Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Pitébe zárt sós és édes finomságok.
A középkori lakomák zárt pitéiben a szigetelő burokként szolgáló tésztában megfőttek a hozzávalók.
A tűzhely megjelenésével a készítési technikák kifinomultabbá váltak.
A konyhában az édes piték csak később bukkantak föl.A cukornádból nyert cukor ugyanis luxuscikknek számított a kora újkori kontinensen.Mézzel ugyan sok mindent édesítettek,de az édes töltelékkel készült piték,tészták és egyáltalán a desszertek megjelenésében 1 német kémikus találmánya jelentett fordulatot.
Divatos lett hazánkban is az édesburgonya.
Valamikor a nyár végén kérdezték egy dél-alföldi gazdakörben,hogy lehet-e nálunk termeszteni a batátát.Magyarul találóan édesburgonyának nevezzük,tudományos neve pedig Ipomena batatas.Sütve,főve egyaránt kellemes az íze.Kevésbé lisztes,mint a burgonya.Olajban sütve az íze a sült tökére vagy a grillezett sárgarépára emlékeztet,hasonlít a kissé fagyos krumpliéra is.Püréjét kevés vajon,sóval érdemes feldobni,de tejet ne öntsünk hozzá,mert felhígul tőle.
|
|
Gyömbér-gyógynövény és fűszer.
Az ókori indiaiak a gyömbért főzéshez és emésztési problémák orvoslására használták.Vallásos ünnepek előtt,hogy hagymaszagú leheletükkel ne sértsék meg isteneiket,gyömbérrel helyettesítették a fokhagymát és a hagymát.Az ókori görögök,az emésztést elősegítő tulajdonságát kihasználva lakomák után kenyérrel fogyasztották.Később a gyömbért beledolgozták a kenyérbe.Afrikában a férfiak körében mint afrodizákum terjedt el,de egy régi indiai recept szerint is hatékony,ha lereszelve mézzel és reszelt főtt tojással elkeverjük:kiváló gyógyszer impotencia ellen.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu