Gyógyító növények: blog

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1729 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1729 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1729 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1729 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . hírei

28 hatékony házi hajnövesztő praktika

Dr. Tihanyi László 2014. Feb. 18. 18:39

A sűrű, hosszú és fénylő haj a gyönyörű nő egyik legszembetűnőbb ékessége. A hosszú, dús fürtökkel rendelkező nők mindig jó benyomást keltenek az emberekben. Az emberiség évszázadok óta keresi a tökéletes otthoni praktikákat a haj növesztésére: az egyiptomiak a füge- és ricinusolajas kezelésre, míg a görögök és a rómaiak az egzotikus olívaolajra és a rozmaringos pakolásra esküdtek tincseik meghosszabbításához.

Tovább 

A krónikus hasmenés életveszélyes lehet

Dr. Tihanyi László 2013. Oct. 19. 10:45

Senki sem immunis a hasmenésre. Általában ez a szervezetünk természetes reakciója a méreganyagok kiürítésére. Ám néha ez a folyamat nem akar megszűnni és pillanatok alatt dehidratáltak leszünk. Ez főképp a kisgyermekek, idősek, és gyenge immunrendszerűek esetében jelent nagy problémát, hiszen komoly dehidratáltság esetében 8 órán belül bekövetkezhet a halál. 

Egy remek megoldás a krónikus hasmenés megszűntetésére a napi pár darab kókuszos keksz fogyasztása, amely visszaállítja a szervezet egyensúlyát.

Tovább 

 
A növényi olajokról

Dr. Tihanyi László Apr. 4. 13:46

Az olíva olaj minden olajok királya. Az egész mediterráneum, az ókortól napjainkig, nem tud létezni e nélkül a kiváló olajfajta nélkül. Az olasz csizma sarkában most éppen egymillió fát kell kivágni egy nem kezelhető fertőző betegség miatt. Így várhatóan ez az olaj még drágább lesz, mint eddig volt.

Tovább 

Az avokádó 10 gyógyhatása

Dr. Tihanyi László 2013. Nov. 23. 17:21

Az avokádót sokan a világ egyik legjobb ételének tartják.

Több mint 25 alapvető tápanyagot tartalmaz, például A, B, C, E és K-vitamint, rezet, vasat, foszfort, magnéziumot, káliumot, rostokat, fehérjéket, egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakat (pl.

Tovább 

Földieper

A különleges gyümölcsmorfológiájú eper vagy hivatalos nevén szamóca, ez a se nem gyümölcs, se nem zöldség, a legfinomabb korai gyümölcsünk, gyógyhatása sokoldalú. Közkedvelt zamatát mesterségesen is előállítják.

eper terméseSzamóca vagy eper?

Az eper szó finnugor eredetű. A magyar nyelvemlékekből kitűnik, hogy egyike a legrégebben ismert gyümölcsfajtáinknak. A szamóca szó megjelenése jóval későbbre tehető, eredete bizonytalan, sokan szláv jövevényszónak tekintik.

Tovább 

Húsvéti készülődés – tojásfestés természetesen

husvetitojasKék, sárga, zöld, lila, barna húsvéti tojás – növényekkel

Mit szólnál kék húsvéti tojásokhoz? Ehhez apróra vágott vöröskáposztára van szükség. Minél többet használsz, annál élénkebb színű lesz a végeredmény. A káposztát tedd egy edénybe, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Főzd kb. fél órán keresztül. Várd meg, amíg a lé kihűl, és csak akkor tedd bele a tojásokat.

A kurkuma fűszerrel,  intenzív sárga tojásokat készíthetsz.

Tovább 

Kazein allergia

Dr. Tihanyi László Tegnap 14:32

A kazein az emlősök tejében található fehérje. Kazeinből áll a tehéntej 80%-a, amely a fiatal gyermekek számára az első számú allergénnek számít. A tejben található legerősebb allergén az alfa-s1-kazein fehérje.

A kazein emellett sokféle egyéb ételben és termékben is megtalálható, amely miatt nehezen kiküszöbölhető fogyasztása az allergiától szenvedők számára. 

A tej mellett a kazein az alábbiakban található meg: 

    vaj,
    sajt, 
    joghurt, 
    fagylalt, 
    pudingok és szószok, 
    tejcsokoládé és fehércsokoládé, 
    aludttej és savó, 
    krémesített levesek és zöldségek, 
    szódium kazeinát, 
    laktóz és szódium laktilát, 
    lactabulmin, és olyan termékek, amelyek “lact-” kezdetűek, 
    fehérjével dúsított ételek, mint a teljes kiőrlésű vagy nagy energiát adó termékek, 
    karamel tartalmú ételszínezék, 
    recaldent (bizonyos rágógumikban található összetevő), 
    bizonyos “természetes összetevők”, 
    összekötő anyagként megtalálható a tejmentes sajtban, a szójában, a félédes csokoládéban, a margarinban, a tonhalban, a hotdogban, a kolbászfélékben, a köncshúsban, valamint bizonyos nem élelmiszerekben is, mint a festékek, néhány kozmetikum, és a ragasztó. 

Tünetek

    hasi fájdalom,
    hasmenés, 
    hányás, 
    az arc, ajkak, és a nyelv megduzzadása, 
    kiütések, 
    atópiás dermatitisz, 
    orrdugulás, a torok szorító érzése, és asztma, 
    nagyon ritka esetben anafliaxis. 

Gyermekeknél

Az amerikai gyermekek 3%-a szenved valamilyen ételallergiától, amelyek közül a leggyakrabban a tehéntej allergia fordul elő.

Tovább 

Fahéj és gyömbér

Dr. Tihanyi László 2013. Jul. 17. 17:21

Nem állhatunk messze az igazságtól, ha azt mondjuk, hogy a fahéj és a gyömbér korunk talán legnépszerűbb fűszernövényei. Ezek az értékes növények azonban nem csak gasztronómiai szempontból nyújtanak különleges élvezetet számunkra, gyógyító hatásuk sem elhanyagolható. 

A fahéj

A fahéj régóta ismert antioxidáns tulajdonságairól, kalciumot, mangánt, vasat és élelmi rostokat tartalmaz.

Tovább 

lyen az igazán jól használható kert!
2015. március 30., hétfő 18:16

A lakás belső terei mellett nagyon fontos az is, hogy a kertet hogyan alakítja, hisz ha van ilyenje, nyáron a lehető legkevesebb időt szeretné a négy fal között tölteni. Már persze abban az esetben, ha a kertje alkalmas arra is, hogy hűsöljön is benne, és ne csak a forró napon aszalódjon.

Tovább 

A répafogyasztás pozitív hatásai a bőrre, hajra, és az egészségre

Dr. Tihanyi László 2014. Feb. 4. 10:54

Az édes, ropogós répa a vegetariánus életmód szerves részévé váltak. A bébirépa is fogyasztható, ám fiatal kora miatt az kevésbé ízes. A répa nagyjából 5000 éve ismert, ám akkori fajtái vörös, fekete, sárga, és lila színűek voltak, nem narancssárga. Először Afganisztánban termesztették, annak a fajtának lila héja volt és sárga húsa.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu