagytam, hogy bebőrösödjön, majd két réteg celofánnal lekötöttem, vagy nem vártam meg, hogy bebőrösödjön, hanem rácsavartam a tetőt és fejre borítottam. Pont úgy főztem be, mint régen, csak két dolgot változtattam: Anyám darálta és üstben főzte, iszonyú sokat és iszonyú hosszú ideig. Ez bizony sok órán át tartott és közben keverte, hú... Szerintem én akkor eldöntöttem, hogy akkora mennyiséget és úgy soha... Papa már egyáltalán nem eszik lekvárt, de azért van még pár üveggel :)

-------------------------------------

Ha ennyi ideig sem akarom főzni, akkor leszedek a levéből és abból lesz, a:
Rostos ivólé



A 3 adag barack: 1 adag cukor, plusz egy citrom keverékén - ami fél napot állt - forraltam egyet és leszedtem a levét. A léhez adtam egy újabb citrom levét és felforraltam, nem főztem csak felforraltam. Üvegekbe töltöttem és szintén a száraz dunsztba raktam, kihűlésig.
Ezt felbontás után vízzel hígítva fogyasztjuk, és ha nem fogy el egyszerre, akkor hűtőben tároljuk.
Nincs benne tartósítószer, hűtve eláll pár napig.

------------------------------------

Sárgabarack kompót





sárgabarack, Xukor, friss citromlé, tisztított barackmag

Keményebb barackból készítettem, nem sokat, csak hogy színesítse a kamrapolcot.
A barackot mosás után négybe vágtam, 700 ml-es üvegbe rendeztem. Minden üveg barack tetejére 2 ek Xukrot tettem és 1 ek frissen facsart citrom levét. Néhány megtisztított barackmaggal díszítettem. Felöntöttem az üveget vízzel, úgy hogy maradt még benne 2 ujjnyi levegő.
Tetejét rácsavartam és nedves dunsztban kidunsztoltam, forrástól számítva 15 percig.
A forróban hagytam kihűlni.
Jó lesz gyümölcslevesbe, vagy turmixba, vagy joghurtba keverve, vagy...

Ezt a barackmagos dolgot nem én találtam ki: Anyám mindig így tette el a barackot és sosem dobták el a többi magot sem, hanem Apám megtörte és megettük.
Tehát mi sem dobjuk el, megszárítom, a Férfiak megtörik és együtt ( egyszerre keveset ) megesszük.
Értékes anyagairól itt és itt tudhatunk meg többet.

---------------------------------

Készítettem még dzsemet dzsemfix-el, a megajándékozott kívánságára.
Készítettem levendulás barackdzsemet: több éve készítek e illatos virággal, ami igencsak megosztja az embereket, mi a családban szeretjük. Szerintem a titka a virágok mennyiségében lehet.
Még jó, mert ez szabályozható.
-----------------

Az idei íz felfedezésem egyöntetűen a rozmaring és sárgabarack párosítása.
Isteni, számunkra.
Számomra natúr házisajttal a legjobb.
Csak is a fiatal-zsenge, gyantás, azaz még ragacsos csúcshajtásokat használtam fel, hisz ez nem kemény, a forró lekvárban teljesen megpuhul.
Készült dzsem csak Xukorral és dzsem cukorral, dzsemfix-el.

------------------------------------

Rozmaringos barackdzsem




(a dzsemfixes változatot jegyzem le )
1 1/2 kg sárgabarack
1/2 kg cukor
2 ek-nyi rozmaringlevél
3:1- ben zseléfix ( dr. )
1 citrom leve

A barackokat apróbbra ( 1x1 cm) kockáztam, rányomtam a citrom levét ( az ujjaim között folyattam át a levet, így a magok a kezemben maradtak, a maradék levet pedig a kezembe masszíroztam, úgyis volt időm, míg forrósodott a barack :) és hozzáadtam a cukor jórészét, összekevertem és felmelegítettem. A zseléfixet elkevertem a maradék cukorral és a forró lekvárhoz kevertem. Forraltam 5 percig és belekevertem a rozmaringot. Azonnal üvegekbe töltöttem, rácsavartam a kupakot és fejre borítottam. Így hagytam egy félórát, majd visszafordítva hagytam, hogy kihűljön.




--------------------------
Megjegyzés
-Természetesen mindig tisztára mosom az üvegeket, mint mindenki, aki befőz. Alaposan ki is öblítem forró vízzel és le is csorgatom. Én nem mikrózom, nem fertőtlenítem és nem sterilizálom. Aki ezekkel az eljárásokkal érzi biztonságban magát tegye meg.
-A kupakokat szintén alaposan kimosom, adott esetben forralom 10 percig. Mindig odafigyelek, hogy csak megfelelő minőségű tetőt használjak, jól zárjon és ne legyen illata.
-Ha celofánnal borítok egy üveget, akkor két réteget alkalmazok és két gumigyűrűt.
-Több éves lekvárok, befőttek sorakoznak a kamrában: van ami nem fogyott el, van amire kíváncsi vagyok milyen lesz évek múltán. Van ami nosztalgia: őrzök olyan lekvárt, amit még Édesanyámmal tettünk el 16 éve :-)
-A forróval való csírátlanításban hiszek ( meg másban ).

--------------------

Száraz dunszt

Egy nagy kosarat kibélelek takarókkal, több rétegben, sőt mintha kockát képeznék, kispárnákkal körbe rakom.
Beleterítek egy régi abroszt és így sorakoztatom bele a kész forró üvegeket. Ráhajtogatom ami kimaradt és a tetejére is kerül párna.
Ebben a fészekben hagyom kihűlni.

----------------------

Nedves dunszt

Kellő nagyságú fazekat kibélelek papírral ( újságpapír vagy papírtörölköző ) vagy konyharuhával, amit nem sajnálok. Olyan edényt választok, amiben széltében hosszában elférnek az üvegek.
Magasságra úgy, hogy a fedőt rá tudjam tenni.
Beleállítom a megtöltött üvegeket, amire már a tetőt is rácsavartam.
A fazekat pont addig töltöm vízzel, mint az üvegekben a víz szintje.
Ráteszem a fedőt, felforralom és a még 5-10-15 percig, attól függően mekkora az üveg.
Elzárom a tüzet és így hagyom kihűlni.
---------------------------------

Rozmaringos sárgabarack fagylalt




400 gr tisztított néhányba vágott sárgabarack
2 ek Xukor
100 ml tejszín
1/2 db kezeletlen citrom, levestől, héjastól
1 tk zsenge rozmaringlevélke
Az egészet összeturmixoltam és betettem a fagyasztóba, 2 ó múlva átkevertem és a fagyigéppel elkészítettem.





Már a Facebookon is:
http://www.facebook.com/szeretetrehangoltan
--------------






You might also like:
Vaníliamagos eperlekvár tartósítószer nélkül
Lecsó télire tartósítószer nélkül
Paradicsomlé befőzés tartósítószer nélkül
Karamellizált cseresznyedzsem tartósítószer nélkül
Málna a "köbön" nyírfacukorral
LinkWithin
Print Friendly and PDF
Bejegyezte: mági dátum: 13:56
Küldés e-mailben
BlogThis!
Megosztás a Twitteren
Megosztás a Facebookon

Címkék: Fagylalt, Gasztro, kamrapolc, lekvár-dzsem-szörp, rozmaring
8 megjegyzés:

HajniZoli2012. július 6. 22:04
Mint mindig, csodásakat alkottál!
Én sem dobom ki soha a barackmagot. Picit a napon szárítom, aztán megtöröm. A héten az eltevések után Bencével versenyeztünk, hogy ki tör több magot:) aztán megettük:)
A befőtteket eddig így nedvesen dunsztoltam én is, most próbáltam másként. Majd meglátom hogy válik ez be.
A rozmaringos lekvár izgatóan hangzik. Finom lehet.

Válasz
Válaszok

mági2012. július 6. 22:51
Köszönöm, hogy végig olvastál :)
A mag nekem olyan, mint a mandula, szeretem.
Elfelejtettem megemlíteni a Te barack befőtted -pedig nagyon tetszik- Édesanyám az őszibarackot tette el így, szerintem működik :-)

Ide írom a Te barack befőtted, mert nagyon jól nézz ki:
http://sarokkonyha.blogspot.hu/2012/07/sargabarack-befott.html


HajniZoli2012. július 7. 20:15
Köszönöm:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

yógyító sárgabarack
2012.07.10.
Címkék: gyümölcs rák recept
A Himalája hegyeiben, India és Kína között él egy piciny népcsoport, a hunza. Messze földön híresek magas életkorukról és kicsattanó egészségükről. A minket sújtó civilizációs betegségek mind elkerülik őket. Mi a titkuk? A sárgabarack!

Egy világszerte nagyra becsült brit sebész, Dr. Robert McCarrison a következőket írta az amerikai orvosszövetség újságának 1922. január 7-i számában: „A hunzáknál nincs ismert rákos eset. Ennél a népnél hatalmas sárgabarack ligetek vannak. A sárgabarackot napon szárítják, és igen nagy mennyiségben fogyasztják." A hunzáknak nincsenek orvosaik és kórházaik, fiaik mégis 100 éves átlagéletkort értek el, tökéletes életerőben és jó egészségi állapotnak örvendve.

A nők bőre feltűnően sima még idősebb korban is, tizenöt-húsz évvel fiatalabbnak tűnnek, mint más vidéken élő asszonyok. A hunzák a sárgabarackot és annak magjából készített olajat használják gyakorlatilag mindenre. Csupán ebben rejlik erejük és egészségük, vagy egyéb környezeti tényezők is közre játszanak?

Fiatalság és egészség forrása - sárgabarack
A sárgabarack jótékony hatása vitathatatlan. Tartalmaz A-vitamint, béta-karotint, B17-vitamint, káliumot, kalciumot, foszfort, C-vitamint és ként. A csontok és a szövetek újjáépítésében fontos szerepe van, így fogyasztása egyaránt javasolt fiataloknak és időseknek.

Növeli a sejtek energiáját, élettartalmát, fokozza a vérképzést, mérsékli az asztmás panaszokat. Vízhajtó, méregtelenítő hatású. Segít leküzdeni a baktériumok, vírusok által okozott fertőzéseket.

Miért nincs a hunzáknál rákos beteg?
Ne essünk túlzásokba!
Egy 80 kg-os férfi naponta 18-20 darab sárgabarack magot fogyaszthat el (vegyesen keserűt és édeset), ezáltal biológiailag elfogadható mennyiségű B17 vitaminhoz juthat.

Feltételezések szerint a sárgabarackban, vagyis annak magjában található B17 vitamin miatt. A megfelelő mennyiségben jelen lévő B17 gátolja a sejtek rákos elváltozását elindító anyagok működését. Alternatív módszerként egyre több helyen használják injekció formátumban.

De valójában mi is a B17 vitamin? Ifj. Dr. Ernst T. Krebs 1950-ben, sokéves kutatás után elkülönített egy új vitamint, melyet B17-es számmal látott el, és elnevezte Laetrilnek.

Gyakorlatilag az összes gyümölcs magjában megtalálható ez a vegyület. Az alma, kajszibarack, cseresznye, őszibarack, szilva, mandarin és hasonlók tartalmazzák ezt a faktort; nemritkán rendkívül magas, akár 2-3%-os koncentrációban.

Fontos tudni, hogy a B17 ciántartalmú vegyület! A B17 felszívódik a szervezetbe, ott egy enzim hatására felbomlik, majd benzaldehid és cián szabadul fel belőle. Ez az enzim sokkal nagyobb mennyiségben van jelen a rákos sejtekben, mint az egészségesekben A ciánt viszont további enzimek segítségével köti a sejt különböző kéntartalmú aminosavakhoz.

Ez a második enzim viszont hiányzik a rákos sejtekből. Tehát a rákos sejt felbontja az egyébként ártalmatlan vegyületet két olyan molekulává, ami viszont el is pusztítja. Az egészséges sejtek viszont védettek, sőt tápanyagként használják fel a B17 vitamint.

Szépségápolás sárgabarackkal
Sárgabarack bársonykrém
A természetes földszínekkel készült, jojobaolajat és szezámolajat tartalmazó arcszínező krém egyenletesen matt fényt és látható frissességet kölcsönöz az arcbőrnek egész napra. A finom, átlátszó színárnyalat elfedi a kisebb egyenetlenségeket, és tartósan nedvességgel látja el a bőrt.

Bővebben >>

A sárgabarack és annak magja jótékony hatással van a bőrre, a hajra és a körömre. Magjának olaja zsírsavakban gazdag, természetes módon regenerálja a bőrt és a kötőszöveteket. Megtalálható ezért hidratáló készítményekben, tusfürdőkben, bőrradírokban és egyéb kozmetikai termékekben.

A sárgabarackmag-olaj kéntartalmának köszönhetően jótékony hatással van a bőrre, a hajra és a körömre. Ha valamilyen okból nem jut elegendő kén szervezetünkbe, a haj elvékonyodik, a köröm pedig törékennyé válik. A haj és köröm szépségének, valamint a bőr fiatalságának megőrzése érdekében tehát fogyasszunk rendszeresen sárgabarackmag-olajat!

Sárgabarack torta
A sárgabarack nemcsak jótékony hatású, hanem rendkívül finom gyümölcs is! Bármit készíthetünk belőle a levestől kezdve a tortáig.

Hozzávalók: 3 db tojás, 25 dkg nyírfa porcukor, 3 dkg zselatin, 12 dkg nyírfacukor, 40 dkg tejszínhab, 5 dkg mandula, 6 dkg liszt, 1 barackbefőtt, 3 pohár joghurt, 1 dl víz.

A 3 db tojást kettéválasztjuk, a tojásfehérjét habbá verjük a kristálycukorral. Ezután óvatosan hozzákeverjük a tojássárgáját, majd a lisztet és az így kapott piskótatésztát sütőpapírral fedett tepsire kenjük. 10-15 percig sütjük közepes sütőben kb. 180 fokon. Ha kihűlt, a papírról levéve a tortaformába tesszük.

Krém készítése: 3 doboz natúr joghurtot elkeverünk 25 dkg porcukorral és az apró kockára vágott barackbefőtt háromnegyed részével. Ezután 1 dl vizet 2 dkg zselatinnal felforralunk, langyosra visszahűtve belekeverjük a krémbe, majd óvatos mozdulatokkal a tejszínhabot.

A krémmel megtöltjük a tortaformát, és hűtőbe tesszük kb. 3 órára.

Miután a krém megszilárdult, a torta felületét a maradék szeletekre vágott barackbefőttel díszítjük. Ezután 2 dl befőttléből 1 dkg zselatinnal és 6 dkg nyírfacukorral zselét főzünk.

Langyosra visszahűtve egyenletesen bevonjuk a gyümölcsszeleteket ecset segítségével. Ha a zselé megszilárdult, a tortát a formából kivágjuk, oldalát tejszínhabbal vékonyan körbekenjük, és szeletelt pirított mandulával panírozzuk.

Jó étvágyat!

Koczka Kinga


Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.

Megosztás:
Share on iwiw Share on facebook Share on startlap Share on twitter More Sharing Services
Küldés: Betűméret: Nyomtatás:
TermékekKategóriákCikkekEnciklopédiaRovatok
Kapcsolódó termékek

Segíthetünk?
Rendelésével, kérdésével
forduljon hozzánk bizalommal!
06 23 428 306
06 30 6303 777
Skype: Vitaminsziget

Fókuszpont

Allergiaszezon

Ultrahangos zsírbontás

Pulzáló mágnesterápia

Szőrtelenítés - DEESS IPL




yógyító sárgabarack
2012.07.10.
Címkék: gyümölcs rák recept
A Himalája hegyeiben, India és Kína között él egy piciny népcsoport, a hunza. Messze földön híresek magas életkorukról és kicsattanó egészségükről. A minket sújtó civilizációs betegségek mind elkerülik őket. Mi a titkuk? A sárgabarack!

Egy világszerte nagyra becsült brit sebész, Dr. Robert McCarrison a következőket írta az amerikai orvosszövetség újságának 1922. január 7-i számában: „A hunzáknál nincs ismert rákos eset. Ennél a népnél hatalmas sárgabarack ligetek vannak. A sárgabarackot napon szárítják, és igen nagy mennyiségben fogyasztják." A hunzáknak nincsenek orvosaik és kórházaik, fiaik mégis 100 éves átlagéletkort értek el, tökéletes életerőben és jó egészségi állapotnak örvendve.

A nők bőre feltűnően sima még idősebb korban is, tizenöt-húsz évvel fiatalabbnak tűnnek, mint más vidéken élő asszonyok. A hunzák a sárgabarackot és annak magjából készített olajat használják gyakorlatilag mindenre. Csupán ebben rejlik erejük és egészségük, vagy egyéb környezeti tényezők is közre játszanak?

Fiatalság és egészség forrása - sárgabarack
A sárgabarack jótékony hatása vitathatatlan. Tartalmaz A-vitamint, béta-karotint, B17-vitamint, káliumot, kalciumot, foszfort, C-vitamint és ként. A csontok és a szövetek újjáépítésében fontos szerepe van, így fogyasztása egyaránt javasolt fiataloknak és időseknek.

Növeli a sejtek energiáját, élettartalmát, fokozza a vérképzést, mérsékli az asztmás panaszokat. Vízhajtó, méregtelenítő hatású. Segít leküzdeni a baktériumok, vírusok által okozott fertőzéseket.

Miért nincs a hunzáknál rákos beteg?
Ne essünk túlzásokba!
Egy 80 kg-os férfi naponta 18-20 darab sárgabarack magot fogyaszthat el (vegyesen keserűt és édeset), ezáltal biológiailag elfogadható mennyiségű B17 vitaminhoz juthat.

Feltételezések szerint a sárgabarackban, vagyis annak magjában található B17 vitamin miatt. A megfelelő mennyiségben jelen lévő B17 gátolja a sejtek rákos elváltozását elindító anyagok működését. Alternatív módszerként egyre több helyen használják injekció formátumban.

De valójában mi is a B17 vitamin? Ifj. Dr. Ernst T. Krebs 1950-ben, sokéves kutatás után elkülönített egy új vitamint, melyet B17-es számmal látott el, és elnevezte Laetrilnek.

Gyakorlatilag az összes gyümölcs magjában megtalálható ez a vegyület. Az alma, kajszibarack, cseresznye, őszibarack, szilva, mandarin és hasonlók tartalmazzák ezt a faktort; nemritkán rendkívül magas, akár 2-3%-os koncentrációban.

Fontos tudni, hogy a B17 ciántartalmú vegyület! A B17 felszívódik a szervezetbe, ott egy enzim hatására felbomlik, majd benzaldehid és cián szabadul fel belőle. Ez az enzim sokkal nagyobb mennyiségben van jelen a rákos sejtekben, mint az egészségesekben A ciánt viszont további enzimek segítségével köti a sejt különböző kéntartalmú aminosavakhoz.

Ez a második enzim viszont hiányzik a rákos sejtekből. Tehát a rákos sejt felbontja az egyébként ártalmatlan vegyületet két olyan molekulává, ami viszont el is pusztítja. Az egészséges sejtek viszont védettek, sőt tápanyagként használják fel a B17 vitamint.

Szépségápolás sárgabarackkal
Sárgabarack bársonykrém
A természetes földszínekkel készült, jojobaolajat és szezámolajat tartalmazó arcszínező krém egyenletesen matt fényt és látható frissességet kölcsönöz az arcbőrnek egész napra. A finom, átlátszó színárnyalat elfedi a kisebb egyenetlenségeket, és tartósan nedvességgel látja el a bőrt.

Bővebben >>

A sárgabarack és annak magja jótékony hatással van a bőrre, a hajra és a körömre. Magjának olaja zsírsavakban gazdag, természetes módon regenerálja a bőrt és a kötőszöveteket. Megtalálható ezért hidratáló készítményekben, tusfürdőkben, bőrradírokban és egyéb kozmetikai termékekben.

A sárgabarackmag-olaj kéntartalmának köszönhetően jótékony hatással van a bőrre, a hajra és a körömre. Ha valamilyen okból nem jut elegendő kén szervezetünkbe, a haj elvékonyodik, a köröm pedig törékennyé válik. A haj és köröm szépségének, valamint a bőr fiatalságának megőrzése érdekében tehát fogyasszunk rendszeresen sárgabarackmag-olajat!

Sárgabarack torta
A sárgabarack nemcsak jótékony hatású, hanem rendkívül finom gyümölcs is! Bármit készíthetünk belőle a levestől kezdve a tortáig.

Hozzávalók: 3 db tojás, 25 dkg nyírfa porcukor, 3 dkg zselatin, 12 dkg nyírfacukor, 40 dkg tejszínhab, 5 dkg mandula, 6 dkg liszt, 1 barackbefőtt, 3 pohár joghurt, 1 dl víz.

A 3 db tojást kettéválasztjuk, a tojásfehérjét habbá verjük a kristálycukorral. Ezután óvatosan hozzákeverjük a tojássárgáját, majd a lisztet és az így kapott piskótatésztát sütőpapírral fedett tepsire kenjük. 10-15 percig sütjük közepes sütőben kb. 180 fokon. Ha kihűlt, a papírról levéve a tortaformába tesszük.

Krém készítése: 3 doboz natúr joghurtot elkeverünk 25 dkg porcukorral és az apró kockára vágott barackbefőtt háromnegyed részével. Ezután 1 dl vizet 2 dkg zselatinnal felforralunk, langyosra visszahűtve belekeverjük a krémbe, majd óvatos mozdulatokkal a tejszínhabot.

A krémmel megtöltjük a tortaformát, és hűtőbe tesszük kb. 3 órára.

Miután a krém megszilárdult, a torta felületét a maradék szeletekre vágott barackbefőttel díszítjük. Ezután 2 dl befőttléből 1 dkg zselatinnal és 6 dkg nyírfacukorral zselét főzünk.

Langyosra visszahűtve egyenletesen bevonjuk a gyümölcsszeleteket ecset segítségével. Ha a zselé megszilárdult, a tortát a formából kivágjuk, oldalát tejszínhabbal vékonyan körbekenjük, és szeletelt pirított mandulával panírozzuk.

Jó étvágyat!

Koczka Kinga


Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.

Megosztás:
Share on iwiw Share on facebook Share on startlap Share on twitter More Sharing Services
Küldés: Betűméret: Nyomtatás:
TermékekKategóriákCikkekEnciklopédiaRovatok
Kapcsolódó termékek

Segíthetünk?
Rendelésével, kérdésével
forduljon hozzánk bizalommal!
06 23 428 306
06 30 6303 777
Skype: Vitaminsziget

Fókuszpont

Allergiaszezon

Ultrahangos zsírbontás

Pulzáló mágnesterápia

Szőrtelenítés - DEESS IPL

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu