Gyógyító növények: blog

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyógy- és fűszernövény klubban .

Csatlakozz Te is közösségünkhöz , és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1730 fő
  • Képek - 491 db
  • Videók - 131 db
  • Blogbejegyzések - 935 db
  • Fórumtémák - 30 db
  • Linkek - 119 db

Üdvözlettel,

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gyógy és fűszernövény különleges zöldség gyümölcs és táplálkozás klub . hírei


A borsmenta népies neve:

kámforos menta

Borsmena leírása
A levelek nyelesek, hosszúkás tojásdadok, kihegyesedők, fogazott szélűek. A virágok hosszú kocsányon füzérszerűen ülnek, az oldalágakon fejecskét alkotnak. Csak vegetatív úton szaporítható. Számtalan termesztett faja ismert.

Az ajakosvirágúak (Labiatae) családjába tartozik. Vadon nem fordul elő hazánkban, kertben termeszthető, évelő növény. Íze, mentolos.

Borsmenta elterjedése:

A fajt a XVII.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Már most érdemes beszeezni e csodás növényböl ,a Lerakatokban árudákban szép cserepes példányok vannak 2 drb elég egész évben megoldja a tea gondokat és az emésztési panaszokat ,

Tovább 

 

network.hu

 

 

 

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk !

 

Gyógynövényklub vezetősége

 

Nézzétek meg ezt a videot! Nagyon érdekes! Szó lesz benne a ganoderma gombáról! Csoda gombának is nevezik a tv2 Aktív 2011. 04. 11-i műsorában. Ez is azt bizonyítja, hogy ez a gombafajta – mely a DXN Europe által már 3 éve a magyar és a környező országok piacain a kávéi, étrendkiegészítői forgalmazásával jelen van  - jótékony hatással van az emberi szervezetre. Nem véletlenül készül egyre több riport a ganoderma gombáról.


http://tv2.hu/aktiv/video/egy-gomba-a-rak-ellen


http://www.szivbaratkave.hu/ganoderma


 

 

 

 

 

 

 

 

Tovább 




Méregtelenítsünk medvehagymával- receptek
Lombos erdeink talaját tavasszal szőnyegként beborítja a medvehagyma. Érdemes megkóstolni, nemcsak finom, egészséges is. Írtunk recepteket hozzá.
Üde lombos erdeink aljnövény-zetének elmaradhatatlan tavaszi virága az évelő medvehagyma (Allium ursinum ).

Előfordulási helyein tömegesen tenyészik, szőnyegként teríti be az erdők alját. Március végén, április elején jelennek meg a föld felett hosszúkás, ívesen visszahajló levelei. Fehér virágai április-májusban nyílnak.

Tovább 

 I. rész

Új sorozatunkban igyekszünk - a teljesség igénye nélkül - bemutatni a Magyarországon gyomnövényként ismert, de népi és ipari gyógyászatunk által gyakran használt növényeket. Az itt szereplő növények, kis túlzással, a kertünkben is megnőnek, értő használatukkal hasznunkra fordíthatjuk őket.

Hirdetés

Ezek a gyomok a szántóföldeken, legelőkön gyomnak számítanak, így több évszázada irtják őket. Legtöbbjük elnyomja a kultúrnövényeket, vagy görcsöt okoz az állatoknál, azonban 'majd mind rendkívül hasznos főzve, teaként, aprítva dörzsölve külsőleg.

Utolsó hozzászólás

kozma ilona üzente 14 éve

Ezt nem gondoltam!!!

Tovább 

network.hu

 

"Add meg minden napnak az esélyt, hogy életed legszebb napja legyen! " ( Mark Twain )


Makrobiotikával a Rák Gyógyításáért Alapítvány



A századik majom elmélet és a 100 ember kísérlet alapján egyértelműen elmondható, hogy létezik valami, ami összekapcsol Bennünket az Univerzumban.

 


Ennek hatására, ha egy gyakorlatot minimum 100 ember elhisz, tud, és rendszeresen alkalmaz, akkor előbb-utóbb egyre több embernek egyre könnyebben fog sikerülni annak elvégzése, mivel a valamennyiünket összekapcsoló morfogenetikus mezőben működni kezdenek az információk.

Tovább 

Citromfű PDF Nyomtatás E-mail

Image"A nyugalom gyógynövénye" 
A citromfüvet a nép mézfűnek, méhfűnek, citromszagú melisszának, orvosi citromfűnek, igaz nádrafűnek, macskaméznek is hívja. 
A citromfű sok más gyógynövénnyel együtt (pl. menta és kakukkfű) az ajakosvirágúak családjába (Laminaceae = Labiatae) tartozik, kellemes, citromra emlékeztető illatú, fehér virágú, évelő növény. Vadon csak szórványosan fordul elő, de kertekben sokfelé megtalálható. A gyógyszerészek az orvosságként használt leveleket Melissae folium-nak nevezik.

Utolsó hozzászólás

Némethné Évi üzente 14 éve

Kedves Király Mónika!
Nagyszerű a citromfűről készített ismertetés. Szerény tudásommal, tapasztalatommal kiegészítem a felhasználásra vonatkozó részt. Nyugtatóként használva fordított a hatása, vagyis ha kicsi a fű mennyisége a teában annál erősebben érvényesül a nyugtató hatás. A Herpes (Simplex és Zoster: övsömör, bárányhimlő, ajakherpesz stb.) vírus elleni belsőleg történő használatnál pedig a nagyobb arányban alkalmazott fű mennyisége és rendszeres használata hatásosabb, különösen egyéb, antivirális gyógynövényekkel kiegészítve.
Üdvözlettel: Némethné Évi fitoterapeuta, természetgyógyász

Tovább 



Magyaros ételeink megfelelő fűszerezése



Levesek
 
Bableves: vöröshagyma, pirospaprika, babérlevél, gyömbér, tárkony
Gulyásleves: vöröshagyma, pirospaprika, bors, kömény, petrezselyem zöldje
Húsleves, erőleves: vöröshagyma, fokhagyma, gyömbér, sáfrány, szerecsendió, zeller, petrezselyemgyökér
Paradicsomleves: babér, zeller, gyömbér
Ragulevesek: vöröshagyma, bors, gyömbér, petrezselyem zöldje és gyökér, citromlé
Vegyes zöldségleves: vöröshagyma, gyömbér, zeller, petrezselyem zöldje és gyökér
Tojásleves: vöröshagyma, pirospaprika, babérlevél, bors, kömény
Burgonyaleves: vöröshagyma, babérlevél, majoránna, bors, kömény, petrezselyemgyökér
Gyümölcsleves: fahéj, szegfűszeg, vanília, citromlé
 
Húsok
 
Grillezett húsok: vöröshagyma, fokhagyma, bors, szerecsendió, curry, majoránna, kakukkfű, rozmaring
Sertéshús: vöröshagyma, fokhagyma, kömény, curry, gyömbér, kakukkfű, majoránna, rozmaring
Marhahús: vöröshagyma, fokhagyma, chili, curry, kömény, babérlevél, borókabogyó, majoránna, lestyán
Szárnyasok: vöröshagyma, bors, kömény, curry, tárkony, kakukkfű, majoránna, borsikafű
Halak: vöröshagyma, fokhagyma, gyömbér, kakukkfű, tárkony, bazsalikom, borsikafű, citrom, petrezselyem
Vadak: fokhagyma, bors, tárkony, majoránna, rozmaring, borókabogyó, áfonyabogyó
Páclé: vöröshagyma, fokhagyma, babérlevél, gyömbér, majoránna, bazsalikom, borókabogyó, tárkony, petrezselyem zöldje
 
Főzelékek
 
Burgonyafőzelék: bors, őrölt babérlevél, őrölt kömény, kurkuma, gyömbér
Babfőzelék: vöröshagyma, fokhagyma, bors, kapor, petrezselyem zöldje
Zöldborsófőzelék: kapor, gyömbér, kurkuma, petrezselyem zöldje
Tökfőzelék: pirospaprika, kömény, babérlevél, gyömbér, kapor
Kelkáposzta főzelék: fokhagyma, kömény, bors, babérlevél, majoránna
Spenót: fokhagyma, szerecsendió, bors, kurkuma, tandori masala (indiai fűszerkeverék)
Lencsefőzelék: vöröshagyma, fokhagyma, babérlevél, kömény, bors, gyömbér
Spárgafőzelék: kömény, gyömbér, babérlevél, kurkuma, pirospaprika
 
Rizsételek
 
Zöldséges rizs: vöröshagyma, curry, gyömbér, bors, szerecsendió
Rizs mákkal: darált mák, szerecsendió, fahéj, szegfűszeg, vanília
Rizs dióval: darált dió, bors, mazsola, citromlé, tandori masala
Rizs mandulával: darált mandula, kókuszreszelék, szerecsendió, bors, fahéj, citromlé
Rizs mogyoróval és almával: darabolt alma, kurkuma, fahéj, vanília, tandori masala
Ezeket, a rizsételeket általában reggelire vagy vacsorára fogyasztjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

lehet válogatni és ujjakat felfedezni

Tovább 


Fűszerek alkalmazása gyakran előforduló betegségek esetén


Bélféreg: vöröshagyma, fokhagyma, torma, koriander, izsópfű, tökmag
 
Bélgörcs, bélrenyheség: ánizs, kömény, szagos müge, zsálya, majoránna, kálmosgyökér
 
Elhízás: lestyángyökér, kálmosgyökér, zsálya, kapor, petrezselyemlevél és gyökér
 
Emésztési zavarok: ánizs, borsmenta levél, borókabogyó, édeskömény, citromfű, kakukkfű, koriander, majoránna, gyömbér, rozmaring

Érelmeszesedés: borsmenta levél, borókabogyó, citromfű, levendula, petrezselyem
 
Étvágytalanság: angelikagyökér, borókabogyó, borsmenta, bazsalikom, borsikafű, fokhagyma, kálmosgyökér, rozmaring
 
Gyomor- és nyombélfekély: tartózkodjunk az erős fűszerektől!

Tovább 



A teaivás szokása Kínából ered, de az emberiség legelterjedtebb italának felfedezése a legendák homályába vész. Az egyik változat szerint Sen-nung császár Kr. e. 2737-ben ivóvizét forraltatta, amidőn egy hirtelen támadt szélfuvallat az égő ágak közül néhány levelet belesodort a forró vízbe.

Micsoda császári ital lett a forralt vízből! Valószínű, miután a kínaiak régen rájöttek arra, hogy a forralatlan víztől megbetegszenek, igyekeztek azt ízesebbé tenni, s így találtak rá a teacserje leveleire.

Utolsó hozzászólás

Király Monika üzente 14 éve

Kedves Évi !
Köszönöm kedves szavaidat és kiegészítésedet !
Monika

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu