Gyógyító növények: blog

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1729 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1729 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1729 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1729 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . hírei

 kbNtcgpqHojMOh

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

fn1tUF http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Hát kedves klubtagok ide hoztam nektek mindent amit Gyuri bácsitól hozni tudtam

undefined

 

Fehér üröm

 

 

 

 

 

Ezerjófű.

 

Lássunk néhány példát,melyik növény alkalmas biológiai védekezésre,és ennek milyen hátrányai lehetnek.

- Fehér üröm,ezerjófű.
   Sík vidéken inkább csak termesztett,hegyvidékről származó fűszer és gyógynövény.Vizes kivonata erős fertőtlenítő,parazitaölő,vírusölő,gombaölő,penészedést gátló hatással bír.Önmagában csak ritkán használják,főként a káposztafélék a sárgarépa talajának fertőtlenítésére.Kakukkfűvel,zsályával,varádiccsal,kamillával keverve olyan illóolajos permetszert kapunk,amely nem csupán a kórokozó gombát tartja távol,hanem a rágó rovarokat és a levéltetveket is.Kombinált teájával a talajt permetezzük.

Tovább 

 

4 ok, miért legyen citromfű a konyhábanKülsőleg, belsőleg használhatjuk

 

A citromfű az egyik legértékesebb gyógynövényünk, jótékony hatásait kicsik és nagyok is bátran élvezhetik. Íme, 4 ok, amiért érdemes otthon tartani belőle.

 

A mentához hasonlóan a citromfű is az ajakosvirágúak családjába tartozik, viszont vadon nem nő, így cserépbe ültetve frissen, vagy tasakokba téve szárított formában vásárolhatjuk meg. Előbbit ételek, italok ízesítésére is használhatjuk, utóbbi elsősorban tea készítésére kiváló.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönjük a hasznos infókat biztos kedvet kapnak mások is ehhez a csodálatos fű otthoni tartásához is ami gyermekjáték .

Tovább 

 Római kömény

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Római kömény őrölt fűszer
Cikkszám: FA-ROMAIKOMENY-OR-50

Ára:
310 Ft/db
Kiszerelés:
50.00 gr
Egységár:
6200 Ft/Kg
Mennyiség:  db   kosárba rakás  

Római kömény - a világ legkedveltebb fűszereA római kömény, vagy cumin, comino valójában a megszárított termés. Ezek vékony, sárgásbarna, megnyúlt tojásdad magok, melyek hossza kb. 0,25 inch (6 mm), feltűnő hosszirányban végigfutó barázdákkal, melyek között kevésbé jól látható másodlagos barázdák futnak, nagyon apró finom rácsmintát létrehozva.

Utolsó hozzászólás

Csendesné Márta üzente 11 éve

Ma nagyon sok Új ismeretre tettem szert,fűszerek terén és a kókuszolajról szóló ismereteknek is hasznát veszem.Nagy elhatározásom,hogy az olcsobb agyon finomitott olajok helyett ezután három olaj lesz amit használni fogok.Jó minőségü napraforgó,repce és kokusz olaj.A kokuszolajat különösen sütésre mert 300 fokig sem bomlik részeire,többször is felhasználható egészség kárositás nélkül.Köszönöm az ismereteket és a babsaláta receptjét.

Tovább 

 csoda reggeli

11 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

A Kollath-reggeli előnye...

Mennyire fontos a táplálkozásunkban a reggeli? Kollath Werner német orvosnak köszönhetően rendelkezésünkre  áll egy módszer amivel teljes értékű táplálékkal tudjuk indítani a napot.

A nyers reggeli segítségével fogyhatunk, javulhat a koncentrálóképességünk, erősödnek csontjaink és még számos más előnyt tartalmaz. Van 10 perced az egészségedre?

Mit jelent a Kollath-reggeli és mire jó?

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Saját szárítású sárga barack megye és szilva ill dió és mák ,termelői rokon méz ,mazsolát venni kell de idén azt is csinálok a többi már nem olyan vészesen drága ,fahéjjal meg gyömbérrel is izesiíthtö ,

Tovább 

undefined

 

A citrom az egyik legismertebb gyümölcsünk, amely számtalan módón felhasználható. Összegyűjtöttük a citrom 1x1-et!

A citrom, mint kerti növény!

A citromfa egy igazi mediterrán növény, amelyről a napsütés és a tengerpart jut az eszünkbe.

A citromfa hazájában, és a mediterrán vidékeken akár 6 méter magasra is megnő. A vöröses virágrügyekből fehér, leggyakrabban ötszirmú, illatos virágok fejlődnek. A virágok egyesével vagy többesével jelennek meg a virágzati tengelyen.

Utolsó hozzászólás

Sályi Tiborné Erzsike üzente 11 éve

Nagyon szépen köszönöm ezt a hasznos jó tanácsot Én még nem használtam a
fürdővízben,de ki fogom próbálni. Nagyon szép a leírás! Köszönöm!

Tovább 





  1. Kávé - Wellness + INTERNET ? ... talán jobb üzlet - mint a cigaretta v. az üzemanyag ? ... Hogyan lesz ebből ingyen Gyógynövényes Kávé -d ?
  2. -------------------------------------------------------------------------------------------
  3. KaveVilagKlub@gmail.com -- T / sms: 06 20 382-0028
  4. -------------------------------------------------------------------------------------------

Tovább 

 almaecet

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Almaecetről írtam, az Erdélyi Konyha Gasztromagazinban...




Az alábbi cikket az Erdélyi Konyha Gasztromagazin novemberi számába írtam.Itt is közzé teszem, így Te is olvashatod.
Az almaecetről több jegyzetben írtam már és még fogok is :) ezek közül kettő:http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2012/01/almaecetet-keszitek.htmlhttp://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2013/10/erosito-elixir-almaecetmez.html
 Szeretném, ha kedvező hatását minél többen ismernék, egyszerű elkészítése a mindennapok részévé válna minél több családban.

Utolsó hozzászólás

Egyed Józsefné üzente 11 éve

Ez is egy készítési mód:
http://noinetcafe.hu/index.php/eletmod2/14983-almaecet-recept-hazilag-2

Ha otthonunkban szeretnénk almaecet készíteni nem is kell hozzá túl sok kellék, és hamar be lehet tanulni a boszorkánykonyha rejtelmeibe.



Az almaecet csodás gyógyító hatásáról már nagymamáinktól is hallhatunk, hiszen régen számtalan betegségre alkalmazták. Akár mi magunk is készíthetünk almaecetet, amihez először is szükségünk lesz egy erjesztő edényre. Erre a célra ideális lehet egy nagyobb hasas üveg, vagy agyag kancsó.

Szükségünk lesz még almamustra, vagy almaborra, amelybe megkezdődik az ecetképződés.

Az almaecet alapja a jó minőségű almák, ezeket alaposan kell kiválogatni. A legjobb, ha mustalmát tudunk erre a célra beszerezni, amelynek magas a cukor és savtartalma. Ha van, rá mód szerezzünk bio almát, amelyről biztosra tudjuk, hogy környezet barát módon megművelt fáról származik, és nem permetezték agyon vegyszerekkel és nem kapott műtrágyát.

Fontos a tisztaság, épp ezért csak olyan almát használjunk fel, amely teljesen sérülés mentes és felhasználás előtt alaposan tisztítsuk meg a portól és kosztól a gyümölcsöket. Ha egy alma már rothadásnak indult, ne gondoljuk, hogy csak kivágjuk a sérült részt, a többit pedig felhasználjuk, mert a rothadási folyamat már az egész gyümölcsre kiterjedt.



A következő lépés a préselés!

Ehhez gyümölcsprésre van szükségünk, vagyis a jól bevált házi gyümölcsprést kell elővenni. Ha készen vagyunk, az összes alma préselésével már mégis van az almamust, alapja amely már önmagában is finom ital.

Fontos a kipréselt must ne érintkezzen vassal, vagy acél edénnyel. Ezután már csak az alkoholos erjedést kell beindítani, amelyért az élesztő a felelős, amely az alma cukortartalmát alakítja át alkohollá. A folyamat során széndioxid gáz képződik, és hő szabadul fel. Az ecet minőségét az erjesztésre szánt alma cukortartalma és a must alkohol tartalma fogja befolyásolni.

A borászati szaküzletekben vehetünk speciális sörélesztőt ( Saccharomyces cerevisiae) 5 liter musthoz érdemes 1 gr sörélesztőt adagolni. Az élesztő gombák szaporodása nagyban függ a hőmérséklettől is, az optimális hőmérséklet 18 fok körül van. Aki nem jut, hozzá a sörélesztőhöz tegyen kenyérdarabot mustba, hiszen abban is van élesztő. Ezután az erjesztő edényt zárjuk le légmentesen, viszont a széndioxidnak ki kell valahogy kerülnie az üvegből, ezért jó, ha egy lufival zárjuk le az edényt, száját, így ha megnő a széndioxid a lufi tágulásával helyet kap.



Ha sikerült az mustkészítés három-négy hét elteltével elkészülhet az almaecet. A kész ecet alkohol tartalmát megmérhetjük speciális eszközökkel, amelyeket szintén borászati szaküzletben szerezhetünk be.

A mustból úgy lehet ecetet készíteni, ha veszünk ecetágyat. A kész mustról le kell szedni az élesztőhabot, és a mustot átkel önteni egy lapos üvegbe, úgy hogy minél nagyobb felületen, érintkezzen a levegővel.




Ezután hozzáadunk egy kis ecetágyat és lefedjük egy tiszta vászonkendővel. Meleg helyen hagyjuk állni legalább két-három hétig, így beindul az ecetképződés. Az erjedés optimális hőmérséklete 26-30 fok.

Ha elkészült az ecet szűrjük le és töltsük át egy tiszta üvegbe. Az így elkészült ecetet tartsuk sötét hűvös helyen, és fogyasszunk belőle napi egy két kanállal vízbe keverve.

Tovább 

 Fokhagyma

11 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

Fedjük fel a titkot! Hogyan fogyasszuk a nyers fokhagymát?Dr. Tihanyi László 2013. Dec. 15. 16:49 Címkék: fokhagyma

Hogyan fogyasszuk a nyers fokhagymát? – Ez itt a valódi „égető” kérdés. 

pácolt fokhagymaPácolt fokhagyma

A legtöbb ember számára a nyers fokhagyma könnyfakasztó, csípős íze nyersen nehezen tolerálható, pedig baktérium- és vírusölő tulajdonsága ekkor érvényesül legjobban. 

A nyers fokhagyma íze valóban különleges, gyógyító erejét akkor tudjuk igazán kihasználni, ha nem megfőzve, párolva vagy dinsztelve fogyasztjuk, hanem nyersen, ahogyan a természet megalkotta.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Himalája só rózsaszín 1 kg (Nature Cookta)

Himalája só rózsaszín 1 kg (Nature Cookta)
Tekintse meg a nagy képet

Egységár (piece):
650 Ft  545 Ft
Megtakarítás: 105 Ft
Mennyiség: db Kosárba rakom!
Gyártó: Nature Cookta
Ajánlom e-mailben
RAKTÁRON - 1137 BUDAPEST, SZENT ISTVÁN KÖRÚT 18.
RAKTÁRON - 1113 BUDAPEST, BARTÓK BÉLA ÚT 85.
Részletes leírás
Vásárlói vélemények
Kiszerelés: 1000gram

Az „élet sójaként” emlegetett Himalája kristálysót kézzel bányásszák egy olyan sóbányában, amely 400-600 méteres mélységben helyezkedik el mindenfajta ipari beavatkozástól és káros környezeti hatástól védetten. A bányászatot követően megtisztítják, napon szárítják és szín szerint szortírozzák a sókristályokat.
A Nature Cookta Himalája kristálysó a manapság népszerű asztali sóval ellentétben 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, melyeket a szervezetünk sejtjei organikus ásványi anyagokként képesek felvenni.
A só fogyasztása elengedhetetlen a szervezetünk egészséges működéséhez, fontos szerepe van az idegi ingerek elektromos vezetésében, valamint a vér lúg-, és savháztartásának egyensúlyában.
A több millió éves napfényt tároló Himalaya kristálysó természetes regulációs hatása miatt pozitív hatással van mind a magas, mind az alacsony vérnyomásra, emellett oldja a fogkövet, a vesekövet és az ízületi lerakódásokat, valamint képes természetes úton visszaállítani a szervezet elektrolit háztartását.
A Nature Cookta Himalája kristálysó az ételízesítés mellett használható só fürdő és bőrradír készítéséhez, valamint kitűnően alkalmas oldat formájában az orrüreg tisztítására is.

Tovább 

 QelEetsTSVdvqTSqYKO

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

r3OgBd ziqnjwxuufkp, [url=http://hwjqaufwpisq.com/]hwjqaufwpisq[/url], [link=http://flpjtrxivfst.com/]flpjtrxivfst[/link], http://riswwxbyrffb.com/

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

ízelítő a katalógusból képre katt és megnyílik a katalógus

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu