Gyógyító növények: blog

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1729 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1729 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1729 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1729 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . hírei

Az illóolaj – másképpen a növény illatos szíveként emlegetjük. Mivel benne van a növény szíve és minden ereje, amit magába szívott a fotoszintézis során. A talajt és a vizet, valamint a nap fényét és melegét is magukba szívták, amit a saját hasznodra tudsz fordítani.

Hogyan segít az illóolaj jobbá tenni az életed?

 

Úgy, hogy használod az illóolajokat:

  • segít a meglévő betegségeid (körömgomba, köhögés, vérnyomásgondok, fogfájás, fejfájás, izomfájdalom, aranyér, visszér, stb) kezelni, az egészséged megtartani,

  • szépítenek, fiatalítanak is az illóolajok, megszüntetik a bőrproblémákat (száraz-zsíros bőr, stb), bőrhibákat és látványosan halványítják a ráncokat (megszokott arckrémedhez cseppentve),

  • hajproblémákat kezel (korpa, zsíros haj, hajhullás, stb – samponhoz adva),

  • otthonod baktériummentesítésére és illatosítására is a legjobb megoldás.

Tovább 

Babapiskóta egyszerűen nagyszerűen.




A babapiskóta piemontei kekszkülönlegesség.Több néven is felbukkan a gasztronómia történetében:a középkorban savoiradiként találkozhatunk vele.Nevét az olasz királyi családról,a Savoyaikról kapta.A kultúrtörténeti írások szerint az angolszász ladyfinger elnevezést annak köszönheti a piskóta,hogy a kisült példányokról hölgyek ujjára lehet asszociálni,bár az esetek nagy többségében a babapiskóta mérete egy jól  megtermett súlyemelő ujjával vetekszik.

Tovább 

 
Gyors almás-fahéjas tekercs

Hozzávalók:almás-fahéjas tekercs2

Almás töltelék:
2 db közepes alma
1,5 dkg margarin
1 kávéskanál finomliszt
1 evőkanál barna cukor
1 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor

Fahéjas-cukros töltelék:
5 dkg margarin
1 evőkanál barna cukoralmás-fahéjas tekercs7
1 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
3 teáskanál őrölt fahéj

Tészta:
28 dkg finomliszt
4,5 dkg margarin (olvasztott)
1 evőkanál kristálycukor
3 teáskanál sütőpor
1 db alma reszelve (pépesítve)
6 dl tej
1 db tojás
csipetnyi só

Öntet:
2,5 dkg margarin (olvasztott)
5 dkg porcukor
1 evőkanál méz
kevés tej (ha esetleg túl sűrű az öntet)

Elkészítés:

Először melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és vajazzunk ki egy nagyobb méretű tepsit.

Tovább 

 Krumpli:nincs élet nélküle.

 

network.hu



Olcsó,jó ízű,sokáig eltartható,mindig van otthon,sokféleképpen felhasználható.Kedvező élettani tulajdonságainak köszönhetően akár krumplin is lehetne élni,főként,ha ízletesen,változatosan készítjük.
Sütőben,olajban,tepsiben sütve,főzve,burgonyapüréként;paprikás krumpli,rakott krumpli,rösti,sztrapacska,burgonyasaláta,tócsni,gnocchi formájában-és még hosszan lehetne folytatni a sort,hogyan is készítjük a burgonyát,kolomprét,pityókát.A világ szinte minden sarkában találunk népszerű burgonyás fogást.A krumpli sülhet ropogósra,főhet krémesre,lehet előétel,főétel,és desszerthez is felhasználható.

Tovább 

Káposzta és társai a tél slágere.




A káposzta háziasítása és nemesítése viszonylag hamar megkezdődött,nagyjából a Krisztus előtt 1. évezredben.Így válhatott a laza levelekből álló növény a ma ismert sűrű,tömött fejjel rendelkező zöldséggé.Bár a középkorban már Európa-szerte elterjedt a savanyú káposzta,Magyarországon csak a 16.században jelent meg,valószínűleg török közvetítéssel.
A káposzta nagyon egészséges.Nyersen sok C-vitamint tartalmaz,valamint magas a vas-,kálium-és kalcium tartalma.Ezenkívül még A-,B6-,B12-,D-,E-és K-vitamin található benne,az ásványi anyagok közül pedig mangán,réz,cink,foszfor és magnézium.Van benne kén is,ennek köszönheti jellegzetes illatát.A kén a káposztát azonosító illatért felelős,és acélozza a szervezet baktériumokkal szembeni ellenállását is.

Tovább 

Citrom és társai az egészségéért.





Bár szinte egész évben kaphatók,szezonjuk mégis télen van a csúcson.Amellett,hogy finomak,roppant egészségesek is a citrusok.Már egy közepes nagyságú narancs vagy grépfrút is fedezi egy felnőtt ember napi C-vitamin-szükségletét,így védőpajzs lehet a téli megfázással,influenzával szemben.A citrusfélék sokféle B-vitamint-B1-et,B6-ot,pantoténsavat,folsavat-,illetve ásványi anyagokat-káliumot,magnéziumot,kalciumot és vasat-tartalmaznak.

Tovább 

EZ TÖRTÉNIK VELED, HA MINDEN NAP ESZEL GYÖMBÉRT

A gyömbérre Kínában bukkantak rá, de ma már az egész világon előszeretettel fogyasztják. A gyökerét szinte mindenhol használják fűszerként, és sok helyen gyógyászati célokra is. Hogy miért? Íme:

Felveszi a harcot a rákos sejtek ellen:

A UMCCC (University of Michigan Comprehensive Cancer Center) kutatásai alapján a gyömbér sokkal hatékonyabb harcot vív a petefészek rákos sejtjeivel, mint a platina-alapú kemoterápia.

Tovább 

Az 5 legjobb étel ízületi fájdalmak ellen

Kutatások bizonyítják a narancs, a lazac vagy a kurkuma hatékonyságát

Az ízületi fájdalmak szinte minden korosztály életét meg tudják keseríteni, hiszen a fájdalom mellett akadályozza a szabad mozgást is. Ha azonban a felsorolt 5 ételeket fogyassza, csökkentheti ízületi fájdalmait.

Ideális esetben az ízületeink hatalmas teherbírással rendelkeznek. Minden egyes ízületünk olyan, mint egy kapszula, ami tele van a létfontosságú porcvédő folyadékkal.

Tovább 

A kurkuma: csodaszer a fűszerpolcon?

A magyar háziasszonyok ritkán gondolnak rá, konyhánk nem ismeri, de a keleti éttermek kínálatában és az élelmiszerszínezékek palettáján sokszor találkozhatunk természetes ételeinktől idegen, rikító sárga színével. Ez a gyógyító kurkuma.
A sárga gyökér
A kereskedők jóvoltából már az ókori Görögország lakói is találkozhattak vele, ők nevezték el sárga gyömbérnek. Marco Polo is említi a sáfrányhoz hasonló növényt, majd Linné fedezi fel az európai botanikusok számára 1753-ban, és nevezi el Curcuma longának.

Tovább 

Hogyan termesszük a párkányon metélőhagymát?

 

 

Hogyan termesszük a párkányon metélőhagymát? A metélőhagyma (Allium Schoenoprasum) népies nevei: pázsithagyma, pázsitfű, valamint a német nevéből: snidling, snittling. Schneider Mátyás fuvarozó a "hagymát is hagymával" ette, és milyen jól csinálta! A metélőhagyma konyhánk állandó fűszere kell legyen: finom és egészséges dekorációja ételeinknek.

A Földközi tenger vidékén honos. Kínában már négyezer éve használják. Évelő növény, a föld alatt sok apró hagymát fejleszt, a föld fölött 25-30 cm hosszú, vékonyka sötétzöld szárat. Erős aromájú és enyhén csípős üreges levelei vannak.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu