Gyógyító növények: blog

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1729 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1729 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1729 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1729 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . hírei

GHOST BUSTERS helyett a penészre mit írnál???

 

Találtam, tetszik, de kételkedem pl. az energetikai jóságban,
ugyanakkor BIZONYOS, hogy a pára kiszellőzésnek a keletkezés helyén kell megtörténnie!!!
DE miként is???
Eredeti cikk ott:
http://paramentesites.com/
Tisztázzuk, nem én találtam fel, nem én alkalmaztam, máig sem,
de ettől jónak látszik,
ki kell tapasztalni, vannak, akik dícsérik...
Én a pára keletkezési helyén alkalmazott pára kicsapó-elvezető elképzelést vélem jónak.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ez így van ahogy írod Lajos , mi is benne voltunk ,,Németek már 20 éve kidobták ,mi hazahoztuk a műanyagot,nálunk nincs penész tőle de van szellőző.egy kémény ami nem üzemel .De heti 5 percre van egy készülékünk .MIDEA párátlanító,még a szakmánál használtuk sokszor mikor nem akart száradni a beton , napi 10 -20 liter vizet kiszívott a falból , nézz utána a készüléknek ,

Tovább 

Nagyon jó gondolat ébresztő cikkre találtam.

http://richpoi.com/cikkek/tudomany/magyar-kutatok-keresik-a-valaszt-az-antibiotikum-rejtelyeire.html
Részlet:
"""Mint bebizonyosodott, a változások ugyanakkor olyan általános védekező mechanizmusok működését is gátolják a sejtekben, amelyek a más szerekkel szembeni érzékenységért felelősek.

"A baktériumok antibiotikumokhoz történő alkalmazkodására is érvényes az a közgazdasági alapelv, miszerint »nincs ingyenebéd«.

Tovább 

 

Az alváshoz melatonin termelődés kell (méla-tónus az agyban)!
Ezt a vakító napfény kiüzi belőlünk!
DE mi van az energia takarékos fény-forrásokkal???
Pl. a növények azért zöldek, mert azt a fényt visszaverik, de a kéket és a vöröset elnyelik, írja a szakirodalom.
Eszerint egy terráriumban a rikítóan fehér (kék+sárgásvörös) fény a leggazdaságosabb a növények számára, erre talán jó a LED fényforrás, de nem tudok célzott kutatásról!
UGYANAKKOR AZ EMBEREKNÉL TÖBB GOND LÉTEZIK:
Bocsika, én az "Élet Fénye" elnevezést látva (AZÓTA KIKOPOTT EZ A MEGNEVEZÉS) mindenütt elmondtam, hogy ne legyünk akkora lelkesedéssel, mert
a Kék teljesítmény led a kiindulás, és
a SÁRGÁNAK LÁTSZÓ foszfor réteg gyenge zöldtől tart vörösig közel folytonos foszforeszkáló fény-eloszlással, ez UTÓBBI éppúgy, mint a legjobb fénycsöveknél aligha okoz szem-kifáradást-romlást.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

jó kis magyarázatot hoztál a fényekről. köszi.

Tovább 

 oUxvcsCVQfweuThqv

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

rOwGpi http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com

 gyomorpanaszokra

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Témakör: Természetes gyógymódokGyomorégés - reflux otthoni kezeléseGyomorsav túltengés elleni tea recept Szabó Gyuri bácsi - a bükki füvesember ajánlásávalEz egy enyhe nyugtató, gyomorsav, valamint gyulladáscsökkentő teakeverék. A fő alkotóeleme az orbáncfű, ami feszültségoldásban, emésztés megsegítésében egyaránt jeleskedik. A gyomoridegesség miatti savtúltengésre ez a keverék nagyon jó. A cickafark gyulladást csökkent és gátol, szelet hajt, görcsöket old.

Tovább 

 mirej ó a fenyö

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Mire jó még, a fenyő....




Tavaly tavasszal írtam a fenyő gyógyhatásairól és arról, hogyan készítek fenyőrügyes mézet.http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2012/05/fenyo-es-mez-erdeifenyo-gyogyhatasai.html




Közben eszembe jutott még pár dolog az ünnep és tél közeledtével: kiváló ajándékokat készíthetünk a fenyőtű felhasználásával, illetve megelőzésképpen kortyolgathatunk fenyőtűs teát :)(A napokban Erdőkóstoló is írt erről a fb-n.)




A következőkkel egészítettem ki a régi bejegyzést:
"Amikor nincs fenyőrügy, akkor sem kell lemondanunk a fenyő gyógyító hatásáról. 
Bármikor szedhetünk némi fenyőtűt/ágacskát, amit feldarabolunk, majd leforrázva áztatjuk 10-15 percig.

Tovább 

 fahéjról

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Témakör: Egészséges receptekFahéj szirupMi jut eszedbe a fahéjról? A finom meleg fahéjas almás süti vagy a karácsony meghitt hangulata? Készíts belőle szirupot, öntsd kávéba, teába, karácsonyi sütemény tésztájába!Fahéj, Te csodás!Sokoldalú gyógy- és fűszernövény, mely segíti az emésztést, megelőzi a vércukor ingadozást, hangulatjavító és... a késlelteti az öregedést! Készíts belőle finom szirupot! 
Hozzávalók:- 3 dl víz 
- 30 dkg (nyírfa)cukor 
- 3 - 4 fahéjrúd 
Elkészítése:- Az összes hozzávalót tedd egy lábasba és alacsony lángon kezdd el főzni, kevergesd addig, amíg a cukor el nem olvad, majd főzd tovább kb fél óráig. 
- Hagyd kihűlni a fahéjdarabokkal együtt 
- Szűrd le és töltsd csinos kis üveg(ek)be 
- Tárold hűtőben! 
Fogyaszd egészséggel!

Tovább 

ÉLET FÁJA

Advent misztériuma

Élet Fája

Hozzászólások (0)

162

“Mezítelenül születtem, hogy le tudj mondani önmagadról.
Szegényen születtem, hogy megtalálhasd Bennem a gazdagságot.
Kicsinek születtem, hogy te se akarj uralkodni másokon.
Istállóban születtem, hogy megtanulj tisztelni minden helyet.
Ijesztően gyengének születtem, hogy te sohase félj Tőlem.
Fegyver nélkül születtem, hogy bízhass jóságomban.
Szeretetből születtem, hogy soha se kételkedj szeretetemben.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Gyönyörű képek isteni cikk köszönjük kedves argó

Tovább 

 az utolsó pillanatban szölö

11 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

szőlő "Karácsonyra"....


Tegnap leszüreteltem az utolsó tőke szőlőt.Ne tessék hatalmas mennyiségre gondolni, 3-4 kg-ról van szó. 




Ismereteim szerint fehér Delavári fajta, bár mindig Delevárinak neveztük. Édesapám ültette még nekem, amiért hálás vagyok, hisz így tovább tudom vinni ezt a szép hagyományt.(Bár ma már a bortörvény rendelkezése szerint a telepítése tilos......) Eredetileg nem magyar fajta, de engem mégis a gyökereimhez köt.....




Édesapámnak igen sok szőlője volt, mint volt sokaknak abban az időben. Többek között ez a fajta, apró szemű, elég vastag héjú, viaszos bevonatú.Mindig a tőkéken maradt egészen a fagyokig.Amikor leszedte, az esti program a szőlőfürt kötözés volt.A zsineg két végére egy-egy fürt szőlőt kötöztünk és a szellős, de nem fagyos kamrába Édesapám egy rúdra aggatta, pont úgy ahogy a kolbászt szokás.Karácsonykor mindig került az ünnepi asztalra ebből a szőlőből.Nagy kincs volt ez akkoriban, bár nekem/Nekünk ma is az:)Tudom ma már lehet frisset is kapni, de ez más. Ez a szőlő, igaz most termett, de generációk "lenyomatát" hordozza magában:) Így tették a Szüleim, így tették az Ő Szüleik, és feltehetően előttük is.Most így teszek én is...lehet, hogy én vagyok az utolsó a mai világban, de kitudja, ha más nem,akkor az én Gyermekem ismerni fogja még ezt az ÍZT.Szóval leszedtem a szőlőt: napok óta készültem rá, nagy vágyakozással a szívembenvártam a megfelelő pillanatra.Kosárkámba rakosgattam, de előtte a nem odavaló szemet lemetszettem (megettem),
hogy csak is a hibátlanok maradtak. Előző nap az eső is besegített, lemosta, bár ha nem tette volna, én sem tettem volna.Ez a szőlő kezeletlen, nem látott még permetet, az út porától is messze van.A konyhapultra szétrakosgattam, és egy méteres zsinegre több fürtöt kötöztem,olyan távolságra, hogy ne érjenek egymáshoz.A kicsike (kincses) kamránkba felaggattam a kicsinyke rúdra, amit a férjem rögzített a mennyezetreés a Fiam készített rá kampókat.(Imádom az ilyen családi vállalkozásokat, valami különleges érzés keríti hatalmába az embert:
az Édesapám ültette a szőlőt, a Férjem készítette a rudat, a Fiam a kampókat,
én szeretgettem a szőlőtőkét, szedtem le a fürtöket és kötöztem fel, benne vagyunk Mindannyian:)))




A felkötözött fürtök igencsak összetöpörödnek Karácsonyig, de az ízük ettől sokkal koncentráltabb lesz.Miden szem maga lesz a csoda:)




Tegnap este párán szót váltottunk a Facebookon.Egy kedves Hölgy elmesélte, hogy Édesanyja cukros füsttel füstölte meg régen: a cserépkályhából parazsat vett ki a szeneslapáttal.

Utolsó hozzászólás

Horváth Károly üzente 4 éve

Rohad meg a bortörvénye ! Ezt a cikket végig könnyeztem Szívemből szólt !Apámra gondoltam Ő telepítette ,most én gondozom és élvezem az ízét ami semmivel össze nem hasonlítható Ki nem vágnám semmi pénzért ! Ha viszont valaki erre kötelezne azt biztos, hogy szét csapnám! Kariho

Tovább 

 A kökényről úgy általában

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Kökénylekvár. Kökény gyógyhatásai.

 

 

A kökény most érik, illetve, már októberben is kéklettek a gyümölcsök a tüskés bokrokon, de igazából akkor élvezetes az íze, amikor megcsípte a fagy. Legalább is így mondták régen, amikor a hideg sokkal előbb kezdődött mint ebben az évben. Most ez a szilvaféle, nem a dermesztő hidegnek köszönheti, hogy az ízében a fanyarság mellett kifejezettem édes ízt is felfedezhetünk, hanem pont a jó időnek:)

 

 

 

 

 

A lekvárt napokkal ezelőtt készítettem, de ma adtam magamnak a déli napsütésben 2 szabad órát és a kutyám kíséretében biciklire pattantam, hogy letekerjek néhány kilométert.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu