Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ínyencek kedvence az őszibarack.
Már júniusban érni kezd az első hazai fajták,és egészen szeptember végéig találkozni a sárga-és fehér húsú,lédús és rostos őszibarackkal.
Vélhetően már Krisztus előtt 2000 környékén fogyasztották az őszibarackot.Magyarországon a 16.században ültették az első barackfákat.Bár őszibaracknak hívják,az őszhöz valójában csupán annyiban kötődik,mint bármely sok fajtával rendelkező nyári gyümölcs.Kezdetben egyszerűen barackként emlegették,megkülönböztetve a sárgabaracktól,és csak később,mikor a nyár végi,ősz eleji,rostos,magvaváló barackfákat mind több helyen meghonosították,ragadt rá az őszibarack elnevezés
A fák meleg-és talajigénye a szőlőéhez hasonló,ezért is fordulhatott elő,hogy a filoxéra által elpusztított szőlőtermő vidékekre telepítették nagy számban.Az elterjedését ennek a betegségnek köszönheti:a járvány idején parlagon maradt területekre sok helyen őszibarack fákat ültettek.Ma pedig már szinte igazi hazai gyümölcsként tartjuk számon.
Roppanós kövér porcsinpecsenye
A járdaszegély repedéseiből kibuggyanó kövér porcsin vaskos hajtásait mindenki látta már. Legfeljebb nem tudtuk róla, hogy ehető, ráadásul finom!
A porcsin ízletes, könnyen szaporodó "gyom", amely igen gazdag omega-3 zsírsavban.
A kövér porcsin (Portulaca oleracea) igen elterjedt az udvarokban, kertekben, a konyhákban azonban kevésbé bejáratos növény, pedig egyaránt finom és rendkívül tápláló. Nevezik még kövérfűnek, kövérkének, poncsérnak, disznóorjának, főzelék porcsinnak, sőt még kövér lánykának is.
|
|
Hibás tanácsokat kaptunk, amikor a telített zsírok és a koleszterin elhagyására szólítottak fel minket, annak támasztja alá.
Az alacsony zsír- és a magas szénhidráttartalmú étrend az optimális?????????????????
http://blogforbusinessonline.com/majmeregteleniteskolbasszal/a-legnagyobb-hazugsagok-a-zsirrol-es-a-koleszterinrol/
Nem tudsz megszabadulni a szemölcstől? Így biztos sikerül!
A vérehulló fecskefű egy gyom, ugyanakkor kiváló gyógynövény. A szemölcs ellensége.
A sárga virágú növény sokféle névre hallgat: vérehullató fecskefű, fecskefű, vereslőfű, vérrel harmatozó fű, aranyfű, arannyal versengő, cinadónia, cinandó, cinadógódric, kecsketej, gódavére, gódirc, kutyatej, mennyeiajándék, rántófű, vérrelharmatozó versellőfű, vérhullatófű.
Áprilistól októberig virágzó, erdők szélein, akácosokban, parlagon, utak, és kerítések mentén, szemetes törmelékes helyeken, kertekben, lakások körül előforduló közönséges gyom.
Cukkini,a sokoldalú zöldség.
A nyár kedvelt finomsága a cukkini.Nem csak a fogyókúrázók kedvence.Igazi különlegességek készíthetők belőle,ráadásul nagyon kedvező az egészségre gyakorolt hatása.
A cukkini jó szerkezetű húsa szinte elolvad a szájban.A mediterrán országokban inkább a sárgás,zsengébb típusú cukkinit fogyasztják.
Íze lágy,kissé hasonlít a tökére.
Akkor a legfinomabb,ha még fiatal,zsenge,ilyenkor még a magját sem kell kiszedni,elég alaposan megmosni,meghámozni sem kell-a héjában vannak a leghasznosabb anyagok.Fogyaszthatjuk párolva,főzve,sütve akár grillezve is,de tehetjük lecsóba,salátába,készíthetünk belőle fasírtot vagy megtölthetjük.
A legjobb nyári szomjoltó a dinnye.
Lehet gömbölyű vagy hosszúkás,héjának színe sötétzöld vagy világoszöld csíkos,húsának színe piros vagy sárga.A görögdinnyét elsősorban kitűnő íze és cukortartalma miatt kedvelik,mert a benne lévő vitaminok nemjelentősek.Ám rendkívül egészséges szomjoltó.A gyümölcs könnyű és édes: forró napokon a legjobb hűsítő,ami elsősorban magas,majd 95 százalékos víztartalmának köszönhető.
A dinnye minden ételnek nyárias jelleget ad,elsősorban hideg ételekben érvényesül.A dinnyekockák jól illenek gyümölcs-és ráksalátához,köretként pedig rizses és csirke ételekhez.Készíthetünk belőle levest,turmixot,de bólékba is kiváló.
9 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Az orvosok sem értik, olyan erős ennek az italnak a hatása: fogyaszt és leviszi a káros koleszterin szintjét!
A tökéletes gyógyital a szívednek és az anyagcserédnek! Ráadásul lúgosít, így megelőzi a súlyos betegségeket
Ismert tény, hogy a citrom és a petrezselyem nagyon egészséges ételek, de ha együtt fogyasztod ezeket, megsokszorozódik a hatásuk.
A petrezselyem minden napos fogyasztása fantasztikusan védi az egészséget, kár, hogy csak kis mennyiségben esszük levesben, megfőzve!
Gyógynövények és a szájhigiénia
Afrikában, Indiában és a Föld más, természeti népek lakta vidékein a fogak és a szájüreg ápolására még ma is használnak különféle növények részeiből készült rágópálcákat, rágóbotokat és rágószivacsokat. Az európai országok gyógytermékpiacain pedig olyan, növényi kivonatokat és hatóanyagokat tartalmazó fog- és szájápoló készítményeket találhatunk, amelyek a különböző szájüregi betegségek megelőzésében és kezelésében töltenek be fontos szerepet.
Az igen gyakori szájnyálkahártya-gyulladás (stomatitis) és fogínygyulladás (gingivitis) kezelésében alkalmazott antimikrobiális, összehúzó és vérzéscsillapító hatású növényi kivonatok gátolják egyes kórokozók megtelepedését és szaporodását a szájüregben, illetve mérséklik a gyulladásokkal járó tüneteket.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu