Gyógyító növények: blog

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1729 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1729 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1729 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1729 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . hírei

 vers

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Somlyó Zoltán :
SZEPTEMBER

Mitől oly terhes minden ősz
s mért kábulunk el illatában?
S ha lágyan perg a sok levél,
mért látjuk, hogy ott a halál van?

Ha szőlőgerezdhez nyulunk,
mért járja hő az ujjainkat?
S az érett nő mért gyengül el,
mint rózsa, mit a szél megingat?

És mint a vágyó anyaméh,
miért járunk szívig kinyílva?
S miért cseng és mért mosolyog
az érett körte, alma, szilva?

Ezt kérdi öntudatlanul
így őszidőn a gyötrött lélek.
Bámulván csöndes betűit
a kalendárjom levelének.

Tovább 


Nők Lapja Cafe – 2013. 08. 30.
Lassan itt az almaszezon, és bár a pite megunhatatlan desszert, azért néha nem árt újítani. Most jöjjön egy omlós, krémes torta.

Hozzávalók:
  • 3 nagyobb savanykás alma
  • 40 dkg vaj
  • 30 dkg rétesliszt
  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejszín 
  • 40 dkg mascarpone
  • 1 rúd vanília kikapart magja vagy 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál méz
  • 4 egész tojás 

Elkészítése:

A tésztát összeállítjuk, a hideg vajat elmorzsoljuk a kétfajta liszttel és a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, 2 evőkanál tejföllel lazítjuk a tésztát, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

gyönyörűek már van is a kertben ÉVA Meg starking is ami érett isteni finom lehet holnapra kész lesz biztosan megcsinálom ÉS köszi .De látom savanyú jobb akkor meg Idaredet szedek , alá vannak dúcolva annyira sok van rajtuk,

Tovább 

 

 lecsó

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Lecsó télire tartósítószer nélkül



Hetek óta kérdezik ismerőseim, barátaim és virtuális barátaim, én hogy csinálom.



Vannak akik olyan szerencsések, hogy ettek már belőle télen, ahogy én készítettem el, vagy saját maguk elkészítve, mert megajándékoztam egy üveggel.Tőlük mindenképpen jogos a kérdés:- Hogy csinálod, mitől roppanós a paprika, miért nem főt szét?Akik nem ismernek annyira, azok pedig azt kérdezik:- Mit teszel bele? és én fülig érő szájjal válaszolom:- Hát paprikát és paradicsomot.- Jó, jó de milyen tartósítószert?

Utolsó hozzászólás

Jeneiné Terike üzente 11 éve

Nagyszerű az eltevés, de én másképpen csinálom. vegyszer mentesen termesztem én is isteni finom az idén, és szintén ahogyan érik úgy teszem a lecsót és a paradicsomlé is igy 6-8kg-ként készítem.Egy pár képet az én lecsómról és paradicsom léből felteszem. További jó befőzéseket kívánok. Terike.

Tovább 

 csoda bogyók

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Csodabogyó Somogyban

2013-08-27 18:22:37

A somogyi régióban egyedülálló, több hektáros homoktövis és goji bogyó ültetvényt hozott létre egy paksi kutatómérnök. A gyógynövényültetvényre a jövőben szárító és lekvárfőző üzemet is telepítene.

Ezek a gyógynövények ugyanis rendkívűl egészégesek, tele vannak nyomelemekkel, vitaminokkal, aminosavval és antioxidánssal. Egészségvédő hatásukat kutatások igazolták.

 



A goji bogyót szüretelik az ültetvényen.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

A sok-magvú, skarlátvörös színű bogyó, a Goji-gyümölcs legendája ötezer évvel ezelőttre nyúlik vissza. Kevés olyan növényt ismer ugyanis a keleti vagy nyugati világ, amely mind C-vitaminban, mind vasban gazdagabb lenne a tipikus forrásoknál.









A Goji bogyó gazdag C-vitamin forrás, 500-szor annyi C-vitamint tartalmaz súly-arányosan, mint a narancs, és többet, mint bármilyen más gyümölcs. Az A-vitaminnak is kiváló forrása, ami nem meglepő, hiszen a bogyó maga is szép vörös színű. Tartalmaz továbbá B1, B2, B6 és E vitamint, melyek köztudottan anti-oxidánsok.

A szelénium és a germánium bőséges forrása is, és számos klinikai vizsgálatban, köztük rák-betegek gyógyításában is alkalmazták: a kemoterápiában részesülő rák-betegek esetén máj-védő hatással bír. A távol-keleti medicinában a chi-hiányt korrigálja e két elem, ami azt jelenti, hogy az alacsony energiájú emberek, akik álmatlanságban, szívritmuszavarban, és szorongásban szenvednek, jobban érzik magukat, ha Goji bogyót fogyasztanak.

A gyümölcs 18 aminósavat (többet, mint a lépesméz) és 21 féle nyomelemet tartalmaz, valamint linolén savat, és több béta-karotint, mint a sárgarépa.

In vitro tanulmányok azt mutatják, hogy a Goji bogyóban található ásványi anyagoknak köszönhetően több féle rák-sejtet is elpusztíthat. Feltételezhetően olyan mechanizmussal, hogy meggátolja a rák-sejtek osztódását, amely által csökken azok reproduktív kapacitása. Egy Japánban végzett átfogó tanulmány szerint, a kontroll csoporthoz képest a rákbetegek 58%-ában csökkent a tumor növekedés a Goji bogyót hatására. Egy Mongóliában végzett tanulmány azt mutatta, hogy a Goji bogyót fogyasztó betegeknek jelentősen megnőtt a lymfocita aktivitása, és vérük „megfiatalodott“.

Gyógyhatásai

A közönséges vagy kínai ördögcérna, avagy lícium-cserje bogyói gazdagok antioxidánsokban, és megszámlálhatatlan módon ösztönzik a szervezet vitalizálódását: a megfelelően elkészített Goji-ital támogatja a regenerációt, immunerősítő hatással bír, javítja az emlékezőképességet. fokozza a férfierőt, segít fenntartani az egészséges keringési rendszert, látást, a normális vércukor-, illetve az egészséges koleszterin szintet. Enyhíti a fejfájást és a szédülést.

Csillapítja a stresszt és az idegességet, javítja az alvás minőségét. Elősegíti az egészséges máj- és veseműködést, az emésztést, támogatja a fogyókúrás folyamatot. Csökkenti a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát. Enyhíti a változó kori tüneteket. Erősíti a csontokat és az izmokat. Segít aktiválni a gyulladáscsökkentő enzimeket, segít megelőzni a korai öregedést. Mindemellett sosem szabad elfelejteni, hogy az egészséges életmód sokkal összetettebb annál, mintsem, hogy néhány szem bogyóval megváltsuk...

Az egészséges életmód küldetés, amely sok összetevőből áll, és amelyet egy egész életen át művelhetünk. Türekedjünk arra, hogy minél több jó minőségű, valóban egészséges ételt fogyasszunk, sok folyadékot (vizet, gyógyteát) igyunk, napi 8 órát aludjunk, sportoljunk, éljünk stresszmentesen, méregtelenítsünk, és az elménket is pallérozzuk!

Tovább 

 száritsunk züldséget

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Szárított ételízesítő



A Napon való paradicsom és szilva aszalás ideje lejárt, ha még valaki vágyik aszalt paradicsomra, akkor azt sütőben kell tennie.Viszont a Napon való szárítást még ne adjuk fel, kiválóan megszáradnak  -amennyiben nappal süt a Nap-  még a fűszernövények, gyógynövények és még ételízesítőt is tudunk készíteni. Igaz kicsit macerásabb, mert éjszakára már mindenképpen be kell vinnünk, sőt az is lehet, hogy a végén a tökéletes eredmény érdekébe, erre is rá kell szárítanunk a sütőben.

Tovább 

Ehető virágok a tányérunkon

Gondolta volna, hogy a szép színes virágokat nem csak kertjeinkben, de tányérunkon is élvezhetjük. Íme, néhány finom ehető virág kertünkből.

Külföldön ma is szokás a salátákat és a hidegtálakat ehető virágokkal díszíteni.

Itthon még kevés háziasszony mer ilyen fogásokat elkészíteni, pedig különleges fogások készíthetők el a virágok segítségével.

Nézzük milyen virágot együnk a kertből?

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

mi bodzát szoktunk enni tavasszal mikor virágzik és akkor szedek teának meg szörpnek is van bejegyzés róla 2 hónapja itt a klubban ,

Tovább 

Nyerjen belépőjegyet Kaktusz Kiállításra!

A Magyar Kaktusz Gyűjtők Országos Egyesületének rendezésében őszi Országos Kaktusz  Kiállításra kerül sor a budapesti Füvészkertben, ahol tagjaink bemutatják féltve őrzött gyűjteményeik legszebb darabjait. Mottónk a „ Virágzó Dél-Amerika” mely egy földrész változatos klímával,domborzattal és egzotikus növényekkel.

 

 

A kontinensen végig nyúló Andok melynek lábánál esőerdő, fentebb köderdő majd a sivatagi és végül a magashegyi zóna helyezkedik el.

Tovább 

Fokhagyma: gyógynövény a konyhában

2013. augusztus 15. Bálintgazda.hu

Nem kellemes dolog, ha a reggeli autóbuszon útitársunk szájából árad a fokhagyma szaga, de annak a tudata, hogy milyen kellemes zamatot ád ez a fűszernövény sok ételünknek és milyen jó hatása van számos betegségre - ezt a vétkét meg tudjuk neki bocsátani!

A fokhagymát évezredek óta termesztik és fogyasztják, az ókori népek (babiloniak, egyiptomiak, rómaiak, görögök) pedig egyenesen varázsos hatást tulajdonítottak ennek a növénynek.

Tovább 

Jó, ha minél többen tudunk róla!

Ezt a levelet kaptam, tegyetek belátásotok szerint, küldjétek tovább, csatlakozzatok, amíg megtehetjük. Én továbbküldtem!

 

Kedves Barátaim!

Az utóbbi időben elég sok agitáló /mocskolódó/ e-mailt kapok, hiába, megkezdődött a kampány...

Most a Metró c. újságban olvastam egy cikket ivóvízünk érdekében. Most én ezt a cikket lemásolom,mert úgy érzem, az ügy mindenkit érint és pártok fölött áll. Aki magáévá teszi a problémát, csatlakozik, aki nem, nem.

Tovább 

 érik a szilva

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Gyógyító szilva: frissít, nyugtat, „gondolkodtat”

Forrás: http://www.sokszinuvidek.hu Írta: Kulisch-Szabó Szilvia    

A szilva igazán finom gyümölcs. Nyersen és feldolgozva is szeretjük, ám talán kevesen tudják, hogy fogyasztása jótékony hatású az emberi szervezetre.

A szilva rendkívül gazdag káliumban, elősegíti a vér sav-bázis egyensúlyának megtartását, a szívritmus normalizálását és a salakanyagok kiürítését, továbbá a vasnak, a kalciumnak, a magnéziumnak és a foszfornak is gazdag forrása.

Utolsó hozzászólás

Az aszalt szilvát úgy szeretem ,ahogy van.A szilvasajtot kipróbálom,jövőre.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu