Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
8 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Böjt-40 nap húsvétig.
8 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
A citrom 15 felhasználási módja, amiről eddig biztosan nem tudtál!
A citrusfélék királya a citrom. Ma már megkerülhetetlen helyet foglal el a gasztronómiában, hiszen főételek elkészítése mellett több fajta sütemény és desszert készül citromosan. Nem szabad megfeledkeznünk a jó öreg citromos teáról, amely életet önt belénk, és nagyon egészséges is.
Most a citrom 15 olyan felhasználási területét ismertetjük, amelyekről csak kevesen tudnak.
|
|
8 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Petrezselyem: ízében az ereje. Vagy mégsem?
Belső értékek
Bár elsősorban íze miatt fogyasztjuk, kedvező mellékhatásként elmondható a petrezselyemről, hogy vitaminban gazdag növény. Annak ellenére, hogy alapvető alapanyag a konyhában és egy igazi húsleves, a rizs illetve az újkrumpli is elképzelhetetlen nélküle, nem árt jobban beleásni magunkat és megtudni mit rejt valójában.
8 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Az illóolaj – másképpen a növény illatos szíveként emlegetjük. Mivel benne van a növény szíve és minden ereje, amit magába szívott a fotoszintézis során. A talajt és a vizet, valamint a nap fényét és melegét is magukba szívták, amit a saját hasznodra tudsz fordítani.
Hogyan segít az illóolaj jobbá tenni az életed?
Úgy, hogy használod az illóolajokat:
segít a meglévő betegségeid (körömgomba, köhögés, vérnyomásgondok, fogfájás, fejfájás, izomfájdalom, aranyér, visszér, stb) kezelni, az egészséged megtartani,
szépítenek, fiatalítanak is az illóolajok, megszüntetik a bőrproblémákat (száraz-zsíros bőr, stb), bőrhibákat és látványosan halványítják a ráncokat (megszokott arckrémedhez cseppentve),
hajproblémákat kezel (korpa, zsíros haj, hajhullás, stb – samponhoz adva),
otthonod baktériummentesítésére és illatosítására is a legjobb megoldás.
Babapiskóta egyszerűen nagyszerűen.
A babapiskóta piemontei kekszkülönlegesség.Több néven is felbukkan a gasztronómia történetében:a középkorban savoiradiként találkozhatunk vele.Nevét az olasz királyi családról,a Savoyaikról kapta.A kultúrtörténeti írások szerint az angolszász ladyfinger elnevezést annak köszönheti a piskóta,hogy a kisült példányokról hölgyek ujjára lehet asszociálni,bár az esetek nagy többségében a babapiskóta mérete egy jól megtermett súlyemelő ujjával vetekszik.
Almás töltelék:
2 db közepes alma
1,5 dkg margarin
1 kávéskanál finomliszt
1 evőkanál barna cukor
1 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
Fahéjas-cukros töltelék:
5 dkg margarin
1 evőkanál barna cukor
1 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
3 teáskanál őrölt fahéj
Tészta:
28 dkg finomliszt
4,5 dkg margarin (olvasztott)
1 evőkanál kristálycukor
3 teáskanál sütőpor
1 db alma reszelve (pépesítve)
6 dl tej
1 db tojás
csipetnyi só
Öntet:
2,5 dkg margarin (olvasztott)
5 dkg porcukor
1 evőkanál méz
kevés tej (ha esetleg túl sűrű az öntet)
Elkészítés:
Először melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és vajazzunk ki egy nagyobb méretű tepsit.
Krumpli:nincs élet nélküle.
Olcsó,jó ízű,sokáig eltartható,mindig van otthon,sokféleképpen felhasználható.Kedvező élettani tulajdonságainak köszönhetően akár krumplin is lehetne élni,főként,ha ízletesen,változatosan készítjük.
Sütőben,olajban,tepsiben sütve,főzve,burgonyapüréként;paprikás krumpli,rakott krumpli,rösti,sztrapacska,burgonyasaláta,tócsni,gnocchi formájában-és még hosszan lehetne folytatni a sort,hogyan is készítjük a burgonyát,kolomprét,pityókát.A világ szinte minden sarkában találunk népszerű burgonyás fogást.A krumpli sülhet ropogósra,főhet krémesre,lehet előétel,főétel,és desszerthez is felhasználható.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu