Gyógyító növények: kepek_110 (kép)

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

kepek_110

Patisszon receptek

zöldségek

Látta 67 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

sok van otthon olvasd tovább .

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Mi szinte egész nyáron ezzel éltünk lecsóba vegyesen rántva- savanyúnak stb ugyanúgy mint a cukkinit is .Örülök hogy olvassátok a cikkeimet a képekhez is ÍROK hogy még több infóhoz jussatok .

Válasz

Madarász Lajosné Éva üzente 10 éve

Nagyon szeretjük a patiszont, a töltött receptet,ha lessz jövőre ,kipróbálom,
nagyon igéretes,de sajnos már elfogyott.Viszont a gyenge sütőtök/kobak tök/
is isteni rántva, akár még fahéjas porcukorral megszórva is.Gatulálok a sok
okos ötletetekhez,Üdv.Éva

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

A PATISSZON
Változatosan elkészítve része lehet a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásnak
GYULAI HÍRLAP • Szalai Ilona dietetikus • ÉLETMÓD • 2012. augusztus 18. 13:00

Képünk illusztráció. Forrás: depompoenenkar.nl
A feltevések szerint Amerikából származó patisszon, vagy más néven csillagtök hazánkban az 1960-as évek végétől vált szélesebb körben ismertté. Az ételkészítés során egyaránt felhasználhatjuk kabakos termését, magját és virágát. Energia- és szénhidráttartalma alacsony. Zsírtartalma is kicsi. Kis mennyiségben tartalmaz B-vitaminokat és karotinoidokat, de igazán csak C-vitamin-tartalma kiemelkedő (30mg/100g), ami az ajánlott napi bevitel fele. Tartalmaz továbbá pár nyomelemet (vas, réz, cink, mangán) is. Élelmi rosttartalma kicsi, ezért könnyen emészthető.

A patisszon változatosan elkészítve része lehet a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásnak.

A zsenge patisszont nem kell meghámozni, sem kimagozni, elég alaposan megmosni. Nincs jellegzetes íze, ezért bármivel fűszerezhető.

Hazánkban elsősorban a bundázott formában ismert és közkedvelt, de a patisszon ennél több, változatos lehetőségeket is kínál. Egyaránt fogyasztható nyersen saláta részeként, köretként, főzelék formájában, feltétként. Ehető töltve és rakva, főzve, pároltan, lecsóba, krémnek, krémlevesnek, sőt, akár pörköltnek elkészítve. A 3-5 cm átmérőjű terméseket savanyúságként uborka módjára, egészben lehet eltenni.

A patisszon magjai müzli részeként, saláták ízesítéséhez, díszítéshez, de pirítva önállóan is fogyaszthatók.

Kóstolják meg a következő ételeket is!



Patisszonsaláta

A saláta csíkokra vágott friss patisszonból és fele annyi kefirből készül. Csipetnyi cukor, só, néhány csepp citromlé és zöld, vagy szárított fűszernövények - petrezselyem, kapor, kakukkfű, rozmaring, mustármag és kevés szerecsendió - teszik különlegessé.



Patisszongombóc (4 személyre)

1 nagyobb patisszon
20 dkg zsemlemorzsa
3 tojás
1 fej vöröshagyma
1 dl fehér bor
2 db paradicsom
10 dkg liszt
1 kávéskanál majoránna
10 dkg gomba
2 gerezd fokhagyma
20 dkg margarin

őrölt bors

A patisszont sós vízben megfőzzük, utána péppé turmixoljuk. Hozzáadjuk a zsemlemorzsa harmadát és egy tojással, az apróra vágott hagymával, a gombával, a meghámozott, magtalanított, kockára vágott paradicsommal, a borral, sóval, és fűszerekkel összedolgozzuk és kis gombócokat formálunk belőle. Panírozzuk, és forró margarinban kisütjük.

Energia: 2451 kcal
Fehérje: 59,7 g
Zsír: 87,4 g
Szénhidrát: 305 g



Tejszínes töltött patisszon (2 személyre)

1 patisszon
1 kisebb csirkemell darálva
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
trappista sajt
1 dl tejszín

bors
kevés olaj

Egy kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a darált csirkemellet és két gerezd apróra vágott fokhagymát, majd a tejszínt is. Sóval, borssal ízesítjük. Akkor van kész, ha a hús megpirult. Közben a patisszont megtisztítjuk, kivájjuk a közepét, és egészben belerakjuk egy lábas sós vízbe. Forrástól számítva 5 percig előfőzzük. Ha letelt az 5 perc, leszűrjük és lecsöpögtetjük a patisszont. Kiolajozott hőálló tálba tesszük, és megtöltjük az elkészült hússal. Megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt megpirul.

Energia: 1605 kcal
Fehérje: 127 g
Zsír: 98 g
Szénhidrát: 43 g



1000Ft-ból elkészülnek ezek az ételek is.

Válasz

Ez történt a közösségben:

csizmadia györgyné Lenke írta 3 hete a(z) ARANYVESSZŐ FÜ képhez:

Aranyvesszo_fu_1808114_9559_s

Nekem is van az Udvaron Nemtudom hogy került oda.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu