Gyógyító növények Blog: 2014. január

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . hírei - 2014. január

Hozzávalók:

2 kg tök
½ dl ecet (10%-os)
1 dl citromlé
70 dkg cukor
Darabos fahéj
2 vaníliás cukor
Pár szem szegfűszeg
Ananászkivonat (nem szükséges, csak aki akar)
1 kávéskanál nátriumbenzonát

Elkészítése:

2 kg étkezési tököt megpucolunk , kockára vágunk és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, a fél deci ecetet beleöntjük, 1 napig állni hagyjuk, majd lecsöpögtetjük. Ezt követően a tökre ráöntünk 2 liter vizet, 1 dl citromlevet, 50-70 dkg cukrot, 2-3 darabos fahéjat, pár szem szegfűszeget, 2 csomag vaníliás cukrot, ananászkivonatot, 1 kávéskanál nátriumbenzonátot.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

ÉN nem dobtam ki a kukába a de kor tökeinket hanem pont így eltettem vagy 10 kilót ember legyen a talpán aki nem tudja hogy ez tök szinte tökéletes ananász ízű

Tovább 

 

Licsi, a szerelemgyümölcs


A friss licsi ma már számos élelmiszer-nagyáruház, zöldségüzlet kínálatában megtalálható egzotikus gyümölcs. Cukorral tartósított konzerv vagy gyümölcslé formájában pedig rendszerint csinos csomagolásban hívogat a kóstolásra.

Az alig 4 cm-es, ovális alakú gyümölcs Dél-Kínából származik.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nagyon szép képes beszámolt hoztál kedves Margó,Lajosnak üzenem KÁR a GÖZÉRT ez nem Magyar Gyapot- Gumi pitypang.

Tovább 

 

Rukola: ismerjük meg közelebbrőlNagyszerű salátaanyag!

 

Lehet, hogy néhányan még nem is hallották a nevét, mások pedig már évek óta előszeretettel fogyasztják. Mi is az a rukola, hol terem, hogyan fogyasztható? Az alábbiakban fellebbentjük róla a fátylat...

 

 

 

Ismerjük meg!

undefinedA rukola (Eruca sativa) vagy más néven borsmustár Közép- és Dél-Európában honos, de megtalálható Észak-Amerikában is.
E gyors növekedésű, vitamindús levélzöldség mostanában kezd igazán divatba jönni.

Tovább 

A Kárpát-medencében olykor vadon is előforduló, nagyon régóta termesztett hagymaféle, amelynek - eltérően a vöröshagymától - lapos levelei és erős, bojtos gyökérzete van. Hosszú, fehér hagymáját saláta, főzelék, leves készítésére használják.

Előnye, hogy nincs olyan erős szaga, mint a vöröshagymának, ezért zöldhagymaként reggelihez (munkába indulás előtt) is fogyasztható.

Póréhagyma

Két típusát ismerjük. A nyári póré magját meleg helyen január végén vetjük, és a palántáit április közepén ültetjük ki a magaságyba.

Tovább 

Egyedül az alma az a fajta gyümőlcs,amit más ételekkel is együtt ehetünk anélkül,hogy erjedés lépne fel.
Ezt már az ókorban is tudták róla,ezéris nevezték a gyümölcsök királynőjének.
Ha hiszed,ha nem,akár kizárólag almánis meg lehet élni,szinte korlátlan ideig.Az almát nagyon rövid idő alatt megemészti a gyomrunk,és szinte azonnal energiát nyerhetünk belőle.Magas foszfor tartalmának köszönhetően sokat segíthet föleg azoknak,akik szellemi munkát végeznek,vagy gyenge az idegzetük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

ide hoztam későbbre van időzítve

Tovább 

 almás tea

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Gyömbér és tea


Sokféleképpen, sok mindenbe használom. Szeretjük a gyömbért. Évek óta nem volt olyan időszak amikor nem volt itthon.Magabiztosan merem kijelenteni...hisz terem a kertben. Bizony, bár ez így elég nagyképű, mert a szükségleteinket nem fedezi, de van és amennyi van, az Mennyei:)



Pár éve történt: a kamrában lévő gumó egyszerűen elkezdett hajtani, vagyis megduzzadtak a "szemei".Gondoltam egy nagyot, a kertbe vittem, ültető lapátkámmal ástam egy gödröt és vágyakozva beletettem a gyömbérgumót.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Lajoskám a MARGÓ klubba az ALMÁS ikonos abba hoztam a cikket , de most ide hozom csak neked most ÍME
Répásy János és Jánosné Bori üzente 2 napja
törlés
A gyömbér ültetése

A legkönnyebb módja ennek az, ha kérünk egy pár friss rizómát valakitől, aki gyömbért termeszt; olyankor tegyük ezt, amikor a gyömbéren új hajtások vannak (kora tavasszal). Vagy vehetünk az üzletből is, csak arra vigyázzunk, hogy friss, telt rizómákat válasszunk.
Az olyan rizómákat keressük, amelyeken jól kifejlett csíraszemek vannak. A csíraszemek kis szarvaknak látszanak az egyes ˝ujjak˝ vagy darabok végén. Egyesek azt javasolják, hogy áztassuk vízbe a rizómákat éjszakára. Ez nem rossz ötlet, mivel lehet, hogy a gyömbért növekedés gátlóval kezelték. Olyat is lehet hallani, hogy hagyjuk vízben a rizómákat, amíg azok ki nem hajtanak. Ez butaság. A gyömbérünk sokkal boldogabb lesz, ha a gyökereket a földbe ültetjük, ahol rendesen tudnak lélegezni, így nem kell megbirkózniuk az átültetéssel és a környezetváltozással. Amennyiben a föld nedves és meleg, könnyen kicsíráznak.
Attól függetlenül, hogy cserépbe vagy a földbe ültetjük a gyökereket, jó minőségű talajra lesz szükségünk. Elég gazdagnak kell lennie ahhoz, hogy táplálni tudja a gyömbérünket (mindig adhatunk hozzá egy kis trágyát), ezen kívül tartania kell a nedvességet, hogy ne száradjon ki a föld, és jó vízelvezetésűnek kell lennie, hogy a gyömbér gyökerek ne ússzanak a vízben.
A jó komposzt is fontos. Ajánlott jó minőségű komposztot és homokos talajt összekeverni. A komposzt adja a tápanyagot és tartja a nedvességet, a homok pedig biztosítja a jó vízelvezetést. Ha a kertünkben meglehetősen jó a talaj, akkor csak ássunk bele egy kis komposztot, és az elég is lesz. Ha nehéz talajunk van, akkor készíthetünk emelt ágyásokat, hogy javítsunk a vízelvezetésen.
Gyömbér-termesztése

A legjobb idő az ültetésre a késő tél, illetve a kora tavasz. Olyan helyet válasszunk nekik, ahol elég napfény éri őket, (de nem közvetlen napfény) és ahol védve vannak a széltől. A rizómákat széjjel lehet vágni vagy törni úgy, hogy mindegyik részen legyen egy pár csíraszem, de akár egészében is el lehet ültetni. A gyömbér gyökeret 5-10 cm mélyre kell tenni, a csíraszemekkel felfelé.

Mennyi helyre van szüksége a gyömbérnek?

A gyömbér termesztéséhez nem kell nagy hely. Mindegyik elvetett rizómán először csak egy pár levél nő, majd idővel sűrű csoportot alkotnak, de csak akkor, ha nem szedjük le őket.
Úgy tűnik, hogy a rizómák sem bánják, ha egy kicsit sűrűn vannak. A gyömbér csak 3-7 cm magasra nő meg.
Egy 30 cm átmérőjű cserépbe nyugodtan ültethetünk 3 átlagos rizómát. Amennyiben a földbe vetjük, 12-17 cm távolságra vessük őket.
Hogyan termesszünk otthon gyömbért? - 2. rész
A gyömbér imádja a páratartalmat. Amennyiben száraz a levegő, rendszeres öntözést vagy permetezést igényel.

Mennyi vízre van a gyömbérnek szüksége?

A gyömbérnek sok nedvességre van szüksége növekedés közben. A talajnak soha sem szabad kiszáradnia, viszont ne is öntözzük túl sokat, mert a víz, ami elfolyik, magával viszi a tápanyagot is.
A gyömbér imádja a páratartalmat. Amennyiben száraz a levegő, rendszeres öntözést vagy permetezést igényel. De ez a probléma inkább a bent termesztőknek jelent gondot. Egy védett, nedves hely elég páratartalmat biztosít neki. Ha a földbe vetettük a gyömbért szórjunk rá vastagon komposztot. Segít a talaj nedvesen tartásában, táplálja a gyömbért és segít féken tartani a gazokat. Ez azért fontos, mert a gyömbér lassan nő, és más növények könnyen elnyomhatják.
A nyár vége felé, amint a levegő elkezd lehűlni, a gyömbér elkezd száradni. Ekkor nem kell öntözni, sőt hagyhatjuk kiszáradni a földet. Ez segít a rizómák formálásában. Amint a levelek elpusztultak, a gyömbér megért.
Gyömbér-levelek


Milyen tápanyagra van szüksége a gyömbérnek?

Amennyiben jó, gazdag talajban termesztjük a gyömbért, nincs szüksége további tápanyagra. Ha évente egyszer friss komposztot adunk hozzá, az épp elég. Ha viszont nem jó a talajunk, vagy egy cserépben termesztjük, rendszeresen kell táplálni. Akkor is szükség van extra tápanyagra, ha olyan helyen élünk, ahol nyáron nagy esők vannak, mert a víz kimossa a tápanyagot a földből.
Használjunk valamilyen lassan oldódó szerves trágyát tavasszal. Ez után pár hetente használhatunk valamilyen folyékony tápanyagot, pl. tengeri alga kivonatot.

Mikor ássuk ki a gyömbért?

Amennyiben a kertünkben termesztjük a gyömbért, már négy hónapos korában elkezdhetjük szedegetni őket. Óvatosan ássunk ki egyet-egyet a csoport széléről (jóllehet a zöld gyömbérnek nincs olyan erőteljes íze, mint az értnek.) Miután a levelek elszáradtak, bármikor kiáshatjuk őket.
Általában 8-10 hónap kell a teljes éréshez. Ilyenkor ki lehet ásni a teljes növényt. Szedjük széjjel a rizómákat, válasszunk ki egy párat, amelyiken szép csíraszemek vannak, és ültessük vissza (azonnal vissza lehet ültetni őket), a többit pedig használjuk fel.
Gyömbér-kertben


Azoknak a rizómáknak, amelyeket visszaültettünk vagy a földben maradtak, nincs szükségük öntözésre, sem semmilyen más gondozásra, amíg fel nem melegszik az idő.
Egy másik módja a gyömbér termesztésének és kiásásának az, ha sok kis csoportot ültetünk a házunk köré, és csak annyit ássunk ki, amennyire szükségünk van, amikor szükségünk van rá.
Amúgy, ha komolyan gondoljuk a gyömbér termesztését, akkor az első két évben ne nagyon ássuk ki őket. Ha egy gyökérrel kezdjük, akkor, ha lehet csak a második évben ássuk ki, majd ültessünk vissza minden ígéretes rizómát. A következő évben járjunk el ugyanígy, és aztán egész évre elegendő gyömbérünk lesz.

Mikor virágzik a gyömbér?

Ha a fent említett módszer szerint termesszük a gyömbért, akkor nem fog virágozni. Egy csoportnak két évesnek kell lennie ahhoz, hogy virágozzon. Tehát, ha azt szeretnénk, hogy a gyömbérünk virágozzon, akkor hagyjuk a földbe a rizómákat, és csak a széleiről ássunk ki egy párat óvatosan. A konyhai használatra alkalmas gyömbérnek igazából zöld és jelentéktelen virága van.
Van viszont egy pár nagyszerű, virágzó gyömbér. Ha szép virágokat szeretnénk, akkor azok közül válogassunk. Ugyanúgy kell őket termeszteni, mint a közönséges gyömbért, csak nem kell kiásni őket. Van egy pár gyömbérváltozat, amelynek a levelei fehér és zöld csíkosak. A trópusokon a díszgyömbérek évelők (vagyis nem száradnak el, mint a közönséges gyömbér).
g5_400


Mire számíthatnak a hidegebb éghajlatokon termesztők?

Ne várjuk, hogy sok gyömbért tudunk betakarítani. A hidegebb helyeken inkább csak dísznövényként neveljük a gyömbért. Ez egy elég szép kis növény a csíkos leveleivel, és jó illata van, ha megdörzsöljük.
A gyömbér termesztését bent kezdjük el, mert tavasszal még túl hideg lesz számára kint. Nem kell aggódni a napfény miatt, mert a nap nem süt annyira erősen, mint a trópusokon. A gyömbérnek szüksége lesz minden melegre, amit csak biztosítani tudunk neki.
Attól függően, hogy hol lakunk lehet, hogy nem marad életben télen. A hideg idő közeledtével vigyük fedett helyre. Amikor a levelek leszáradtak, tartsuk száraz és hűvös helyen, (különben a gyökerei elrothadnak), és egy kis szerencsével a következő évben újra kihajt.

Forrás :édenkert.hu

Bausch&Lomb kontaktlencsék hihetetlenül olcsón!
Címkék:
Oszd meg a barátaiddal, máshol is!

Kattints a megosztáshoz! Kattints a megosztáshoz! Kattints a megosztáshoz! Kattints a megosztáshoz! Kattints a megosztáshoz!
Válasz
Répásy János és Jánosné Bori üzente 2 napja
törlés
most ne vacakolj majd tavasszal ,a multiknál vett nem biztosan,kezelve van , ha otthon mégis akkor várjál míg jó nagy duzzanatok lesznek rajta akkor már kidolgozta a mérget mivel kezelt

Tovább 

Pomelo - szezonja van! 4 receptet ajánlunkFogyassza változatosa

2014.01.06.


Szerző: Horváth-Szováti György, életmód-tanácsadó

Partner: Ízek és Érzések

Pár éve felfigyelhettünk a szuper-és hipermarketek gyümölcsös polcain egy gigantikus méretű, narancssárga-zöld héjú túlméretezett grépfrútfélére, mely legtöbbször hálóban lógva kelleti magát. Ő nem más, mint a pomelo, a citrusfélék legnagyobbika.

A pomelo a többi citrusféléhez hasonlóan antivirális és antibakterális hatással bír, kiváló immunerősítő gyümölcs.

Tovább 

 mOBKfQYOrLPFbTKF

10 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

mJQZbA ivccgtjzbsgz, [url=http://jqmzizmkaktl.com/]jqmzizmkaktl[/url], [link=http://yjgksihbdpqm.com/]yjgksihbdpqm[/link], http://pjshdeyzvbog.com/

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

a fenti babsaláta recept
Elkészítési idő: nettó: 20 perc, bruttó: 1 nap
Alapanyagok:

1/2 kg fejtett bab
15 dkg egres
1 fej lilahagyma megpucolva, finomra szeletelve
2 evőkanál 10%-os ecet
1/2 habanero csilipaprika finomra vágva

frissen őrölt bors
A babot puhára főzöm. Felöntöm annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, hozzáadom az ecetet, sózom, borsozom, elkeverem benne a hagymát. Az egrest egy villával kicsit megtöröm, a finomra szeletelt csilivel együtt a babhoz keverem. Jó, ha áll egy napig.

 élet elixír

10 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Erősítő elixír: almaecet+méz+....



...elixírt készítettem.



Az idén, az erjesztett ecetek készítése terén tettem mélyreható megfigyeléseket. Sokféle gyümölcsből  -virágból-  erjesztettem ecetet, egyik finomabb, mint a másik.Bár ebből a blogon nem sok látszik, de a tapasztalat szerzés volt a cél. Amennyiben az Isten is megsegít, akkor majd jövőre lépésről-lépésre haladok a bemutatásban.



Ecetet bármiből lehet készíteni, de a legismertebb  -és amiről egyáltalán szakirodalom létezik, amiről a legtöbb kutatást jegyezték-  az almaecet.

Utolsó hozzászólás

nagy lajos üzente 10 éve

Nagyon jó ,szerintem is,hideg-téli napokon,immunrendszer erősítő ?

Tovább 

 igyál egy almát

10 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Igyál egy almát! – Czider, a magyar almabor

magyar_almabor_czider

„Igyál egy almát! Tisztán.” olvasható a Czider címkéjén – és ez nem csak egy jól hangzó szlogen, hanem a valóság. Tölyhi Orsolya és Szabó Katalin, a Czider megalkotói egy olyan kombinációt állítottak össze, aminek élénk színe az aranyozott vízre emlékeztet, tökéletes sav-cukor egyensúlya pedig garantálja az ízek harmóniáját. Ehhez a nagy gonddal összeválogatott almafajtákból préseléssel kinyert 100%-os magyar almalevet használják.

Utolsó hozzászólás

Temesváriné Vágó Jutka üzente 10 éve

.... az almabor igen is, hogy finom, pláne ha jól van elkészitve, én már több alkalommal is fogyasztottam. Nem találtam rá rosszat mondani!

Tovább 

 A sáfrányos szeklice

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Sáfrányos szeklice

 

A kerti pórsáfrány, más néven olajözön vagy sáfrányos szeklice (Carthamus tinctorius) trópusi afrikai származású, de nálunk is több helyen termesztett, a őszirózsafélék családjába tartozó növény. Régi fűszer- és festőnövény, de az utóbbi ötven évben már elsősorban olajos magvaiért termesztik.

Virága nyíláskor világos narancsszínű, szárítás után pedig vörös, vagy vörösesbarna lesz. Gyenge illatú, kesernyés ízű. A fészekből kicsipegetett virágszirmok belsejében lévő bibék (Carthami flos) adják a fűszert.

Tovább 

 kbNtcgpqHojMOh

10 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

fn1tUF http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Hát kedves klubtagok ide hoztam nektek mindent amit Gyuri bácsitól hozni tudtam

undefined

 

Fehér üröm

 

 

 

 

 

Ezerjófű.

 

Lássunk néhány példát,melyik növény alkalmas biológiai védekezésre,és ennek milyen hátrányai lehetnek.

- Fehér üröm,ezerjófű.
   Sík vidéken inkább csak termesztett,hegyvidékről származó fűszer és gyógynövény.Vizes kivonata erős fertőtlenítő,parazitaölő,vírusölő,gombaölő,penészedést gátló hatással bír.Önmagában csak ritkán használják,főként a káposztafélék a sárgarépa talajának fertőtlenítésére.Kakukkfűvel,zsályával,varádiccsal,kamillával keverve olyan illóolajos permetszert kapunk,amely nem csupán a kórokozó gombát tartja távol,hanem a rágó rovarokat és a levéltetveket is.Kombinált teájával a talajt permetezzük.

Tovább 

4 ok, miért legyen citromfű a konyhábanKülsőleg, belsőleg használhatjuk

 

A citromfű az egyik legértékesebb gyógynövényünk, jótékony hatásait kicsik és nagyok is bátran élvezhetik. Íme, 4 ok, amiért érdemes otthon tartani belőle.

 

A mentához hasonlóan a citromfű is az ajakosvirágúak családjába tartozik, viszont vadon nem nő, így cserépbe ültetve frissen, vagy tasakokba téve szárított formában vásárolhatjuk meg. Előbbit ételek, italok ízesítésére is használhatjuk, utóbbi elsősorban tea készítésére kiváló.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönjük a hasznos infókat biztos kedvet kapnak mások is ehhez a csodálatos fű otthoni tartásához is ami gyermekjáték .

Tovább 

 Római kömény

10 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Római kömény őrölt fűszer
Cikkszám: FA-ROMAIKOMENY-OR-50

Ára:
310 Ft/db
Kiszerelés:
50.00 gr
Egységár:
6200 Ft/Kg
Mennyiség:  db   kosárba rakás  

Római kömény - a világ legkedveltebb fűszereA római kömény, vagy cumin, comino valójában a megszárított termés. Ezek vékony, sárgásbarna, megnyúlt tojásdad magok, melyek hossza kb. 0,25 inch (6 mm), feltűnő hosszirányban végigfutó barázdákkal, melyek között kevésbé jól látható másodlagos barázdák futnak, nagyon apró finom rácsmintát létrehozva.

Utolsó hozzászólás

Csendesné Márta üzente 10 éve

Ma nagyon sok Új ismeretre tettem szert,fűszerek terén és a kókuszolajról szóló ismereteknek is hasznát veszem.Nagy elhatározásom,hogy az olcsobb agyon finomitott olajok helyett ezután három olaj lesz amit használni fogok.Jó minőségü napraforgó,repce és kokusz olaj.A kokuszolajat különösen sütésre mert 300 fokig sem bomlik részeire,többször is felhasználható egészség kárositás nélkül.Köszönöm az ismereteket és a babsaláta receptjét.

Tovább 

 csoda reggeli

10 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

A Kollath-reggeli előnye...

Mennyire fontos a táplálkozásunkban a reggeli? Kollath Werner német orvosnak köszönhetően rendelkezésünkre  áll egy módszer amivel teljes értékű táplálékkal tudjuk indítani a napot.

A nyers reggeli segítségével fogyhatunk, javulhat a koncentrálóképességünk, erősödnek csontjaink és még számos más előnyt tartalmaz. Van 10 perced az egészségedre?

Mit jelent a Kollath-reggeli és mire jó?

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Saját szárítású sárga barack megye és szilva ill dió és mák ,termelői rokon méz ,mazsolát venni kell de idén azt is csinálok a többi már nem olyan vészesen drága ,fahéjjal meg gyömbérrel is izesiíthtö ,

Tovább 

undefined

 

A citrom az egyik legismertebb gyümölcsünk, amely számtalan módón felhasználható. Összegyűjtöttük a citrom 1x1-et!

A citrom, mint kerti növény!

A citromfa egy igazi mediterrán növény, amelyről a napsütés és a tengerpart jut az eszünkbe.

A citromfa hazájában, és a mediterrán vidékeken akár 6 méter magasra is megnő. A vöröses virágrügyekből fehér, leggyakrabban ötszirmú, illatos virágok fejlődnek. A virágok egyesével vagy többesével jelennek meg a virágzati tengelyen.

Utolsó hozzászólás

Sályi Tiborné Erzsike üzente 10 éve

Nagyon szépen köszönöm ezt a hasznos jó tanácsot Én még nem használtam a
fürdővízben,de ki fogom próbálni. Nagyon szép a leírás! Köszönöm!

Tovább 





  1. Kávé - Wellness + INTERNET ? ... talán jobb üzlet - mint a cigaretta v. az üzemanyag ? ... Hogyan lesz ebből ingyen Gyógynövényes Kávé -d ?
  2. -------------------------------------------------------------------------------------------
  3. KaveVilagKlub@gmail.com -- T / sms: 06 20 382-0028
  4. -------------------------------------------------------------------------------------------

Tovább 

 almaecet

10 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Almaecetről írtam, az Erdélyi Konyha Gasztromagazinban...




Az alábbi cikket az Erdélyi Konyha Gasztromagazin novemberi számába írtam.Itt is közzé teszem, így Te is olvashatod.
Az almaecetről több jegyzetben írtam már és még fogok is :) ezek közül kettő:http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2012/01/almaecetet-keszitek.htmlhttp://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2013/10/erosito-elixir-almaecetmez.html
 Szeretném, ha kedvező hatását minél többen ismernék, egyszerű elkészítése a mindennapok részévé válna minél több családban.

Utolsó hozzászólás

Egyed Józsefné üzente 10 éve

Ez is egy készítési mód:
http://noinetcafe.hu/index.php/eletmod2/14983-almaecet-recept-hazilag-2

Ha otthonunkban szeretnénk almaecet készíteni nem is kell hozzá túl sok kellék, és hamar be lehet tanulni a boszorkánykonyha rejtelmeibe.



Az almaecet csodás gyógyító hatásáról már nagymamáinktól is hallhatunk, hiszen régen számtalan betegségre alkalmazták. Akár mi magunk is készíthetünk almaecetet, amihez először is szükségünk lesz egy erjesztő edényre. Erre a célra ideális lehet egy nagyobb hasas üveg, vagy agyag kancsó.

Szükségünk lesz még almamustra, vagy almaborra, amelybe megkezdődik az ecetképződés.

Az almaecet alapja a jó minőségű almák, ezeket alaposan kell kiválogatni. A legjobb, ha mustalmát tudunk erre a célra beszerezni, amelynek magas a cukor és savtartalma. Ha van, rá mód szerezzünk bio almát, amelyről biztosra tudjuk, hogy környezet barát módon megművelt fáról származik, és nem permetezték agyon vegyszerekkel és nem kapott műtrágyát.

Fontos a tisztaság, épp ezért csak olyan almát használjunk fel, amely teljesen sérülés mentes és felhasználás előtt alaposan tisztítsuk meg a portól és kosztól a gyümölcsöket. Ha egy alma már rothadásnak indult, ne gondoljuk, hogy csak kivágjuk a sérült részt, a többit pedig felhasználjuk, mert a rothadási folyamat már az egész gyümölcsre kiterjedt.



A következő lépés a préselés!

Ehhez gyümölcsprésre van szükségünk, vagyis a jól bevált házi gyümölcsprést kell elővenni. Ha készen vagyunk, az összes alma préselésével már mégis van az almamust, alapja amely már önmagában is finom ital.

Fontos a kipréselt must ne érintkezzen vassal, vagy acél edénnyel. Ezután már csak az alkoholos erjedést kell beindítani, amelyért az élesztő a felelős, amely az alma cukortartalmát alakítja át alkohollá. A folyamat során széndioxid gáz képződik, és hő szabadul fel. Az ecet minőségét az erjesztésre szánt alma cukortartalma és a must alkohol tartalma fogja befolyásolni.

A borászati szaküzletekben vehetünk speciális sörélesztőt ( Saccharomyces cerevisiae) 5 liter musthoz érdemes 1 gr sörélesztőt adagolni. Az élesztő gombák szaporodása nagyban függ a hőmérséklettől is, az optimális hőmérséklet 18 fok körül van. Aki nem jut, hozzá a sörélesztőhöz tegyen kenyérdarabot mustba, hiszen abban is van élesztő. Ezután az erjesztő edényt zárjuk le légmentesen, viszont a széndioxidnak ki kell valahogy kerülnie az üvegből, ezért jó, ha egy lufival zárjuk le az edényt, száját, így ha megnő a széndioxid a lufi tágulásával helyet kap.



Ha sikerült az mustkészítés három-négy hét elteltével elkészülhet az almaecet. A kész ecet alkohol tartalmát megmérhetjük speciális eszközökkel, amelyeket szintén borászati szaküzletben szerezhetünk be.

A mustból úgy lehet ecetet készíteni, ha veszünk ecetágyat. A kész mustról le kell szedni az élesztőhabot, és a mustot átkel önteni egy lapos üvegbe, úgy hogy minél nagyobb felületen, érintkezzen a levegővel.




Ezután hozzáadunk egy kis ecetágyat és lefedjük egy tiszta vászonkendővel. Meleg helyen hagyjuk állni legalább két-három hétig, így beindul az ecetképződés. Az erjedés optimális hőmérséklete 26-30 fok.

Ha elkészült az ecet szűrjük le és töltsük át egy tiszta üvegbe. Az így elkészült ecetet tartsuk sötét hűvös helyen, és fogyasszunk belőle napi egy két kanállal vízbe keverve.

Tovább 

 Fokhagyma

10 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

Fedjük fel a titkot! Hogyan fogyasszuk a nyers fokhagymát?Dr. Tihanyi László 2013. Dec. 15. 16:49 Címkék: fokhagyma

Hogyan fogyasszuk a nyers fokhagymát? – Ez itt a valódi „égető” kérdés. 

pácolt fokhagymaPácolt fokhagyma

A legtöbb ember számára a nyers fokhagyma könnyfakasztó, csípős íze nyersen nehezen tolerálható, pedig baktérium- és vírusölő tulajdonsága ekkor érvényesül legjobban. 

A nyers fokhagyma íze valóban különleges, gyógyító erejét akkor tudjuk igazán kihasználni, ha nem megfőzve, párolva vagy dinsztelve fogyasztjuk, hanem nyersen, ahogyan a természet megalkotta.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Himalája só rózsaszín 1 kg (Nature Cookta)

Himalája só rózsaszín 1 kg (Nature Cookta)
Tekintse meg a nagy képet

Egységár (piece):
650 Ft  545 Ft
Megtakarítás: 105 Ft
Mennyiség: db Kosárba rakom!
Gyártó: Nature Cookta
Ajánlom e-mailben
RAKTÁRON - 1137 BUDAPEST, SZENT ISTVÁN KÖRÚT 18.
RAKTÁRON - 1113 BUDAPEST, BARTÓK BÉLA ÚT 85.
Részletes leírás
Vásárlói vélemények
Kiszerelés: 1000gram

Az „élet sójaként” emlegetett Himalája kristálysót kézzel bányásszák egy olyan sóbányában, amely 400-600 méteres mélységben helyezkedik el mindenfajta ipari beavatkozástól és káros környezeti hatástól védetten. A bányászatot követően megtisztítják, napon szárítják és szín szerint szortírozzák a sókristályokat.
A Nature Cookta Himalája kristálysó a manapság népszerű asztali sóval ellentétben 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, melyeket a szervezetünk sejtjei organikus ásványi anyagokként képesek felvenni.
A só fogyasztása elengedhetetlen a szervezetünk egészséges működéséhez, fontos szerepe van az idegi ingerek elektromos vezetésében, valamint a vér lúg-, és savháztartásának egyensúlyában.
A több millió éves napfényt tároló Himalaya kristálysó természetes regulációs hatása miatt pozitív hatással van mind a magas, mind az alacsony vérnyomásra, emellett oldja a fogkövet, a vesekövet és az ízületi lerakódásokat, valamint képes természetes úton visszaállítani a szervezet elektrolit háztartását.
A Nature Cookta Himalája kristálysó az ételízesítés mellett használható só fürdő és bőrradír készítéséhez, valamint kitűnően alkalmas oldat formájában az orrüreg tisztítására is.

Tovább 

 QelEetsTSVdvqTSqYKO

10 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

r3OgBd ziqnjwxuufkp, [url=http://hwjqaufwpisq.com/]hwjqaufwpisq[/url], [link=http://flpjtrxivfst.com/]flpjtrxivfst[/link], http://riswwxbyrffb.com/

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

ízelítő a katalógusból képre katt és megnyílik a katalógus

 Cukorbetegek teája

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

DiabessGyörgyteaA cukorbetegség ellenA Diabess tea egyik összetevője a gyermekláncfű gyökérA Diabess tea egyik összetevője a gyermekláncfű gyökérA Diabess tea egyik összetevője a csalánlevélA Diabess tea egyik összetevője az orbáncfű virágos hajtásA Diabess tea egyik összetevője a fekete áfonya levélA Diabess tea egyik összetevője a mezei katáng gyökérMi is az a Diabess-Györgytea?

A Diabess-Györgytea gyógyszernek nem minősülő cukorbetegség kezelése céljából készült gyógyhatású termék, melynek hatásosságát népgyógyászati eredmények igazolják. Cukorbetegségre való hajlam esetén, az étrend szabályozásával elérhető egyensúlyi állapot fenntartására, és elősegítésére szolgál.

 

Összetevői

A Diabess-Györgytea gyógynövényekből álló teakeverék a cukorbetegség ellen: gyermekláncfű gyökér (Taraxaci radix),csalánlevél (Urticae folium), közönséges orbáncfű virágos hajtás (Hyperici herba), fekete áfonyalevél (Myrtilli folium) és mezei katáng gyökér (Cichorii radix) keveréke.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Ez a dolgunk ajánlom a Gyuri Bácsi válaszol rovatot is

Tovább 

 a gyermekláncfü

10 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

a GYERMEKLÁGYERMEKLÁNCFŰ AZ EPE ÉS A VESE ŐRE!

(Taraxacum officinale)

Ország: 

Növények (Plantae)

Törzs: 

Zárvatermők (Magnoliopyhta)

Osztály: 

Kétszíkűek (Magnoliopsida)

Rend: 

Fészekvirágzatúak (Astreales)

Család: 

Fészkesek (Astreaceae)

Nemzetség: 

Taraxacum

Népies nevei: barátfej, pitypang, barátfű, békavirág, bimbófű, kákics, dandelion, oroszlánfog, pongyola pitypang, kácsavirág, kikirics, papatyivirág, pimpam, buborékfű, éjjeli lámpa, kutyatej, láncfű, láncvirág, pimpáré, zsibavirág, tejesfű virág.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

még több a sárga csodáról

Tovább 

 nőmérő

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

NŐmérő - a legtutibb gyógynövények (videóval)
2013. június 29., 09:04 • szerző: Frisss • címkék: cickafarkcsalángyógynövényNŐmérőPusztai Fannivideó
Melyek azok a gyógynövények, amelyek jót tesznek egy nő szervezetének? A NŐmérőben Pusztai Fanni ezúttal egy különleges teakeveréket készít. Nézd meg videónkat!
Melyek azok a gyógynövények, amelyek jót tesznek egy nő szervezetének? A NŐmérőben Pusztai Fanni ezúttal egy különleges teakeveréket készít. Nézd meg videónkat!

 

küldés emailben • cikk nyomtatása • ugrás az oldal tetejére

 

Témába vág(nak):

Tovább 

 romantikus városok

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

A 10 legromantikusabb magyar városSok romantikus hangulatú, külföldi várost mutattunk már be Nektek itt az oldalon – most pedig készítettem egy kis összeállítást, magyar városokkal. Ti melyik városban jártatok már? :) Romantikus magyar városok

Sok romantikus hangulatú, külföldi várost mutattunk már be Nektek itt az oldalon – most pedig készítettem egy kis összeállítást, magyar városokkal. Ti melyik városban jártatok már? :)


 1. Gödöllő Gödöllő a friss házasok és szerelmespárok egyik legkedveltebb úti célja. Itt rendezik minden évben a neves Esküvő Kiállítást is – emellett mindenképp említést érdemel a Grassalkovich-kastély és az azt körülölelő park. Romantikus magyar városok 2.

Utolsó hozzászólás

Madarász Lajosné Éva üzente 10 éve

Köszi ezt a sok látni valót.

Tovább 

Pitypang – gaz helyett csodanövény

http://gyogyszernelkul.com/pitypang-gaz-helyett-csodanoveny/

 

 

Sárga virágú pitypangok a mezőn, fenn a bárányfelhős, kék ég.

Míg a legtöbb kertészkedő a pitypangot gyomnövénynek tekinti, mások csodanövénynek ismerik el, amely nemcsak betegséget gyógyít, hanem rendszeresen fogyasztott táplálékként az egészségünket is óvja és védi. A pitypang szabályozza az emésztést, ápolja a májat és az epehólyagot, segít reumánál, feloldja a veseköveket, eltünteti a pattanásokat és a krónikus bőrbetegségeket, és általános erősítőszerként alkalmazható bármilyen problémánál.

Utolsó hozzászólás

Egyed Józsefné üzente 10 éve

Kérlek, hogy hozz még több infót róla, hiszen eddig csak a csirkéimnek, kacsáimnak adtam a tavasszal-nyáron megjelenő sárga virágözönt, mielőtt szét szórta volna a magját- mégis mindig sok lett a kertemben. Margó

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu