Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .
Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
kámforos menta
Az ajakosvirágúak (Labiatae) családjába tartozik. Vadon nem fordul elő hazánkban, kertben termeszthető, évelő növény. Íze, mentolos.
A fajt a XVII.
14 éve | Király Monika | 0 hozzászólás
|
|
Nézzétek meg ezt a videot! Nagyon érdekes! Szó lesz benne a ganoderma gombáról! Csoda gombának is nevezik a tv2 Aktív 2011. 04. 11-i műsorában. Ez is azt bizonyítja, hogy ez a gombafajta – mely a DXN Europe által már 3 éve a magyar és a környező országok piacain a kávéi, étrendkiegészítői forgalmazásával jelen van - jótékony hatással van az emberi szervezetre. Nem véletlenül készül egyre több riport a ganoderma gombáról.
http://tv2.hu/aktiv/video/egy-gomba-a-rak-ellen
http://www.szivbaratkave.hu/ganoderma
Előfordulási helyein tömegesen tenyészik, szőnyegként teríti be az erdők alját. Március végén, április elején jelennek meg a föld felett hosszúkás, ívesen visszahajló levelei. Fehér virágai április-májusban nyílnak.
I. rész
Új sorozatunkban igyekszünk - a teljesség igénye nélkül - bemutatni a Magyarországon gyomnövényként ismert, de népi és ipari gyógyászatunk által gyakran használt növényeket. Az itt szereplő növények, kis túlzással, a kertünkben is megnőnek, értő használatukkal hasznunkra fordíthatjuk őket.
Ezek a gyomok a szántóföldeken, legelőkön gyomnak számítanak, így több évszázada irtják őket. Legtöbbjük elnyomja a kultúrnövényeket, vagy görcsöt okoz az állatoknál, azonban 'majd mind rendkívül hasznos főzve, teaként, aprítva dörzsölve külsőleg.
14 éve | Berkes Judit - Napsugár | 0 hozzászólás
"Add meg minden napnak az esélyt, hogy életed legszebb napja legyen! " ( Mark Twain )
Makrobiotikával a Rák Gyógyításáért Alapítvány
A századik majom elmélet és a 100 ember kísérlet alapján egyértelműen elmondható, hogy létezik valami, ami összekapcsol Bennünket az Univerzumban.
Ennek hatására, ha egy
gyakorlatot minimum 100 ember elhisz, tud, és rendszeresen alkalmaz, akkor
előbb-utóbb egyre több embernek egyre könnyebben fog sikerülni annak elvégzése,
mivel a valamennyiünket összekapcsoló morfogenetikus mezőben működni kezdenek az
információk.
Citromfű | ![]() |
![]() |
![]() |
|
Magyaros ételeink megfelelő fűszerezése
Levesek
Bableves: vöröshagyma, pirospaprika, babérlevél, gyömbér, tárkony
Gulyásleves: vöröshagyma, pirospaprika, bors, kömény, petrezselyem zöldje
Húsleves, erőleves: vöröshagyma, fokhagyma, gyömbér, sáfrány, szerecsendió, zeller, petrezselyemgyökér
Paradicsomleves: babér, zeller, gyömbér
Ragulevesek: vöröshagyma, bors, gyömbér, petrezselyem zöldje és gyökér, citromlé
Vegyes zöldségleves: vöröshagyma, gyömbér, zeller, petrezselyem zöldje és gyökér
Tojásleves: vöröshagyma, pirospaprika, babérlevél, bors, kömény
Burgonyaleves: vöröshagyma, babérlevél, majoránna, bors, kömény, petrezselyemgyökér
Gyümölcsleves: fahéj, szegfűszeg, vanília, citromlé
Húsok
Grillezett húsok: vöröshagyma, fokhagyma, bors, szerecsendió, curry, majoránna, kakukkfű, rozmaring
Sertéshús: vöröshagyma, fokhagyma, kömény, curry, gyömbér, kakukkfű, majoránna, rozmaring
Marhahús: vöröshagyma, fokhagyma, chili, curry, kömény, babérlevél, borókabogyó, majoránna, lestyán
Szárnyasok: vöröshagyma, bors, kömény, curry, tárkony, kakukkfű, majoránna, borsikafű
Halak: vöröshagyma, fokhagyma, gyömbér, kakukkfű, tárkony, bazsalikom, borsikafű, citrom, petrezselyem
Vadak: fokhagyma, bors, tárkony, majoránna, rozmaring, borókabogyó, áfonyabogyó
Páclé: vöröshagyma, fokhagyma, babérlevél, gyömbér, majoránna, bazsalikom, borókabogyó, tárkony, petrezselyem zöldje
Főzelékek
Burgonyafőzelék: bors, őrölt babérlevél, őrölt kömény, kurkuma, gyömbér
Babfőzelék: vöröshagyma, fokhagyma, bors, kapor, petrezselyem zöldje
Zöldborsófőzelék: kapor, gyömbér, kurkuma, petrezselyem zöldje
Tökfőzelék: pirospaprika, kömény, babérlevél, gyömbér, kapor
Kelkáposzta főzelék: fokhagyma, kömény, bors, babérlevél, majoránna
Spenót: fokhagyma, szerecsendió, bors, kurkuma, tandori masala (indiai fűszerkeverék)
Lencsefőzelék: vöröshagyma, fokhagyma, babérlevél, kömény, bors, gyömbér
Spárgafőzelék: kömény, gyömbér, babérlevél, kurkuma, pirospaprika
Rizsételek
Zöldséges rizs: vöröshagyma, curry, gyömbér, bors, szerecsendió
Rizs mákkal: darált mák, szerecsendió, fahéj, szegfűszeg, vanília
Rizs dióval: darált dió, bors, mazsola, citromlé, tandori masala
Rizs mandulával: darált mandula, kókuszreszelék, szerecsendió, bors, fahéj, citromlé
Rizs mogyoróval és almával: darabolt alma, kurkuma, fahéj, vanília, tandori masala
Ezeket, a rizsételeket általában reggelire vagy vacsorára fogyasztjuk.
14 éve | Németh Lajosné Ilse | 0 hozzászólás
Fűszerek alkalmazása gyakran előforduló betegségek esetén
Bélféreg: vöröshagyma, fokhagyma, torma, koriander, izsópfű, tökmag
Bélgörcs, bélrenyheség: ánizs, kömény, szagos müge, zsálya, majoránna, kálmosgyökér
Elhízás: lestyángyökér, kálmosgyökér, zsálya, kapor, petrezselyemlevél és gyökér
Emésztési zavarok: ánizs, borsmenta levél, borókabogyó, édeskömény, citromfű, kakukkfű, koriander, majoránna, gyömbér, rozmaring
Érelmeszesedés: borsmenta levél, borókabogyó, citromfű, levendula, petrezselyem
Étvágytalanság: angelikagyökér, borókabogyó, borsmenta, bazsalikom, borsikafű, fokhagyma, kálmosgyökér, rozmaring
Gyomor- és nyombélfekély: tartózkodjunk az erős fűszerektől!
A teaivás szokása Kínából ered, de az emberiség legelterjedtebb italának felfedezése a legendák homályába vész. Az egyik változat szerint Sen-nung császár Kr. e. 2737-ben ivóvizét forraltatta, amidőn egy hirtelen támadt szélfuvallat az égő ágak közül néhány levelet belesodort a forró vízbe.
Micsoda császári ital lett a forralt vízből! Valószínű, miután a kínaiak régen rájöttek arra, hogy a forralatlan víztől megbetegszenek, igyekeztek azt ízesebbé tenni, s így találtak rá a teacserje leveleire.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás