Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Egyed Józsefné | 2 hozzászólás
Az alig 4 cm-es, ovális alakú gyümölcs Dél-Kínából származik.
11 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Rukola: ismerjük meg közelebbrőlNagyszerű salátaanyag!
Lehet, hogy néhányan még nem is hallották a nevét, mások pedig már évek óta előszeretettel fogyasztják. Mi is az a rukola, hol terem, hogyan fogyasztható? Az alábbiakban fellebbentjük róla a fátylat...
Ismerjük meg!
A rukola (Eruca sativa) vagy más néven borsmustár Közép- és Dél-Európában honos, de megtalálható Észak-Amerikában is.
E gyors növekedésű, vitamindús levélzöldség mostanában kezd igazán divatba jönni.
|
|
11 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
A Kárpát-medencében olykor vadon is előforduló, nagyon régóta termesztett hagymaféle, amelynek - eltérően a vöröshagymától - lapos levelei és erős, bojtos gyökérzete van. Hosszú, fehér hagymáját saláta, főzelék, leves készítésére használják.
Előnye, hogy nincs olyan erős szaga, mint a vöröshagymának, ezért zöldhagymaként reggelihez (munkába indulás előtt) is fogyasztható.
Két típusát ismerjük. A nyári póré magját meleg helyen január végén vetjük, és a palántáit április közepén ültetjük ki a magaságyba.
11 éve | szilasi ilona | 1 hozzászólás
Egyedül az alma az a fajta gyümőlcs,amit más ételekkel is együtt ehetünk anélkül,hogy erjedés lépne fel.
Ezt már az ókorban is tudták róla,ezéris nevezték a gyümölcsök királynőjének.
Ha hiszed,ha nem,akár kizárólag almánis meg lehet élni,szinte korlátlan ideig.Az almát nagyon rövid idő alatt megemészti a gyomrunk,és szinte azonnal energiát nyerhetünk belőle.Magas foszfor tartalmának köszönhetően sokat segíthet föleg azoknak,akik szellemi munkát végeznek,vagy gyenge az idegzetük.
Gyömbér és tea
11 éve | Egyed Józsefné | 0 hozzászólás
Pomelo - szezonja van! 4 receptet ajánlunkFogyassza változatosa
2014.01.06.
Szerző: Horváth-Szováti György, életmód-tanácsadó
Partner: Ízek és Érzések
Pár éve felfigyelhettünk a szuper-és hipermarketek gyümölcsös polcain egy gigantikus méretű, narancssárga-zöld héjú túlméretezett grépfrútfélére, mely legtöbbször hálóban lógva kelleti magát. Ő nem más, mint a pomelo, a citrusfélék legnagyobbika.
Címkék: vérnarancs, saláta, citrom, pomelo
Erősítő elixír: almaecet+méz+....
Igyál egy almát! – Czider, a magyar almabor
„Igyál egy almát! Tisztán.” olvasható a Czider címkéjén – és ez nem csak egy jól hangzó szlogen, hanem a valóság. Tölyhi Orsolya és Szabó Katalin, a Czider megalkotói egy olyan kombinációt állítottak össze, aminek élénk színe az aranyozott vízre emlékeztet, tökéletes sav-cukor egyensúlya pedig garantálja az ízek harmóniáját. Ehhez a nagy gonddal összeválogatott almafajtákból préseléssel kinyert 100%-os magyar almalevet használják.
A kerti pórsáfrány, más néven olajözön vagy sáfrányos szeklice (Carthamus tinctorius) trópusi afrikai származású, de nálunk is több helyen termesztett, a őszirózsafélék családjába tartozó növény. Régi fűszer- és festőnövény, de az utóbbi ötven évben már elsősorban olajos magvaiért termesztik.
Virága nyíláskor világos narancsszínű, szárítás után pedig vörös, vagy vörösesbarna lesz. Gyenge illatú, kesernyés ízű. A fészekből kicsipegetett virágszirmok belsejében lévő bibék (Carthami flos) adják a fűszert.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás